ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μια ακόμη νίκη για τον πρωτοπόρο, με 3-1 του Αμβρυσσέα Διστόμου

μια-ακόμη-νίκη-για-τον-πρωτοπόρο-με-3-1-το-236117

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Ενα ακόμη τρίποντο εξασφάλισε ο Βόλος ΝΠΣ, επικρατώντας με 3-1 του Αμβρυσσέα Διστόμου στο Δημοτικό Στάδιο της Νεάπολης, φτάνοντας τους 21 βαθμούς με 7 νίκες σε 8 συνολικά αναμετρήσεις, όντας αήττητος εντός έδρας.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, σκόραραν τρεις φορές, έχασαν ευκαιρίες και για άλλα τέρματα, με τους φιλοξενούμενους να περιορίζονται σε αμυντικό ρόλο και να προσπαθούν να απειλήσουν στην κόντρα επίθεση.

Πώς έπαιξε

Με σύστημα 4-3-2-1 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Χουάν Φεράντο. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μπουργάνης, έχοντας μπροστά τους Ντεντάκη και Ντόση, που κάλυπταν το δεξί και το αριστερό αντίστοιχα άκρο της άμυνας. Ο Δημόπουλος και ο νεαποκτηθείς Γκαλίτσιος αγωνίστηκαν ως σέντερ μπακ. Στο χώρο του κέντρου σε θέση αμυντικών χαφ κινούνταν οι Πίτου Γκαρσία και Σαλαμούρας και λίγο πιο μπροστά και συγκεκριμένα στο δεξί άκρο της επίθεσης κινούνταν ο Ηλιόπουλος, στο αριστερό ο Δερμητζόγλου, με τον Καμπαγιέρο σε ρόλο επιτελικού χαφ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μάντζη.

Το α’ μέρος

Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά, με τους γηπεδούχους, ωστόσο, να δείχνουν από νωρίς τις διαθέσεις τους να επιτεθούν και να βρουν το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα στο παιχνίδι. Στο 13’ καταγράφηκε η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Ντεντάκη να κάνει από τα δεξιά την κούρσα και να πιάνει το σουτ με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Δερμητζόγλου πέρασε εξαιρετικά την μπάλα στον Ηλιόπουλο, ο οποίος βρέθηκε μόνος του από τα δεξιά μέσα από την μεγάλη περιοχή, με τον Ντέντσεφ να αποκρούει την μπάλα, κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του.

Στο 21’ Μάντζης και Σαλαμούρας έκαναν πολύ ωραία το ένα δύο, με τον τελευταίο να σουτάρει και την μπάλα να περνά λίγα μέτρα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ντέντσεβ. Με την συμπλήρωση 32 λεπτών ο Μάντζης πέρασε την μπάλα στον Ηλιόπουλο, ο οποίος βρέθηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να κοντρολάρει την μπάλα όπως θα ήθελε.

Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και απέδωσε καρπούς στο 43’ με τον Δεμηρτζόγλου να ελίσσεται ωραία από τα αριστερά και να ανατρέπεται μέσα στην περιοχή σύμφωνα με τον διαιτητή, ο οποίος έδειξε την άσπρη βούλα εν μέσω αντιδράσεων από τους φιλοξενούμενους για λανθασμένη απόφαση.

Την εκτέλεσή ανέλαβε ο Πίτου Γκαρσία, γράφοντας το 1-0 για την ομάδα του σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης, με τον Βόλο ΝΠΣ να πηγαίνει προηγούμενος στα αποδυτήρια.

Το β’ μέρος

Στην επανάληψη ο Νέος Ποδοσφαιρικός Σύλλογος συνέχισε να πιέζει, στοχεύοντας σε ένα δεύτερο τέρμα που διευκόλυνε εν πολλοίς την υπόθεση νίκη. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι βρέθηκαν κοντά στο 2-0 με τον Δεμηρτζόγλου να σεντράρει από τα αριστερά με τον Ντέντσεβ να βγαίνει εγκαίρως από τα καρέ του και να μπλοκάρει την μπάλα, πριν ο Μάνζτης γίνει ιδιαίτερα απειλητικός για την ομάδα του. Στο 48’ ο Δεμηρτζόγλου, που ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος στην αναμέτρηση σέντραρε από τα αριστερά, με τους αμυντικούς του Αμβρυσσέα να μην διώχνουν καλά και την μπάλα να στρώνεται στον Ντεντάκη, ο οποίος σούταρε δυνατά, με την μπάλα να περνά ξυστά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ντέντσεβ.

Με την συμπλήρωση πενήντα αγωνιστικών λεπτών, οι φιλοξενούμενοι για πρώτη φορά στο παιχνίδι απείλησαν την εστία του Μπουργάνη, με τον Μανιδάκη να γυρνάει από τα αριστερά την μπάλα, με τους επιθετικούς των φιλοξενούμενων να μην βρίσκουν όπως θα ήθελαν την μπάλα, σπαταλώντας μια καλή ευκαιρία για την ομάδα τους.

Δύο λεπτά πριν την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Δημόπουλος έπιασε ένα καταπληκτικό σουτ από τα 30 μέτρα, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ντέντσεβ, διπλασιάζοντας τα τέρματα για την ομάδα του. Οι επιθετικές ορέξεις των γηπεδούχων δεν σταμάτησαν, με τον Σαλαμούρα στο 68’ να πασάρει έξοχα στον Μάντζη, ο οποίος μέσα από την μεγάλη περιοχή νικήθηκε από τον Ντέντσεβ, με το σκορ να διατηρείται στο 2-0.

Το 3-0 σημειώθηκε στο 75’, με τους Καμπαγιέρο και Ηλιόπουλο να συνεργάζονται έξοχα, με την μπάλα στην εξέλιξη της φάσης να καταλήγει στον Μάντζη, ο οποίος από κοντά με προβολή υποχρέωσε τον Ντέντσεβ να μαζέψει για τρίτη φορά την μπάλα από τα δίχτυα του. Oι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί και με την συμπλήρωση ογδόντα λεπτών βρέθηκαν κοντά σε ένα τέταρτο τέρμα, με τον Πέντα να περνάει κάθετα την μπάλα στον Ηλιόπουλο, με τον επιθετικό του Βόλου ΝΠΣ να σουτάρει και την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν τον δείκτη του σκορ σε 3-1, με τον Κωστούλα στο 83’ να χρίζεται σκόρερ, πλασάροντας ψύχραιμα εντός περιοχής τον Μπουργάνη. Οι γηπεδούχοι στην τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης βρέθηκαν μια ανάσα από το 4-1 με το σουτ του Καμπαγιέρο να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Ντέντσεβ.

ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ- ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ 3-1

Σκόρερ: 43’ πεν. Γκαρσία, 58’ Δημόπουλος, 75’ Μάντζης, – 83’ Κωστούλας

Διαιτητής: Παπακωνσταντίνου (ΕΠΣ Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Καραγιάννης, Λιτοσελίτης (ΕΠΣ Φθιώτιδας)

ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ (Φεράντο): Μπουργάνης, Ντεντάκης, Ντόσης, Δημόπουλος, Γκαλίτσιος, Σαλαμούρας (73’ Μηλιώτης), Δεμηρτζόγλου (65’ Πέντα), Καμπαγέρο, Μάντζης (78’ Καλαμίδας), Πίτου Γκαρσία (69’ Ζέρης), Ηλιόπουλος.

ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ (Λιόντος): Ντέντσεβ, Α. Μαργαρίτης (58’ Μπότσης), Καλαγκάνης, Γιαλαμίδης, Στούμπος, Βλάχος (73’ Σχίζας), Ντος Σάντος (65’ Σούκιας), Βαγγέλης (88’ Κυπραίος), Κωστούλας, Χίσι, Μανιδάκης.

Λιόντος: «Ανύπαρκτο το πέναλτι»

Στη φάση του πέναλτι στάθηκε μεταξύ άλλων ο τεχνικός του Αμβρυσσέα Ηλίας Λιόντος, αναφέροντας μετά το τέλος του παιχνιδιού ότι ήταν ανύπαρκτο. Αναλυτικά όσα σχολίασε:

«Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς, διότι θα αντιμετωπίζαμε την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και μάλιστα στην έδρα της. Μια ομάδα με τελείως διαφορετικούς στόχους, συγκριτικά με τη δική μας. Στόχος μας είναι η παραμονή και αυτό προσπαθούμε να το κάνουμε με το δικό μας τρόπο, ενώ στόχος της ομάδας του Βόλου είναι μόνο το πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια για τη νίκη τους. Στο δικό μας πλάνο ήταν να έχουμε ένα ενισχυμένο κέντρο και με το παιχνίδι των αντεπιθέσεων, που παίζουμε, να καταφέρουμε να πετύχουμε κάποιο γκολ για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Στο πρώτο ημίχρονο σταθήκαμε αρκετά καλά και δεν κινδυνεύσαμε ιδιαίτερα.

Το γκολ που δεχθήκαμε προήλθε από ένα ανύπαρκτο πέναλτι.
Στο δεύτερο ημίχρονο δώσαμε παραπάνω χώρο στην ομάδα του Βόλου. Κάποια δικά μας ατομικά λάθη, έδωσαν την ευκαιρία στην ομάδα του Βόλου να πετύχει άλλα δύο γκολ. Καταφέραμε και κάναμε το 3-1 και στις τελευταίες φάσεις του παιχνιδιού, αν είχαμε λίγο πιο καθαρή σκέψη, ίσως να καταφέρναμε να πετύχουμε ακόμα ένα γκολ. Νομίζω πως είχαμε μια καλή παρουσία και προσπαθήσαμε να ανταπεξέλθουμε με το δικό μας τρόπο στο σημερινό παιχνίδι. Καλή συνέχεια στην ομάδα του Βόλου και συγχαρητήρια για τη νίκη της».

Φεράντο: «Πιστεύω ότι ήταν καθαρό το πέναλτι»

Από την πλευρά των γηπεδούχων ο τεχνικός Χουάν Φεράντο δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα πως το πέναλτι ήταν καθαρό. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ισπανού τεχνικού: «Περάσαμε κι από την 8η στροφή του πρωταθλήματος. Έχουμε πολλά παιχνίδια και πόντους. Σκέφτομαι την ομάδα μου. Ήμασταν πάρα πολύ καλοί στην επίθεση. Είχαμε πολύ καθαρές ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο συνεχίσαμε στο ίδιο μοτίβο στην επίθεση. Είναι λίγο δύσκολο για ενενήντα λεπτά να κοντρολάρουμε στον ίδιο ρυθμό, το ίδιο παιχνίδι. Επίσης, είναι δύσκολο να κοντρολάρεις πολλές καταστάσεις στην επίθεση και στην άμυνα. Το πέναλτι ήταν μια προσπάθεια ενός εναντίον ενός. Θα τσεκάρω ξανά το βίντεο, αλλά πιστεύω ότι ήταν καθαρό. Από εδώ και πέρα θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας σε αυτό το δρόμο, που έχουμε χαράξει. Είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτή την ομάδα να μεγαλώσει κι άλλο. Το ίδιο και οι παίκτες με αυτή τη μέθοδο. Στο μέλλον θα δούμε, ποια είναι η γραμμή και τα όρια αυτής της ομάδας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου