ΣΤΙΒΟΣ

Πληθώρα συμμετοχών

πληθώρα-συμμετοχών-55022

Στην πεζοπορία από την Ανω Κερασιά μέχρι την ιερά μονή Φλαμουρίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 11η πεζοπορία του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου και του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου «Κένταυρος» την περασμένη Κυριακή 31 Μαΐου στην Ανω Κερασιά – ιερά μονή Φλαμουρίου.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος και την αγάπη για τη φύση ακολούθησαν πολλοί περιπατητές από τον Δήμο και τις γύρω περιοχές, απολαμβάνοντας τη φύση και τις ομορφιές της, καθώς και την ευεξία της σωματικής άσκησης.

Κατά την άφιξη στο μοναστήρι οι άντρες είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν και να ξεναγηθούν στον εσωτερικό χώρο του, ενώ οι γυναίκες λόγω του άβατου περιηγήθηκαν στα μικρά εξωτερικά εκκλησάκια της μονής.

Η διαδρομή ήταν περίπου 3,5 ώρες, υπήρχε συντονισμός και η πεζοπορία κατά ομάδες τηρώντας αποστάσεις εξελίχθηκε ομαλά για όλους.

Ξεκινώντας από την Ανω Κερασιά (Κάτω Γούρα) μια διαδρομή μέσα στο δάσος σε ένα καταπράσινο τοπίο, καταλήγοντας στην ιερά μονή Φλαμουρίου διάρκειας περίπου 3,5 ωρών.

Σημαντική η συνεργασία που προέκυψε από το σύμφωνο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ των δύο φορέων Υγείας και Αθλητισμού συμβάλλοντας με τις δράσεις τους στην προαγωγή της υγείας και δημιουργώντας ταυτόχρονα υγιείς συμπεριφορές.

Τη διαδρομή ακολούθησαν ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας και ο πρόεδρος της κοινότητας Κερασιάς Γιώργος Ζήσης.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν όλους για τη συμμετοχή μέσω ανακοίνωσής τους.

«Στόχος μας να περπατήσουμε σε όλα τα μονοπάτια του Δήμου μας και να αναδείξουμε κάθε περιοχή φροντίζοντας και την καλύτερη φυσική κατάσταση. Δεχόμαστε προτάσεις για ανάλογες δράσεις», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου