ΣΤΙΒΟΣ

Διάκριση για Δημητριάδη

διάκριση-για-δημητριάδη-32160

Στο Lonely Trail του Κιλκίς συμμετείχε ο αθλητής του ΣΔΥ Βόλου και πήρε θέση στο βάθρο

Ο πρώτος άτυπος αγώνας trail μετά την επανέναρξη των δραστηριοτήτων, που είχαν διακοπεί λόγω πανδημίας, έγινε στο Κιλκίς και διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Κιλκίς.

Ηταν απόστασης 9 χιλιομέτρων, και διάρκειας…3 μηνών, καθώς ίσχυσαν οι επιδόσεις που έγιναν και καταγράφηκαν στα gps των δρομέων από τις 18 Απριλίου μέχρι και τις 14 Ιουνίου που ήταν και η ημερομηνία λήξης των προσπαθειών. Η διοργάνωση είχε την χαρακτηριστική ονομασία Lonely Trail και έγινε στον Λόφο του Αη Γιώργη.

Στον αγώνα έτρεξαν 30 αθλητές από την περιοχή του Κιλκίς αρχικά λόγω της απαγόρευσης των μετακινήσεων, ενώ στη συνέχεια μετείχαν και δρομείς που ταξίδεψαν στην πόλη του Κιλκίς για να πάρουν μέρος στον αγώνα. Ανάμεσά τους ο αθλητής του ΣΔΥ Βόλου Αμβρόσιος Δημητριάδης, που έτρεξε την τελευταία ημέρα, όπως και οι περισσότεροι δρομείς από άλλες πόλεις. Κατέλαβε την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη και την 1η στην κατηγορία 51 ετών και άνω, με χρόνο 45’30. Την Κυριακή έγιναν και οι απονομές, και ο δρομέας του ΣΔΥ Βόλου παρέλαβε το κύπελλο.

Πεζοπορία στο Πήλιο

Το απόγευμα της Κυριακής έγινε η καθιερωμένη πεζοπορία στο Πήλιο με πρωτοβουλία μελών του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου και τη συμμετοχή επίσης μελών του Συλλόγου Χειμερινών Κολυμβητών Βόλου Ιάσονας και πολιτών. Η πανέμορφη πορεία που αυτή τη φορά επιλέχθηκε, ήταν στη διαδρομή Μακρινίτσα – Άγιος Παρασκευή – Άγιος Γεράσιμος – Μακρινίτσα. Μάλιστα κατά τη μετάβαση στην αφετηρία υπήρχε για τους μετέχοντες μια μικρή έκπληξη καθώς τους περίμενε ο κάτοικος της περιοχής κ. Γιάννης που είχε ενημερωθεί για την δράση από τις δημοσιεύσεις του συλλόγου. Ο κ. Γιάννης ακολούθησε την πεζοπορία και ενημέρωνε τους πεζοπόρους για την ιστορία από τα μέρη που περνούσαν. Στο τέλος της πορείας πολλοί επισκέφθηκαν και κάθισαν στην πλατεία του χωριού.

Μία ημέρα πριν, το Σάββατο, 5 ακόμη άτομα, ανάμεσά τους και ο 5χρονος Παναγιώτης, έκαναν την πεζοπορία στο Μονοπάτι των Καταρρακτών από τα Χάνια στη Μακρυράχη. Τη διαδρομή που δίκαια χαρακτηρίζεται από τις πλέον όμορφες του Πηλίου, είχε πραγματοποιήσει ο σύλλογος και μια βδομάδα πριν. Κατόπιν επιθυμίας πολλών μελών, η πορεία στο Μονοπάτι των Καταρρακτών θα επαναληφθεί στις 5 Ιουλίου, ώστε να έρθουν και όσοι την έχασαν την πρώτη φορά.

Όσον αφορά το τρέξιμο, τις προπονήσεις συνεχίζουν ακάθεκτοι οι αθλητές του ΣΔΥ Βόλου, για παράδειγμα τον Όλυμπο επισκέφθηκαν ξανά το Σαββατοκύριακο δρομείς, ενώ οι Αποστόλης Μπαρμπούλης, Θωμάς Μαλιαχόβας έτρεξαν 27 χιλιόμετρα στο Πήλιο. Γίνονται επίσης ομαδικές προπονήσεις δύο φορές κάθε βδομάδα, και οι πληροφορίες για τις συναντήσεις δημοσιεύονται στη σελίδα του ΣΔΥ Βόλου στο διαδίκτυο.

Ακολουθεί πεζοπορία στο φράγμα Παναγιώτικο

Την Κυριακή 21 Ιουνίου το πρωί θα γίνει πεζοπορία στο φράγμα Παναγιώτικο, μπάνιο στην κρύα λίμνη, που θα συνεχιστεί και στις θάλασσες του Πηλίου για όποιον θέλει μετά το τέλος της πορείας. Η διάρκεια της πεζοπορίας θα είναι δυόμισι ώρες, και η διαδρομή χαρακτηρίζεται εύκολη. Η αναχώρηση από τον Βόλο θα γίνει στις 8.45 το πρωί της Κυριακής έξω από την Περιφερειακή Ενότητα (Ιωλκού με Αναλήψεως). Όσοι διαθέτουν αυτοκίνητο μπορούν να το φέρουν προκειμένου να μεταφερθούν όλοι οι συμμετέχοντες. Η συνάντηση για την εκκίνηση τις πεζοπορίας θα είναι στις 9.30 στον δρόμο μετά τους Αφέτες στην ταμπέλα «Φράγμα Παναγιώτικο» όπου υπάρχει και μεγάλη αλάνα.

Οι πεζοπορίες θα συνεχίζονται με πρωτοβουλία μελών του ΣΔΥ Βόλου, και κάθε βδομάδα θα ανακοινώνεται το πρόγραμμα της κάθε νέας διαδρομής. Υπενθυμίζεται ότι οι συναντήσεις και οι πορείες γίνονται σε στυλ παρέας και όχι επίσημης οργάνωσης, έτσι κάθε συμμετέχοντας οφείλει να μεταφέρει τα πράγματα που χρειάζεται. Αυτονόητο είναι ότι στις πορείες μπορεί να μετέχει κάθε πολίτης του Βόλου ανεξάρτητα από το αν είναι μέλος του ΣΔΥΒ, όπως άλλωστε γίνεται κάθε φορά.

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη γιορτάστηκε την Κυριακή. Προχθές Δευτέρα 15 Ιουνίου πολλοί πολίτες έδωσαν αίμα στην υπηρεσία που υπήρχε έξω από το Δημαρχείο Βόλου, και το ίδιο έκαναν πολλά μέλη του ΣΔΥ Βόλου. Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός μητρώου του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου στις Κεντρικές Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Διαχείρισης Εθνικού Μητρώου Εθελοντών Αιμοδοτών, είναι ο 15211. Τα μέλη του συλλόγου και οι οικογένειές τους προσφέρουν αίμα ανά τακτά διαστήματα καθώς λόγω των γεγονότων υπάρχει έλλειψη.

Ο ΣΔΥΒ καλωσορίζει 5 ακόμη μέλη που γράφτηκαν αυτή τη βδομάδα στον σύλλογο. Είναι οι Αντωνία Ελευθεράκη, Ζήνων Λουλούδης, Χρήστος Μπασαγιάννης, Μαρία Παπαδήμα, Λίνα Παπακυριαζή, με συνέπεια ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου να έχει πλέον 334 ενεργά μέλη. Υπενθυμίζεται ότι οι εγγραφές νέων μελών γίνονται πάντα στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160, και το συνολικό ποσό εγγραφής-συνδρομής είναι 5 ευρώ. Ο ΣΔΥ Βόλου φέτος συμπλήρωσε 31 χρόνια από την ίδρυσή του. Είναι ο 3ος παλαιότερος σύλλογος δρομέων στην Ελλάδα και ο πιο παλιός επαρχιακός, ιδρυτικό στέλεχος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων, η οποία συμβάλλει στον μεγαλύτερο βαθμό στην τεράστια ανάπτυξη του δρομικού κινήματος που κάθε χρόνο φτάνει σε ακόμη πιο πρωτόγνωρα επίπεδα στη χώρα μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου