ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Είναι παιχνίδια εξουσίας»

είναι-παιχνίδια-εξουσίας-915698

Σχολίασε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος για την κατάσταση που επικρατεί στη Super League 2

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι ομάδες της Super League 2 παρέμειναν για τρίτο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο χωρίς επίσημη αγωνιστική δραστηριότητα και το μέλλον φαντάζει δυσοίωνο, αφού δεν αποκλείεται ακόμη και η αποχώρηση κάποιων ΠΑΕ, ακόμη κι αν αποφασιστεί η επανεκκίνηση.

Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου την ίδια ώρα βρίσκεται σε αναμονή, προσπαθώντας να ξεπεράσει την αγωνιστική απραξία μέσω φιλικών αγώνων. Τον δεύτερο κατά σειρά τον έδωσε στο στάδιο Αλκαζάρ κόντρα στην ΑΕΛ την περασμένη Κυριακή, όπου κέρδισε μάλιστα με 3-1.

Ο προπονητής των κυανόλευκων, Δημήτρης Ελευθερόπουλος, κλήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση που βιώνουν 30 ΠΑΕ και 700 ποδοσφαιριστές, όσο παραμένει το αγωνιστικό «lockdown», αναφέροντας: «Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο να πω, παρά μόνο ότι είναι παιχνίδια εξουσίας πιο σημαντικά από την ίδια την κατηγορία κι εμείς είμαστε παράπλευρες απώλειες».

Όσον αφορά την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του ο «Ελέ» δεν έμεινε ικανοποιημένος από τα πρώτα 25 λεπτά της αναμέτρησης, στην οποία οι ποδοσφαιριστές του είχαν δώσει την ευκαιρία στους παίκτες της ΑΕΛ να έχουν την κατοχή και να απειλούν την εστία του Μπάγιτς.

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος επεσήμανε σχετικά: «Είναι δύσκολο να διατηρήσουμε σε ρυθμό στους ποδοσφαιριστές κι αυτό φάνηκε στο πρώτο 25λεπτο που δεν μπήκαμε καθόλου καλά στον αγώνα. Πριν τη διακοπή είχαμε βρει καλό αγωνιστικό ρυθμό και ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και σήμερα (σ.σ. την Κυριακή) παρουσιάσαμε μία εικόνα που δεν τη συνηθίζουμε καθόλου.

Σπάνια έχουμε τέτοια νεκρά διαστήματα και η ΑΕΛ επέβαλε απόλυτα τον ρυθμό της. Σιγά-σιγά ισορροπήσαμε το παιχνίδι και διορθώσαμε τα προβλήματα κυρίως από την δεξιά πτέρυγά μας και θεωρώ πως σωστά έληξε ισόπαλο το πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα μας ήταν αυτή που συνηθίζουμε να έχουμε. Το σημαντικό είναι ότι παίξαμε μ’ έναν εξαιρετικό αντίπαλο που έχει μία δουλεμένη ομάδα και με τον προπονητή που είναι τώρα στον πάγκο, αλλά και τον προηγούμενο.

Το ματς είχε γρήγορο ρυθμό και βοήθησε κι ο διαιτητής και τον χρειαζόμασταν. Εμείς κρατάμε τον ρυθμό και το δεύτερο ημίχρονο, όπου δοκιμάσαμε ένα νέο σχηματισμό και τα παιδιά ανταποκρίθηκαν μία χαρά».

Στην αντίπερα όχθη, ο τεχνικός των βυσσινί, Γιάννης Ταουσιάνης, στάθηκε στα δύο πρόσωπα της ομάδας του, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία:

«Το σημερινό (σ.σ. προχθεσινό) φιλικό μας έδωσε κάποια πράγματα που πρέπει να διαβάσουμε. Ήταν ένα παιχνίδι με δύο εκ διαμέτρου αντίθετες εικόνες.

Η εικόνα μας μέχρι το 60’, όταν η ομάδα έβγαλε ότι θέλουμε να βλέπουμε, είχαμε πλάνο, συνέπεια, συγκέντρωση και δομήσαμε τις επιθέσεις μας. Θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ουσιαστικοί στο επιθετικό τρίτο, γιατί η πρωτοβουλία των κινήσεων μας έδωσε την ευκαιρία να βγάλουμε περισσότερα πράγματα.

Από εκεί και μετά δεν είχαμε καμία συνέπεια, συνοχή, συγκέντρωση, πάθος, μέχρι και έλλειψη σεβασμού μπορώ να πω. Είναι ένα κομμάτι που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά όσο βρίσκομαι στην ομάδα και είναι ευθύνη μου να μην εμφανιστεί ξανά».

Για την εικόνα της ΑΕΛ στο τελευταίο μισάωρο: «Μία θεωρητική μετάφραση είναι πολλές αλλαγές προσώπων, αλλά αυτό δεν αποτελεί ούτε αιτιολογία, γιατί μέχρι τώρα όλοι ήταν συνεπείς. Άρα δεν έχει καμία εξήγηση ούτε σε επίπεδο δικαιολογίας».

Βραβεύθηκε ο Βενετίδης

Τον Στέλιο Βενετίδη, άμεσο συνεργάτη και δεξί χέρι του Δημήτρη Ελευθερόπουλου στον πάγκο της Νίκης Βόλου, βράβευσε η ΠΑΕ ΑΕΛ πριν από το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής. Ο Βενετίδης δέχθηκε απλόχερα το πιο ζεστό χειροκρότημα από τους γηπεδούχους, αναγνωρίζοντας την προσφορά του στη λαρισινή ΠΑΕ.

Την απονομή της τιμητικής πλακέτας έκανε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Γιάννης Νταβέλης, μη μπορώντας να κρύψει τη συγκίνησή του, την οποία ενστερνίστηκαν οι ήδη παρατεταγμένοι στον αγωνιστικό χώρο ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

Ο Βενετίδης είναι ένας από τους σύγχρονους θρύλους της ΑΕΛ, με την οποία κατέκτησε και το Κύπελλο Ελλάδος, αγωνιζόμενος στο Πανθεσσαλικό, ενώ φόρεσε ως βασικό στέλεχος τα «βυσσινί» κατά τις περιόδους 2006-2012, καταγράφοντας συνολικά 117 αγώνες με 3 γκολ,

Ο Στέλιος Βενετίδης είναι εξάλλου πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική το 2004 και υπήρξε 42 φορές διεθνής, συμμετέχοντας μεταξύ άλλων και στον ιστορικό τελικό του Euro 2004.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου