ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ευγενέστερη των τεχνών

η-ευγενέστερη-των-τεχνών-95620

Συνεχίζονται οι εγγραφές στα τμήματα της Δημοτικής Σχολής Χορού

Συνεχίζονται οι εγγραφές στη Δημοτική Σχολή Χορού, του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, που λειτουργεί επί σειρά ετών και έχει δώσει τα «φώτα» σε πολυάριθμους μαθητές.

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν είναι:

Χορευτική Προπαιδεία – Μουσικοκινητική Αγωγή, για παιδιά από 4-6 χρονών. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον ρυθμό, τις δυνατότητες του σώματός τους και την δημιουργία μέσω παιχνιδιού και διασκέδασης σε συνδυασμό με τις καλύτερες εκπαιδευτικές μεθόδους για χορό και κίνηση.

Κλασσικός χορός (Σύστημα Vaganova), για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Από μικρή ηλικία τα παιδιά μυούνται στον κόσμο του μπαλέτου αποκτώντας τις απαραίτητες βάσεις για όλα τα άλλα είδη χορού. Στους ενήλικες, αντίστοιχα, προσφέρει μια ολοκληρωμένη γύμναση μέσω μιας τεχνικής χορού που κουβαλάει αιώνες έρευνας και μεθοδολογίας.

Σύγχρονος χορός (Limon-Release), για εφήβους και ενήλικες. Ο σύγχρονος χορός έχει τη δική του τεχνική και μεθοδολογία. Η κίνηση στο σύγχρονο χορό είναι πιο απελευθερωμένη και ρευστή και εμπεριέχει όλες τις ποιότητες και δυναμικές. Χρησιμοποιεί στοιχεία από διάφορες τέχνες, όπως θέατρο, ακροβατικά, ζεν, τεχνικά μέρη πολεμικών τεχνών κ.ά. Ο σύγχρονος χορός ως αντισυμβατική μορφή τέχνης δεν δέχεται περιορισμούς στη μορφή του ανθρώπινου σώματος.

Φυτώρια -Τμήματα Επαγγελματικής Κατεύθυνσης, για την προετοιμασία Εξετάσεων για το Υπουργείο Πολιτισμού. Πρόκειται για τμήματα μέσω των οποίων, με εντατική εκπαίδευση στον κλασσικό και σύγχρονο χορό μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ανώτερες επαγγελματικές σχολές.

Dance stretchingr (Barre a terre), που αποτελεί μια ήπια μορφή εκγύμνασης του σώματος, ένας συνδυασμός από στοιχεία που δανειζόμαστε από τον κλασσικό και σύγχρονο χορό, εμπλουτισμένα με διατάσεις μυών. Γυμνάζει και δυναμώνει το σώμα ενώ ταυτόχρονα το άτομο κερδίζει την ψυχική ευεξία που μόνο ο χορός δίνει. Απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να διατηρήσουν τη φόρμα τους αλλά παράλληλα αποτελεί εισαγωγή για όσους επιθυμούν να μυηθούν στο χορό καθώς και συμπληρωματική άσκηση για όσους είναι ήδη μυημένοι.

Για πληροφορίες – εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά 10:00 – 12:00 και 18:00 – 21:00 στη γραμματεία της Σχολής, Κουταρέλια με Ρ. Φεραίου (Π. Ηλεκτρική), τηλέφωνο 24210-54244.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου