ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έχασε κι έμπλεξε…

έχασε-κι-έμπλεξε-1046379

Ο Βόλος που ηττήθηκε στο Πανθεσσαλικό (1-2) από τον ΠΑΣ Γιάννινα

Εντός έδρας ήττα με σκορ 1-2 γνώρισε ο Βόλος από τον ΠΑΣ Γιάννινα στην 23η αγωνιστική της Super League, αποτέλεσμα που τον βάζει σε τεράστιες βαθμολογικές περιπέτειες. Σκόρερ για τους νικητές χρίστηκε δις ο Πέδρο Κόντε (30′, 72′), με τους κυανέρυθρους να φέρνουν το ματς στα ίσια ενδιάμεσα με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Ασενούν (47′).

Στον… αστερισμό του 4-2-3-1

Για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι σε επίπεδο Super League διατήρησε το 4-2-3-1 στον αγωνιστικό χώρο ο προπονητής του Βόλου, Άνχελ Λόπεθ. Ο Κόβατς βρισκόταν κάτω από την εστία, με τον Άλχο, τον Καλογερόπουλο, τον Ράτσιτς και τον Μύγα να αποτελούν την τετράδα της αμυντικής γραμμής, από τα δεξιά προς τα αριστερά. Ντε Καμπς και Γκλάβτσιτς ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Κόμπα σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Ο Ποπέσκου στα δεξιά και ο Ασενούν στα αριστερά ήταν τα εξτρέμ ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Χουάν Γκαρσία.

Με… πρωτεργάτες Γκαρσία κι Εραμούσπε

Προτού οι δύο ομάδες προλάβουν καλά καλά να «ζεσταθούν», ο Βόλος πλησίασε στο να προηγηθεί στο σκορ. Στο 4ο λεπτό, ο Γκαρσία έγινε αποδέκτης της μπάλας εκτός περιοχής, μπήκε μέσα σε αυτή, «εκτέλεσε» με το αριστερό αλλά ο Νάγκι του είπε «όχι» αποκρούοντας με το δεξί πόδι. Ο Ασενούν πήρε το «ριμπάουντ», σουτάροντας σε δεύτερο χρόνο αλλά ο Τούτου έβαλε σωτήρια την κόντρα, με την μπάλα να απομακρύνεται σε πλάγιο άουτ.

Στο 10′, ο Άλχο σέντραρε από τα δεξιά με τον Κόμπα να πετιέται στο πρώτο δοκάρι, να προλαβαίνει τον Μπακαδήμα αλλά η προβολή του πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Νάγκι, ο οποίος πάντως είχε κλείσει καλά με το κορμί του και την κλειστή του γωνία.

Στο 14ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι είχαν κι αυτοί την πρώτη τους μεγάλη στιγμή στο παιχνίδι. Ο Ριένστρα εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Εραμούσπε βρέθηκε ουσιαστικά ολομόναχος μέσα στην περιοχή του Βόλου, λίγο μπροστά από το σημείο του πέναλτι παίρνοντας την δυνατή κεφαλιά αλλά ο Κόβατς απέκρουσε εντυπωσιακά και με υπερένταση παραχώρησε νέο κόρνερ.

Οι δύο πρωταγωνιστές των πρώτων φάσεων των δύο αντιπάλων, απείλησαν από στατικές φάσεις μέσα σε χρονικό διάστημα δύο λεπτών. Αρχικά, ο Εραμούσπε πήρε κεφαλιά στο 22′ που κατέληξε στην αγκαλιά του Κόβατς και στο 24′ ο Γκαρσία πήρε κεφαλιά που κατέληξε άουτ περνώντας πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η τρίτη ήταν… κι η φαρμακερή!

Mε τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο ΠΑΣ Γιάννινα άνοιξε το σκορ. Ήταν μια ακόμη εκτέλεση κόρνερ, με τον Ροντρίγκο Εραμούσπε για τρίτη (!) φορά να παίρνει την κεφαλιά σε στατική φάση, τον Κόβατς να αποκρούει ασθενώς και να δίνει την ευκαιρία στον Κόντε που καραδοκούσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Αρχικά, ο σκόρερ υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ από τον βοηθό, με το τηλεοπτικό ριπλέι όμως να δείχνει πως δεν υπάρχει παράβαση, καθώς καλυπτόταν από τον Νικολάι Άλχο, πράγμα το οποίο επαληθεύτηκε μετά τον σχετικό έλεγχο από τον VAR. Ο κ. Σιδηρόπουλος έδειξε τη σέντρα με τους φιλοξενούμενους να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς.

Στα λεπτά που ακολούθησαν, ο Βόλος προσπάθησε να πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο αναζητώντας γκολ ισοφάρισης, αλλά δεν κατάφερε να βρει κάποια ιδιαίτερα επικίνδυνη στιγμή μπροστά στα αντίπαλα καρέ.

Η τελευταία αξιόλογη στιγμή του πρώτου μέρος άνηκε και πάλι στον ορεξάτο ΠΑΣ Γιάννινα. Στο 43′, ο Παμλίδης μοίρασε αριστερά στον Κόντε, ο Ισπανός έκανε «γλυκιά» σέντρα στον Έλληνα μεσοεπιθετικό που είχε πατήσει περιοχή, αλλά η σκαστή κεφαλιά του, μπορεί να είχε μεν κατεύθυνση προς την αριστερή γωνία, αλλά έχασε μεγάλο μέρος της ταχύτητάς της με τον Κόβατς τελικά να την μπλοκάρει σχετικά εύκολα.

Το 0-1 σφράγισε τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών για το πρώτο μέρος.

«Ζωγράφισε» ο Ασενούν

Η εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου έφερε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Γιασίν Ασενούν. Ο 26χρονος Φινλανδός εξτρεμ ανέλαβε την εκτέλεση ενός φάουλ που κέρδισε ο Γκλάβτσιτς από τον Τζίνο στον άξονα, λίγα μέτρα έξω από την περιοχή του ΠΑΣ. Η εκτέλεση του Ασενούν ήταν εκπληκτική, με πολλά φάλτσα στην δεξιά γωνία του Νάγκι, ο οποίος έπεσε αλλά δεν κατάφερε να έρθει σε επαφή τη μπάλα, με αποτέλεσμα το 1-1 να είναι γεγονός.

Ούτε μια, ούτε δύο αλλά… τρεις αναγκαστικές αλλαγές!

Τρεις (!) αναγκαστικές αλλαγές περιλάμβανε το δεύτερο ημίχρονο, στα πρώτα 15 λεπτά του.

Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, ο Παμλίδης που ξεκίνησε τη φάση, είχε πατήσει άθελά του τον πεσμένο Νικολάι Άλχο στο αριστερό του πόδι, προκαλώντας τον τραυματισμό του. Ο Φινλανδός «έσφιξε τα δόντια», ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος, αλλά με την έναρξη του δευτέρου αντικαταστάθηκε από τον Φώτη Κίτσο.

Από πλευράς φιλοξενούμενων, αρχικά ο Εραμούσπε και σε δεύτερο χρόνο, ο τερματοφύλακας Νάγκι ήταν οι άτυχοι του απογεύματος.

Ο Αργεντίνος κεντρικός αμυντικός αντικαταστάθηκε από τον Επαμεινώνδα Παντελάκη στο ημίχρονο, με το ρεπορτάζ να αναφέρει ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα στην κλείδα του αριστερού του ώμου, με έναν ειδικό ελαστικό επίδεσμο να του έχει τοποθετηθεί αρχικά στο σημείο.

Σε δεύτερο χρόνο, περίπου με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Ούγγρος γκολκίπερ Γκέργκελι Νάγκι «τράκαρε» σε μια έξοδό του και έχοντας μπλοκάρει την μπάλα με τον σκόρερ του Βόλου, Γιασίν Ασενούν και αδυνατούσε να συνεχίσει. Ο υψηλόσωμος τερματοφύλακας αντιμετώπιζε ζήτημα τόσο με τον αστράγαλό του όσο και με έντονη ζαλάδα που ένιωθε εξαιτίας της σφοδρής σύγκρουσης. Aντικαταστάθηκε από τον 29χρονο Βασίλη Σούλη, ο οποίος πραγματοποίησε την παρθενική φετινή του συμμετοχή με τη φανέλα του ΠΑΣ.

Προειδοποίησε και εν τέλει… τιμώρησε

Παρά την ισοφάριση που δέχτηκε, ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν έδειξε να χάνει την ψυχραιμία του στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού.

Σε μια ανύποπτη φάση, στο 66′ ο ΠΑΣ Γιάννινα λίγο έλειψε να προηγηθεί εκ νέου. Ο Παντελάκης έγινε δέκτης της μπάλας σε απόσταση περίπου 40 μέτρων από την εστία του Κόβατς, δεν δίστασε, δοκίμασε το σουτ με το αριστερό με τη μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να αναγκάζει τον Ούγγρο γκολκίπερ του Βόλου να εκτιναχθεί και να την απομακρύνει σε κόρνερ.

Έξι λεπτά αργότερα όμως, ο Βόλος δεν κατάφερε να βρει αντίδραση στην επιθετική ενέργεια των Ηπειρωτών. Στη φάση του 72ου λεπτού, η άμυνα των γηπεδούχων δεν λειτούργησε όπως έπρεπε, ο Ντεμίρ τροφοδότησε τον Κιάκο από τα αριστερά, εντός περιοχής. Ο Μύγας (που με την αντικατάσταση του Άλχο στην ανάπαυλα, ήρθε δεξιά με τον Κίτσο αριστερά) βρισκόταν εκτός θέσης, με τον Καλογερόπουλο να πέφτει πάνω του, αφήνοντας κενό στην πλάτη του. Ο Κιάκος γύρισε παράλληλα, ο Κόντε βγήκε μπροστά από τον Ράτσιτς κι εκτέλεσε από κοντινή απόσταση τον Κόβατς, δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στον ΠΑΣ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Αλλαγή συστήματος… αλλά μάταια

Με την επίτευξη του 1-2, ο Άνχελ Λόπεθ -εύλογα- έκανε ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του, περνώντας στο ματς τον Παναγιώτη Μωραΐτη αντί του Νεμάνια Γκλάβτσιτς, ώστε, έχοντας μαζί με τις καθυστερήσεις περίπου 20 λεπτά διαθέσιμα, να φέρει εκ νέου το ματς στα ίσια.

Η αλλαγή συστήματος όμως σε συνδυασμό με την αύξηση των ποσοστών κατοχής του Βόλου στο τελευταίο διάστημα, δεν είχαν κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Στο τελευταίο λεπτό του επιπλέον χρόνου, η μπάλα έφτασε εντός περιοχής στον Μωραΐτη ο οποίος έπιασε το διαγώνιο σουτ με τον Σούλη όμως να σταματά την πορεία της μπάλας αποσοβώντας τον κίνδυνο.

Το 1-2 ήταν το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης του Πανθεσσαλικού, με το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή του αγώνα, Τάσο Σιδηρόπουλο.

Με το αποτέλεσμα αυτό, ο Βόλος παρέμεινε στην 12η θέση και τους 17 βαθμούς, είδε όμως τους σημερινούς αντιπάλους τους να πλησιάζουν στον έναν βαθμό, ανεβαίνοντας στους 16, όσους έχει και η Κηφισιά.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση του Βόλου, το ταξίδι στη Θεσσαλονίκη ώστε την ερχόμενη Κυριακή 25/2 στις 19:30 να κοντραριστεί στο «Κ. Βικελίδης» με τον Άρη (5η θέση, 38 βαθμοί).

Κάρτες: 25′ Γκλάβτσιτς, 34′ Ασενούν, 65′ Ντε Καμπς, 90+1′ Γκαρσία-7′ Ροσέρο, 45+2′ Τούτου, 90+4′ Σούλης

ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Κόβατς, Άλχο (46′ λ.τ. Κίτσος), Καλογερόπουλος, Ράτσιτς, Μύγας, Ντε Καμπς (73′ Μπαριέντος), Γκλάβτσιτς (73′ Μωραΐτης), Ποπέσκου (62΄Ολιβέρα), Κόμπα (46′ Τρουιγέ), Ασενούν, Γκαρσία

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι (62′ λ.τ. Σούλης), Τούτου, Μπακαδήμας, Εραμούσπε (46′ λ.τ. Παντελάκης), Κιάκος, Λιάσος, Ριένστρα, Τζίνο (70′ Καραχάλιος), Ροσέρο (88′ Σόρια), Παμλίδης (70′ Ντεμίρ), Κόντε.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΙΑΡΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου