ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αναζητά… ανάκαμψη στα Γιάννενα ο Βόλος

αναζητά-ανάκαμψη-στα-γιάννενα-ο-βόλο-1001570

Με 20 παίκτες στους Ζωσιμάδες οι κυανέρυθροι, χωρίς να υπολογίζονται Ντέλετιτς, Σιέλης και Μπαριέντος

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΙΑΡΑΣ

Ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για την αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα ο Βόλος. Οι κυανέρυθροι θα αντιμετωπίσουν σήμερα στις 15:00 στο Αθλητικό Κέντρο «Ζωσιμάδες» το σύνολο του Θανάση Στάικου, στο πλαίσιο της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η αναμέτρηση είναι νοκ-άουτ, δεν θα υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας στην κανονική διάρκεια, θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση και, αν χρειαστεί, διαδικασία των πέναλτι.

Οι κυανέρυθροι αναζητούν εναγωνίως ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τους δώσει ψυχολογική ώθηση και θα αποτελέσει το έναυσμα της αγωνιστικής τους ανάτασης. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι το σύνολο του Κώστα Μπράτσου έχει πραγματοποιήσει ένα απογοητευτικό ξεκίνημα στη σεζόν και μετά από 6 αγώνες που έχει δώσει στη Super League, βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας συγκεντρώσει μόλις 2 βαθμούς. Το Κύπελλο Ελλάδος ίσως μπορεί να αποτελέσει μια… διέξοδο για τους κυανέρυθρους ώστε να… πάρουν τα πάνω τους.

Με… οδηγό το τελευταίο μεταξύ τους οι κυανέρυθροι

Η τελευταία χρονικά συνάντηση των δύο σημερινών αντιπάλων, θα πρέπει να αποτελέσει… οδηγό για τους κυανέρυθρους. Στην αναμέτρηση της 5ης Μαρτίου 2023 στους Ζωσιμάδες, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της περσινής Super League, οι κυανέρυθροι είχαν πάρει τη νίκη με 0-1, χάρη σε γκολ με κεφαλιά του Τάχατου στο 83ο λεπτό ύστερα από σέντρα του Τσιρίνος.

Υπέρ του Βόλου η παράδοση

Η σημερινή θα είναι η τέταρτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο αντιπάλων με τον ΠΑΣ Γιάννινα ως γηπεδούχο. Στα τρία προηγούμενα, όλα στο πλαίσιο της Super League, ο Βόλος έφυγε νικητής από τα Ιωάννινα δύο φορές, στις 24/1/2021 με 0-1 (14’ Δουβίκας (πεν.)) και στην προαναφερθείσα, στις 5/3/2023 πάλι με 0-1 (83’ Τάχατος).

Η μοναδική ήττα των κυανερύθρων στα Ιωάννινα ήρθε στις 11/12/2021 με 3-2 (12’ Κάργας, 57’ Περέα, 85’ Εραμούσπε – Ορόθ 1’, Νίνης 40’).

Ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 8 φορές, με τους κυανέρυθρους να μετράνε 5 νίκες, τους Γιαννιώτες μόλις 1 ενώ 2 φορές τα μεταξύ τους έχουν λήξει ισόπαλα.

Με ελλείψεις η αποστολή

Τους ποδοσφαιριστές που θα έχει στη διάθεσή του απόψε ο Κώστας Μπράτσος γνωστοποίησε χθες επίσημα ο Βόλος. Η αποστολή απαρτίζεται από 20 παίκτες και αυτοί είναι οι: Κόστιτς, Σιαμπάνης, Άλχο, Καλογερόπουλος, Τάχατος, Ασλανίδης, Λούνα, Κίτσος, Τσοκάνης, Μεταξάς, Γκλάβτσιτς, Τρουιγέ, Μπερτόγλιο, Ενγκίν, Κόμπα, Μαχαίρας, Κορνέτ, Γκαρσία, Μραζ, Μωραΐτης

Εύλογα βρίσκονται εκτός λίστας ο Χρήστος Σιέλης και ο Μίλος Ντέλετιτς. Αμφότεροι οι ποδοσφαιριστές των κυανέρυθρων αποκόμισαν τραυματισμούς στο παιχνίδι της 24ης Σεπτεμβρίου κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Ο μεν πρώτος υπέστη εξάρθρωση ώμου και προχώρησε σε χειρουργική επέμβαση ενώ ο δεύτερος υπέστη θλάση και ακόμη δεν έχει επιστρέψει στην αγωνιστική δράση. Εκτός αποστολής έμεινε επίσης λόγω ανετοιμότητας το τελευταίο χρονικά απόκτημα των κυανέρυθρων, ο 31χρονος Σουηδός στόπερ Μίκαελ Ντούρεσταμ, αφήνοντας εκ νέου την ομάδα με μόλις δύο διαθέσιμους κεντρικούς αμυντικούς, τους νεαρούς Ασλανίδη και Καλογερόπουλο.

Δεν υπολογίζεται επίσης ο μακροχρόνια τραυματίας Μπαριέντος, που αγωνίστηκε τελευταία φορά για 45 λεπτά στη Λ. Αλεξάνδρας στις 26 Αυγούστου κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ενδιαφέρον έχει επίσης ο αποκλεισμός από την αποστολή του Συμεών Παπαδόπουλου, του τερματοφύλακα που είχε πάρει θέση κάτω από τα γκολποστ στα δύο τελευταία παιχνίδια, κόντρα σε Αστέρα και ΠΑΟΚ. Μένει να φανεί αν ο Κώστας Μπράτσος θα επαναφέρει στην εστία τον Μάριο Σιαμπάνη ή αν έφτασε η ώρα να ντεμπουτάρει ο 27χρονος Σέρβος Ιβάν Κόστιτς ο οποίος αποτέλεσε την πρώτη χρονικά καλοκαιρινή μεταγραφή του Βόλου.

«Πληγωμένοι» και οι γηπεδούχοι

Προβλήματα απουσιών όμως δεν αντιμετωπίζει μόνο ο Βόλος, καθώς και οι γηπεδούχοι θα παραταχτούν στον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων δίχως να υπολογίζουν σε ορισμένες σημαντικές μονάδες. Η 20μελής αποστολή των Ηπειρωτών αποτελείται από τους: Κλέιμαν, Αθανασίου, Εραμούσπε, Παντελάκης, Μπακαδήμας, Πανάγου, Κιάκος, Τσαούσης, Τσίρης, Μπιλμπάο, Καραχάλιος, Λώλης Ν., Τζίνο, Τζίμας, Λώλης Α., Γκάρο, Μπάλαν, Παμλίδης, Ροσέρο, Κόντε.

Για διάφορους λόγους, ο Θανάσης Στάικος θα στερηθεί των υπηρεσιών του Σόρια, του Λίασου, του Ριένστρα, του Έφορντ και του Κύρκου.

Σφυρίζει ο «σημαδεμένος» Τσαγκαράκης

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Πέτρος Τσαγκαράκης της ΕΠΣ Χανίων. Βοηθοί του θα είναι ο Δημήτριος Βεργέτης της ΕΠΣ Αργολίδας και ο Σταύρος Τσιμεντερίδης της ΕΠΣ Κοζάνης. Τέλος, παρατηρητής του αγώνα θα είναι ο Δαμιανός Ευθυμιάδης της ΕΠΣ Πιερίας.

Οι κυανέρυθροι έχουν… προηγούμενα με τον Κρητικό ρέφερι ο οποίος είχε διευθύνει την φετινή ισόπαλη εντός έδρας πρεμιέρα τους (2-2) κόντρα στη Λαμία. Οι γηπεδούχοι είχαν έντονα παράπονα τόσο από τον κ. Τσαγκαράκη όσο και από τον κ. Γκορτσίλα που βρισκόταν στο VAR, εκδίδοντας και σχετική ανακοίνωση διαμαρτυρίας εναντίον των αποφάσεών τους.

Το υπόλοιπα παιχνίδια της 5ης φάσης

Το παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον Βόλο δεν είναι το μοναδικό της ημέρας για την 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Σύμφωνα με τους ορισμούς της ΕΠΟ, την ίδια ώρα (15:00) θα διεξαχθούν ακόμη τρεις αναμετρήσεις που είναι οι εξής:

Αχαρναϊκός-Κηφισιά

Αστέρας Καισαριανής-Πανσερραϊκός

Καμπανιακός-Αστέρας Τρίπολης.

Για την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στις 17:00 ορίστηκε το Κισσαμικός-ΟΦΗ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου