ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπράτσος: «Μας ενδιαφέρει το Κύπελλο»

μπράτσος-μας-ενδιαφέρει-το-κύπελλο-1001881

Ενώ ταυτόχρονα αφιέρωσε τη νίκη-πρόκριση στους πλημμυροπαθείς Βολιώτες

Σπουδαία νίκη, την πρώτη της σεζόν, πήρε το Σάββατο στα Γιάννινα ο Βόλος. Οι κυανέρυθροι επικράτησαν 1-2 του ΠΑΣ και πήραν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Στις δηλώσεις του, ο προπονητής του Βόλου τόνισε: «Να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες του Βόλου για την εμφάνιση και την ψυχή που έβγαλαν για να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες του αγώνα και να δώσουν την πρόκριση στην ομάδα και την πόλη. Από εμάς ήταν αναγνωριστικό το παιχνίδι στην αρχή. Η κατοχή μπάλας άλλαζε. Στη δική μας κατοχή κάναμε οργανωμένες επιθέσεις, είχε και κάποιες ο αντίπαλος, εμείς στο δικό μας καλό διάστημα καταφέραμε να προηγηθούμε στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο ξέραμε ότι θα πιεστούμε από τον ΠΑΣ και αν υπάρχει κάτι που θέλω να ξαναδούμε απ’ αυτό το ματς είναι ότι, ενώ είχαμε καθαρούς χώρους στην πλάτη της άμυνας του αντιπάλου, δεν το εκμεταλλευτήκαμε. Είχαμε όμως καλή αμυντική συμπεριφορά και συνοχή και το κρατάω».

Για τον στόχο του Βόλου στη διοργάνωση αλλά και την εικόνα που είχε ως τώρα στο πρωτάθλημα: «Είναι σχετικό το αν ξεκίνησε καλά η ομάδα, έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες. Η εικόνα βαθμολογικά ναι δεν είναι καλή, αλλά αν δούμε λεπτομέρειες και το πρόγραμμα είναι σχετικό.

Είναι στο χέρι μας με το πρόγραμμα που έχουμε να το διορθώσουμε. Η σημερινή εμφάνιση ήταν μία αξιόπιστη εικόνα που μας δίνει αισιοδοξία για το μέλλον. Ο Βόλος είναι μία φιλόδοξη ομάδα. Από εκεί και πέρα ναι, το Κύπελλο μας ενδιαφέρει, είναι ένας θεσμός που μας ενδιαφέρει να κερδίζουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Το που θα φτάσουμε θα μας το δείξει η πορεία».

Για το που αφιερώνει την πρόκριση: «Εννοείται στους πολίτες του Βόλου. Με την ψυχή που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές πιστεύω ότι και οι πολίτες του Βόλου δείχνουν έναν τέτοιον ψυχισμό για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες. Αν τα παιδιά αυτά αντιπροσωπεύουν τον Βόλο, τους αφιερώνουμε την πρόκριση».

Στάικος: «Ποιοτική ομάδα με καλούς παίκτες ο Βόλος»

Την δυσκολία της σαββατιάτικης αναμέτρησης καθώς και το γενικότερο καθεστώς πίεσης στο οποίο βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα επεσήμανε στις δηλώσεις του ο τεχνικός των Ηπειρωτών, Θανάσης Στάικος.

Αναλυτικά: «Είχαμε ένα παιχνίδι κυπέλλου με το μοναδικό ζευγάρι Super League. Ξέραμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία ποιοτική ομάδα με καλούς παίκτες. Σίγουρα θέλαμε να προκριθούμε και να επιστρέψουμε σε καλύτερες εμφανίσεις από τις δύο προηγούμενες. Μπορώ να πω ότι έχουμε ξαναδεί ένα τέτοιο σενάριο παιχνιδιού και πέρυσι, δηλαδή να μην έχουμε την απαιτούμενη ενέργεια στο α’ ημίχρονο, αλλά είχαμε τον έλεγχο και κάποιες φάσεις. Πετύχαμε και ένα γκολ που δεν μέτρησε. Και μετά με την πρώτη επίσκεψη δεχτήκαμε γκολ και καπάκι το δεύτερο που μας επηρέασε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο προσπαθήσαμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα, να πιέσουμε περισσότερο. Κάποιες φορές το καταφέραμε, το γκολ της μείωσης του σκορ ήρθε αργά και δεν προλάβαμε να στείλουμε το ματς στην παράταση.

Η ομάδα είναι σε καθεστώς πίεσης μετά τα τελευταία αποτελέσματα, αλλά πιστεύω πολύ ότι στο τέλος η ομάδα θα είναι αυτή που πρέπει. Το τόνισα από τις πρώτες μας συνεντεύξεις, όταν όλοι έλεγαν καλά λόγια, εγώ επισήμαινα ότι η ομάδα μας δεν μπορεί να διεκδικήσει κάτι πιο ψηλά απ’ αυτό που πρέπει να μάχεται κάθε εβδομάδα και μάλιστα να έχει μία σοφή μαχητικότητα και όχι να παρασυρόμαστε. Αυτό πρέπει να το ελέγξουμε. Μόνο με προπόνηση, πίστη και το αγωνιστικό τμήμα προσηλωμένο στη δουλειά, είναι το μυστικό που μας έδωσε και πέρυσι αυτό που αξίζαμε. Το μόνο γιατρικό είναι η σκληρή δουλειά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου