ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην ίδια τηλεοπτική «στέγη» ο Βόλος

στην-ίδια-τηλεοπτική-στέγη-ο-βόλος-954653

Η Cosmote TV θα φιλοξενεί και τη νέα αγωνιστική περίοδο τους εντός έδρας αγώνες του Βόλου, μετά την καλύτερη του πορεία τη χρονιά που πέρασε, με τους κυανέρυθρους να κατατάσσονται πρώτη φορά στις έξι καλύτερες ομάδες, ενώ βρέθηκαν στις έξι πρώτες σε μέσο όρο εισιτηρίων στους αγώνες του στο Πανθεσσαλικό.

Τα παιχνίδια του Βόλου θα συνεχίσουν να καλύπτονται από τα κανάλια της Cosmote TV και για τη νέα σεζόν, όπως είχε αναφέρει πρώτος ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ από τις 26/5, αφού υπήρξε ανανέωση της συμφωνίας με τη συνδρομητική πλατφόρμα για ακόμη ένα χρόνο και αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση.

Η ΠΑΕ Βόλος ήταν από αυτές που είχαν ταχθεί υπέρ της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ενώ κατά την περίοδο που πέρασε η συνεργασία με την συνδρομητική πλατφόρμα ήταν άψογη. Παράλληλα και η καλή πορεία της ομάδας δεν πέρασε απαρατήρητη από την Cosmote TV.

Ετσι με την ολοκλήρωση της σεζόν 2022-23 της Super League άρχισαν οι συζητήσεις για τηλεοπτικά δικαιώματα των ΠΑΕ, καθώς ελάχιστες είχαν ήδη συμβόλαια και τη νέα αγωνιστική περίοδο, ενώ υπάρχουν και ερωτήματα για τον Πανσερραϊκό, που ανέβηκε και μαθηματικά, και την άλλη ομάδα του δεύτερου ομίλου της SL2, μόλις κλειδώσει τη δική της άνοδο.

Ενώ οι δύο συνδρομητικές, Nova και Cosmote TV, έχασαν από μια ομάδα, καθώς υποβιβάστηκαν ο Λεβαδειακός και ο Ιωνικός αντίστοιχα, οι ΠΑΕ που είχαν «δεμένα» συμβόλαια και για τα επόμενα έτη ήταν μόνο ο Ολυμπιακός (στην Cosmote TV έως και το 2024-25) και ο Αρης (με τη Nova έως και το 2024-25) και το ενδιαφέρον στράφηκε στις ανανεώσεις, με τον Βόλο να είναι προτεραιότητα και λόγω της θέσης που πήρε.

Θυμίζουμε πως ο Βόλος ήταν και στα εισιτήρια πίσω ακριβώς από τους μεγάλους και στην έκτη θέση με σύνολο 84.760 εισιτηρίων και μέσο όρο 4.700, παρουσιάζοντας μεγάλη αύξηση, αφού πέρσι ήταν στην 9η θέση στα εισιτήρια με 15.407.

Πέρσι το ματς με τα περισσότερα εισιτήρια για τον Βόλο ήταν με την ΑΕΚ (3.554), όταν έχασε 1-3, ενώ τα λιγότερα που δηλώθηκαν ήταν στο 1-1 με τον Ιωνικό (131), ενώ φέτος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ο Βόλος έκανε το ρεκόρ με 53.335 και μαζί και το ρεκόρ για έναν αγώνα με τα 14.882 στο ματς με τον Παναθηναϊκό.

Ο μέσος όρος ανέβηκε, καθώς στα playoffs της Super League ο Βόλος σε 5 ματς έκοψε 31.415 εισιτήρια.

Ολα αυτά μαζί και με την αγωνιστική εικόνα, έπαιξαν το ρόλο τους στο να κερδίσει ο Βόλος και με σωστή διαπραγμάτευση ένα ακόμη κερδοφόρο συμβόλαιο με την Cosmote TV που θα συνεχίζει να μεταδίδει και τα παιχνίδια του ΟΦΗ, της Λαμίας και του Παναιτωλικού για την σεζόν 2023-2024, αφού υπήρξε συμφωνία για επέκταση της συνεργασίας και με τις ομάδες αυτές, με τους Κρητικούς μάλιστα για δύο σεζόν.

Γενικότερα για τα τηλεοπτικά υπάρχουν εκκρεμότητες, αφού η Cosmote TV διαπραγματεύεται με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου