ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επιστρέφει στον «τόπο του εγκλήματος» ο Βόλος

επιστρέφει-στον-τόπο-του-εγκλήματος-1001199

Μετά από 7 μήνες παίζει αύριο, εκεί όπου πέτυχε την τελευταία του νίκη

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία του Βόλου για την αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι κυανέρυθροι θα τεθούν αντιμέτωποι αύριο το μεσημέρι του Σαββάτου στους Ζωσιμάδες με τους Ηπειρώτες στις 15:00 σε νοκ-άουτ παιχνίδι στο πλαίσιο της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος.

Το συγκεκριμένο γήπεδο πάντως μπορεί να «ξυπνά» ευχάριστες αναμνήσεις στους φιλάθλους των κυανέρυθρων. Οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Ζωσιμάδες» πριν από περίπου 7 μήνες, στις 5 Μαρτίου του 2023 συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της 25ης και προτελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας της Super League.Το σύνολο του Κώστα Μπράτσου είχε «αποδράσει» νικηφόρα με 0-1, μια νίκη που μέχρι σήμερα αποτελεί την τελευταία νίκη των κυανέρυθρων σε επίσημο παιχνίδι.

Το παιχνίδι εκείνο σε κανένα σημείο του δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας ενώ οι κυανέρυθροι υπολείπονταν στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες. Χαρακτηριστικό είναι ότι τόσο η κατοχή της μπάλας (56-44) όσο τα κόρνερ (6-0) και οι τελικές προσπάθειες (18-6) ήταν υπέρ του ΠΑΣ Γιάννινα. Το ποδόσφαιρο όμως είναι ένα άθλημα που πολλές φορές δεν… απονέμει δικαιοσύνη. Έτσι, στο 83ο λεπτό, ο Στάθης Τάχατος εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Μίκαελ Τσιρίνος, κινήθηκε έξυπνα μέσα στην περιοχή και με δυνατή κεφαλιά, δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Τσιντώτα σφραγίζοντας το διπλό των κυανέρυθρων στα Ιωάννινα.

Άξιο αναφοράς είναι ότι από τους 15 παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν σε εκείνο το παιχνίδι από τον Κώστα Μπράτσο, μόλις οι 6 βρίσκονται ακόμη στο κυανέρυθρο ρόστερ. Ο λόγος για τον Στάθη Τάχατο, τον Τάσο Τσοκάνη, τον Αντόνιο Λούνα, τον Δημήτρη Μεταξά, τον Κυριάκο Ασλανίδη και τον νεαρό Σαράντη Τσελεμπάκη.

Αντίθετα, παρελθόν από τότε αποτελούν οι Κλέιμαν (ΠΑΣ Γιάννινα), Εσκοβάλ (Βιζέλα), Πίρινεν (Λεβαδειακός), Σι (Εστορίλ), Κάτσε (Αιολικός), Καρτάλης (ελεύθερος), Πιρές (Ντνίπρο), Τσιρίνος (Σαπρίσα), Οζέγκοβιτς (Κηφισιά).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Εραμούσπε, Μπακαδήμας, Νίνης, Τζίνο, Ριένστρα, Τζίμας (88′ Σταματελόπουλος), Μέντες (73′ Λώλης), Μπαλάν (79′ Λεό).

ΒΟΛΟΣ (Μπράτσος): Κλέιμαν, Τάχατος, Εσκοβάλ, Πιρινέν, Σι, Λούνα, Τσοκάνης (79′ Κάτσε), Μεταξάς (46′ Καρτάλης, 90′ Ασλανίδης), Πιρές (90′ Τσελεμπάκης), Τσιρίνος, Οζέγκοβιτς.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΙΑΡΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου