ΣΤΙΒΟΣ

«Δράση»… και με νέους κανόνες!

δράση-και-με-νέους-κανόνες-60236

Το τρέξιμο, οι πεζοπορίες και το κοινωνικό έργο δεν σταματούν ποτέ για τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου

Το 2020 είναι πρωτόγνωρη χρονιά για όλο τον κόσμο εξαιτίας του covid-19. Έτσι, όπως είναι λογικό επηρεάστηκαν και δεν έγιναν όλες οι δράσεις του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου που ήταν προγραμματισμένες από τον Μάρτιο και μετά για την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αν και σε ομαδικό επίπεδο τα πάντα διακόπηκαν, είναι ιδιαίτερα θετικό ότι στο ατομικό τους σκέλος οι δραστηριότητες συνεχίστηκαν κανονικά, στο πλαίσιο των νέων κανόνων που ορίζει η Πολιτεία.

«Σύνθημα του ΣΔΥΒ πάντα είναι: Τρέχουμε για την υγεία. Το τρέξιμο είναι το πιο οικονομικό σπορ. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ζευγάρι παπούτσια και μία φόρμα. Μπορεί να γίνει οπουδήποτε, στο στάδιο, στους δρόμους, στην παραλία, στο δάσος, στο βουνό. Δεν χρειάζεται καν μετακίνηση, καθώς μπορούμε να ξεκινήσουμε ακόμη και έξω από το σπίτι μας. Διαρκώς καινούργιοι συμπολίτες μας γίνονται μέλη και μπαίνουν στον αθλητισμό για καλύτερη ποιότητα ζωής». Αυτό είναι το κείμενο που γράφηκε σε ανύποπτο χρόνο και συνόδευε συχνά τις ανακοινώσεις του ΣΔΥ Βόλου στα 31 χρόνια ιστορίας του. Στους πρόσφατους μήνες το κείμενο αποδείχθηκε πιο επίκαιρο από ποτέ. Η Πολιτεία αναγνώρισε τα τεράστια οφέλη που προσφέρει η άσκηση και πρόβλεψε να είναι ένας από τους ελάχιστους λόγους εξαίρεσης για μετακίνηση όσο υπήρχε η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Ετσι τα μέλη του ΣΔΥ Βόλου, όπως και όλοι οι αθλούμενοι πολίτες, από τον Μάρτιο συνέχισαν κανονικά να γυμνάζονται, αποκομίζοντας τα τεράστια οφέλη που προσφέρει ο αθλητισμός στην καλή ψυχολογία και στη φυσική κατάσταση. Οι εγγραφές νέων μελών γίνονται πάντα στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160.

Εκτός από τρέξιμο και πεζοπορίες

Κάθε Σαββατοκύριακο τα μέλη του ΣΔΥΒ έτρεχαν σε πληθώρα αγώνων σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Μετά τη ματαίωση όλων των αγώνων, βγήκε στην επιφάνεια μια άλλη δραστηριότητα, που γινόταν κατά διαστήματα στο παρελθόν, αλλά τώρα γίνεται κάθε βδομάδα, με την πρόθεση να μη σταματήσει ποτέ. Πρόκειται για τις πεζοπορίες, οι οποίες ξεκίνησαν να γίνονται στη Γορίτσα και μετά την άρση των μέτρων επεκτάθηκαν στο Πήλιο. Ετσι μια βδομάδα πριν έγινε η πορεία Αγιος Ονούφριος – Κουκουράβα – Μακρινίτσα – Σταγιάτες – Αγιος Ονούφριος και την περασμένη Κυριακή 24 Μαΐου η διαδρομή Αγιος Ονούφριος – Σταγιάτες – Πορταριά – μονοπάτι των Κενταύρων – Μακρινίτσα – Σταγιάτες – Αγιος Ονούφριος. Υπέροχα τα τοπία που προσφέρει το Πήλιο σε ανεξάντλητη αφθονία. Στην πορεία ήρθαν μάλιστα και μέλη του ΣΔΥΒ από τη Λάρισα και τον Αλμυρό. Αυτή την Κυριακή θα γίνει η διαδρομή Αλλη Μεριά – Κατηχώρι – Πορταριά – Αλλη Μεριά και η συνάντηση ορίζεται στο πάρκινγκ Αλλης Μεριάς μεθαύριο Κυριακή 31 Μαΐου, ώρα 17.00. Διάρκεια περίπου 3 ώρες, ενδείκνυται και για αρχάριους. Οι πεζοπορίες θα συνεχίζονται κάθε βδομάδα για πάντα στο μέλλον με στόχο να φτάνουν τις 50 κάθε χρόνο, καθώς ο ΣΔΥΒ ως σύλλογος 350 μελών που συμμετέχει ακόμη και σε διψήφιο αριθμό αγώνων κάθε Σαββατοκύριακο, έχει τη δυνατότητα να προσθέσει για πάντα μία νέα σημαντική δραστηριότητα στις κινήσεις του.

Στη σελίδα του ΣΔΥ Βόλου θα ανακοινώνονται η πεζοπορία της κάθε βδομάδας και το πρόγραμμα. Σημειώνεται ότι οι συναντήσεις και οι πορείες γίνονται σε στιλ παρέας και όχι επίσημης διοργάνωσης, έτσι ο κάθε συμμετέχων οφείλει να μεταφέρει τα πράγματα που χρειάζεται. Αυτονόητο είναι ότι στις πορείες μπορεί να μετέχει κάθε πολίτης του Βόλου ανεξάρτητα αν είναι μέλος του ΣΔΥΒ, όπως άλλωστε ήδη γίνεται.

Τονίζεται ότι στις πορείες ακολουθούνται κατά γράμμα ακόμη πιο αυστηρά και από όσο ορίζονται, όλοι οι κανόνες που θέτει η Πολιτεία για τον covid – 19, έτσι κάθε μέλος προασπίζει την υγεία του και την υγεία του κοινωνικού συνόλου. Συνεπώς μετά τη συμβολική αναμνηστική φωτογραφία στο ξεκίνημα, οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε ανεξάρτητες ομάδες βάσει του προβλεπόμενου επιτρεπόμενου αριθμού. Η κίνηση γίνεται ατομικά ή το ανώτερο σε δυάδες από απόσταση.

Η κοινωνική δράση του ΣΔΥΒ

Ο σύλλογος θυμίζει ότι ο αριθμός μητρώου του ΣΔΥ Βόλου στις Κεντρικές Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Διαχείρισης Εθνικού Μητρώου Εθελοντών Αιμοδοτών είναι 15211. Τα μέλη του και οι οικογένειές τους προσφέρουν αίμα ανά τακτά διαστήματα καθώς λόγω των γεγονότων υπάρχει έλλειψη.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου απευθύνει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στο προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει σε αυτές τις δύσκολες ημέρες. Μάλιστα περισσότεροι από 35 εκ των γιατρών και των εργαζομένων είναι και μέλη – δρομείς – μαραθωνοδρόμοι του ΣΔΥ Βόλου.

Η 23η Μαΐου ήταν ημέρα γιορτής για το Volos Half Run ZeniΘ και για τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου. Αυτή την ημέρα το 2015 έγινε ο 1ος Ημιμαραθώνιος Βόλου, ο αγώνας που αποτέλεσε την απαρχή μιας διοργάνωσης περιζήτητης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο «πρόγονος» της διοργάνωσης Δρόμος Υγείας Βόλου 16,5 χλμ. έγινε για πρώτη φορά το 1994 και συνεχίζει να γίνεται παράλληλα με το Volos Half RunZeniΘ, πλέον ως 27ο I Love Volos Run. Συγκρίνοντας τις συμμετοχές των τωρινών διοργανώσεων με 4ψήφιους αριθμούς έναντι των διψήφιων που υπήρχαν 10 χρόνια πριν, υπάρχει αύξηση των συμμετεχόντων κατά 1950%, χωρίς να υπολογίζονται οι παιδικοί αγώνες.

Ο ΣΔΥ Βόλου με έτος ίδρυσης το 1989 είναι ο παλαιότερος επαρχιακός Σύλλογος Δρομέων στην Ελλάδα και 3ος πανελλαδικά. Ο σύλλογος ευχαριστεί θερμά όσους συνέβαλαν αυτά τα χρόνια στην εκπληκτική πορεία που έχει ο αγώνας, τους εθελοντές, τη Δημοτική Αρχή, τους υποστηρικτές, τους χορηγούς, τους φορείς και τις αρχές, τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας, την Τροχαία, την Αστυνομία, το Λιμενικό, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Νοσοκομείο Βόλου, το ΕΚΑΒ, την ΕΟΣΛΜΑ-Υ, τους αθλητές και αθλούμενους από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό, ακόμη και από τις Φιλιππίνες που ήρθαν, τους συνοδούς και τις οικογένειές τους, τους ελίτ δρομείς, τις οικογένειες που έτρεξαν μαζικά, τα ΑμεΑ, τις επιχειρήσεις της περιοχής που υποδέχθηκαν και φιλοξένησαν όλο τον κόσμο, τους πολίτες του Βόλου που βγαίνουν στους δρόμους για να χειροκροτήσουν και δείχνουν κατανόηση στο κλείσιμο των δρόμων για μικρή χρονική διάρκεια.

Η βελτίωση των προσφερόμενων παροχών, η ικανοποίηση των συμμετεχόντων αθλητών, η προσμονή τους πότε θα γίνει η επόμενη διοργάνωση. Το ποσό των 2.000 ευρώ που δίνεται κάθε χρόνο σε ίδρυμα του Βόλου (πέρυσι δόθηκε στην Κιβωτό, φέτος θα δοθεί στο Ορφανοτροφείο). Το ειδικό συλλεκτικό μετάλλιο, κάθε χρονιά και διαφορετικό. Οι “λαγοί pace makers”. Η είσοδος πολύτιμων χορηγών. Η δημιουργία του σάιτ του αγώνα. Ακόμη και του λογότυπου. Η δωρεάν προσφορά χιλιάδων φωτογραφιών επαγγελματικού επιπέδου και βίντεο προς όλους, πολλές ακόμη καινοτομίες και εκπλήξεις, φέρνουν κάθε χρόνο ακόμη περισσότερο κόσμο στον Βόλο. Επειδή πάντα εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, η οργανωτική επιτροπή του αγώνα του 2020 ετοιμάζει να προσφέρει στις 10 Οκτωβρίου, που θα γίνει το 6ο Volos Half Run ZeniΘ, μια ακόμη πιο βελτιωμένη και αξέχαστη διοργάνωση σε όλους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου