ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέα χορευτική χρονιά για το Ορμίνιο

νέα-χορευτική-χρονιά-για-το-ορμίνιο-92351

Την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου στις 7.30 μ.μ θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση των μελών των χορευτικών του τμημάτων του Αθλητικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Ορμίνιο» Πορταριάς, παράρτημα Βόλου – Ν. Ιωνίας, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας.

Στην πρώτη συνάντηση θα γίνει η σύνθεση των νέων χορευτικών ομάδων (παιδικά – εφηβικά-ενηλίκων), ενημέρωση για το πρόγραμμα της προετοιμασίας τους και ανακοινώσεις σχετικές με την εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων.

Το «Ορμίνιο» Πορταριάς ιδρύθηκε το 1961 και το 1978 συγκροτήθηκαν τα πρώτα χορευτικά τμήματα. Στη μακρά τους πορεία τα χορευτικά τμήματα έχουν εκατοντάδες συμμετοχές σε εκδηλώσεις και διεθνή φεστιβάλ παραδοσιακού χορού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχουν εμφανιστεί κατ’ επανάληψη στην κρατική τηλεόραση καθώς και σε εκπομπές σχετικές με το λαϊκό πολιτισμό.

Ειδικότερα την τελευταία εικοσαετία έχουν πραγματοποιήσει αλλεπάλληλα ταξίδια στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, εκπροσωπώντας τη χώρα μας στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ, λειτουργώντας παράλληλα και ως πρεσβευτής του τόπου μας, καθώς παρουσιάζει με τον ιδανικότερο τρόπο τα τραγούδια, τους χορούς, τα ήθη, τα έθιμα, αλλά και τις ομορφιές της πατρίδας μας.

Το «Ορμίνιο» διοργανώνει στην Πορταριά διεθνή φεστιβάλ παραδοσιακού χορού, συνέδρια με θέμα το λαϊκό πολιτισμό, ενώ προωθεί την έρευνα και τη μελέτη της Παράδοσης με την έκδοση ερευνητικού υλικού.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου πραγματοποιούν τις πρόβες τους με ζωντανή μουσική – μοναδικό για την περιοχή μας – όπως επίσης και οι παραστάσεις του συλλόγου, συνοδεύονται πάντα από παραδοσιακή ορχήστρα. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να είναι διαφορετικά, καθώς δάσκαλοι του «Ορμινίου» είναι ο Δημήτρης και ο Στέφανος Τραγουδάρας, οι οποίοι με μόχθο, επιμονή και πάνω απ’ όλα αγάπη για τη δουλειά τους, συνεχίζουν μία μακρά οικογενειακή παράδοση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου