ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επιστροφή στις νίκες για τον ΓΣ Αλμυρού στην «πρώτη» του Κώστα Σταματίου

επιστροφή-στις-νίκες-για-τον-γσ-αλμυρο-236202

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Νικηφόρο ήταν το ντεμπούτο του Κώστα Σταματίου στον πάγκο του ΓΣ Αλμυρού, με τους Αλμυριώτες να επικρατούν με 2-0 του Αχιλλέα Φαρσάλων στο «Αθανάσιος Ραγάζος», όπου οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης υποχρεώνοντας τον Αχιλλέα να αγωνιστεί με δύο παίκτες λιγότερους, μετά τις αποβολές των Μάρκου στο 34’ και Κουρούμαλου στο 77’.

Το α’ μέρος

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν αρκετές ευκαιρίες για να βρουν κάποιο τέρμα, όταν στο 5’ ο Νάκας βρέθηκε μέσα στην περιοχή και έπιασε το σουτ με τον Κουτσουκέρα να αποκρούει. Πέντε λεπτά αργότερα ο Κυπτίου σέντραρε από τα αριστερά με τον Φλίγκο να πιάνει την κεφαλιά και τον Κουτσουκέρα με το ένα χέρι να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ.

Με την συμπλήρωση 34 λεπτών ο ΓΣ Αλμυρού κέρδισε πέναλτι, όταν ο Κυπτίου από τα αριστερά ντρίμπλαρε τον Μάρκου, ο οποίος τον γκρέμισε μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή της συνάντησης να δείχνει την άσπρη βούλα, αλλά και τη δεύτερη κίτρινη – κόκκινη στον ποδοσφαιριστή των φιλοξενούμενων.

Την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Φλίγκος με την μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι του Κουτσουκέρα και το 0-0 να διατηρείται, μετά την εκτέλεση αλά Πανένκα για τον έμπειρο φορ, με την τελευταία αξιόλογη προσπάθεια να καταγράφεται στο 45’, όταν το σουτ του Βούλγαρη πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σταυράκη στη μια και μοναδική αξιόλογη ευκαιρία των φιλοξενούμενων.

Το β’ μέρος

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι αύξησαν και άλλο την πίεση τους αναζητώντας το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα. Τελικά αυτή βρήκε καρπούς στο 73’ με τον Φλίγκο να χρίζεται σκόρερ, όταν ο Κυπτίου έκανε τη χαμηλή σέντρα από τα αριστερά με την μπάλα να περνά από τον Οικονόμου και τον Φλίγκο να κάνει το κοντρόλ και αφού κοντρόλαρε με το στήθος πλάσαρε ιδανικά για το 1-0.

Η ανωτερότητα του ΓΣΑ συνεχίστηκε, με τους φιλοξενούμενους να μένουν με εννέα παίκτες από το 77’ με τον Κουρούμαλο να αποβάλλεται για δυνατό μαρκάρισμα με κόκκινη.

Λίγο αργότερα ο Καψιώτης έκανε τη συρτή σέντρα από τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, με τον Φλίγκο να είναι αμαρκάριστος και να μην δυσκολεύεται να στείλει για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Αχιλλέα για το τελικό 2-0 στο 81’.

ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ (Σταματίου): Σταυράκης, Αλεξανδρής, Μπαρούτας, Χολέβας (2’ λ.τρ. Καψιώτης), Κόκκας, Σαββίδης (90’ Τσόγκας), Κυπτίου, Στουρνάρας, Φλίγκος, Νάκας (70’ Κωτσιαρίδης), Κοντοβάς (83’ Θωμαΐδης).

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Παραφέστας): Κουτσουκέρας, Μάρκου, Κουρούμαλος, Κούλπας, Οικονόμου (87’ Αναγνώστης), Νεμπεγλέρας, Κόλα (72’ Τλούμπας), Μανιώτης, Συράκος, Λόπας (53’ Χάμος), Βούλγαρης (69’ Μίχος).

Σταματίου: «Δίκαιη η νίκη μας»

Μετά την λήξη της αναμέτρησης ο Κώστας Σταματίου εμφανίστηκε ευχαριστημένος με την απόδοση της ομάδας του, θεωρώντας πέρα για πέρα δίκαιη την νίκη της ομάδας του. Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Θεωρώ πως η νίκη μας είναι πέρα για πέρα δίκαιη. Είναι ένα αποτέλεσμα, το οποίο βάζει τέλος σε μια περίοδο, κατά την οποία η ομάδα είχε άτυχα αποτελέσματα. Τονώνει την αυτοπεποίθησή μας ενόψει του δύσκολου προγράμματος που έχουμε στη συνέχεια. Είναι μια νίκη καθαρά των παιδιών, οι οποίοι κατέθεσαν ψυχή. Πέρα από το αποτέλεσμα και τα γκολ είχαν μια πάρα πολύ καλή απόδοση και αυτό με χαροποιεί για την συνέχεια και θεωρώ ότι είμαστε μια καλή ομάδα. Πρέπει να είμαστε ταπεινοί και να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου