ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πήρε τον πόντο με 10 ο Ρήγας Φεραίος

πήρε-τον-πόντο-με-10-ο-ρήγας-φεραίος-236089

Ρεπορτάζ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΤΟΥΜΠΟΣ

Ισόπαλοι χωρίς τέρματα έμειναν Διγενής και Ρήγας Φεραίος στο Δημοτικό στάδιο Οιχαλίας, σε έναν αγώνα με δύο αποβολές, μια για κάθε ομάδα, όπου η ομάδα των Σπαθή-Αλεξίου πήρε ακόμη έναν σημαντικό βαθμό μακριά από την έδρα της, για την 8η αγωνιστική του 4ου Ομίλου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Ανώτερος ήταν ο γηπεδούχος στο πρώτο μέρος έχοντας και δοκάρι, με τον Ρήγα να προσπαθεί να βρει τις προϋποθέσεις δημιουργίας φάσεων, πιο ισορροπημένο παιχνίδι στο δεύτερο, με τους Βελεστινιώτες να παίζουν με παίκτη λιγότερο από το 60’.

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα στο 6ο λεπτό, όταν ο Σκόνδρας έπιασε το σουτ εκτός περιοχής, με τη μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και μετά στην πλάτη του τερματοφύλακα για να απομακρυνθεί, ενώ 7 λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης δοκίμασε εκ νέου από μακριά, με το σουτ αυτή τη φορά να μην είναι καλό.

Οι κυανόλευκοι έκαναν την πρώτη τους απόπειρα στο 17ο λεπτό, με τον Μπόρα να επιχειρεί σουτ έξω από την περιοχή και την μπάλα να καταλήγει ψηλά, ενώ σειρά πήρε ο Παπακώστας, ο οποίος επίσης δοκίμασε ένα σουτ, με τον Ζαφείρη να μπλοκάρει.

Στο 30’ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία, με τον Κολοβό να κάνει σουτ στην κίνηση και τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με την ομάδα του Βελεστίνου να μην έχει βγάλει κάποια καθαρή φάση ώστε να απειλήσει.

Με μεγάλη φάση για τον Ρήγα ξεκίνησε το β’ μέρος. Στο 49ο ο Νασιακόπουλος έκανε την παράλληλη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα μετά την παρέμβαση των αμυντικών, έφτασε στο ύψος του πέναλτι, με τον Μπόρα να πλασάρει και τον Ζαφείρη να μπλοκάρει με το ένα χέρι.

Στο 60’ ο Ρήγας έμεινε με 10 παίκτες, καθώς ο Αλεξίου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή για σκληρό μαρκάρισμα. Οι γηπεδούχοι πάντως, στα λεπτά που ακολούθησαν, παρά την αριθμητική τους υπεροχή δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Παπαγιάννη.

Πέντε λεπτά πριν από τη λήξη, ο Αμπαδιωτάκης για τους γηπεδούχους έκανε σουτ εκτός περιοχής, ο Παπαγιάννης απομάκρυνε, ο Τζέλης σούταρε, άλλα ο τερματοφύλακας του Ρήγα ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε. Στο 86’ μια ακόμη αποβολή, έστειλε τον Σαρακατσάνο του Διγενή στα αποδυτήρια, αφού αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Τσιώλη. Οι δυο ομάδες δεν κατάφεραν να απειλήσουν στα τελευταία λεπτά με το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος.

ΔΙΓΕΝΗΣ: Ζαφείρης, Αετόπουλος (61’ Τζέλης), Γκαγκαστάθης (75’ Γιαννούλας), Γούτσιος, Σαρακατσάνος, Μακρής, Κολοβός (83’ Μπασιάκας), Σκόνδρας, Μεζίνι, Αμπαδιωτάκης, Κατσαμάγκας (61’ Τσικρικάς).

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Παπαγιάννης, Ράπτης, Γκάγκας, Λάμπρου (56’ Γεωργατζής), Αλεξίου, Μπόρας, Παπακώστας (64’ Χατζησταμάτης), Τσελεπής, Νασιακόπουλος (80’ Τσιώλης), Τζέκα (70’ Τζοβάρας).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου