ΕΞΟΔΟΣ

Συναυλία του Μουσικού Σχολείου

συναυλία-του-μουσικού-σχολείου-92363

Αφιέρωμα στον Τσιτσάνη την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου στο θερινό θέατρο Βόλου

Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στο Βασίλη Τσιτσάνη προετοιμάζει και παρουσιάζει το Μουσικό Σχολείο Βόλου την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου στις 8:00 μμ στο θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου, αντί του Σαββάτου 27 Σεπτεμβρίου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Η ορχήστρα και η χορωδία ελληνικής μουσικής του σχολείου έχουν ετοιμάσει ένα εξαιρετικό πρόγραμμα με τα ωραιότερα τραγούδια του συνθέτη, τραγούδια τόσο αγαπημένα που σχεδόν έχουν εγγραφεί ανεξίτηλα στη μνήμη και την ψυχή ενός ολόκληρου λαού.

Τριάντα χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από τότε που ο μεγάλος συνθέτης του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού έφυγε από τη ζωή. Η μουσική και τα τραγούδια που έγραψε όμως διατηρούν πάντα τη ζωντάνια τους και αποτελούν μια αληθινή παρακαταθήκη στον ελληνικό πολιτισμό του 20ου αιώνα.

Για τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου ο ήχος των τραγουδιών του δεν είναι πρωτόγνωρος. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα παιδιά αυτά, παιδιά μιας άλλης εποχής με άλλα ακούσματα και άλλες προοπτικές έχουν παρόλα αυτά ακούσει, έστω λίγο, έστω κάποιο ρεφρέν από τα τραγούδια του Τσιτσάνη, ακόμη και χωρίς να ξέρουν ότι το έχει γράψει εκείνος και ότι η μουσική αυτή, εν είδει κυτταρικής μνήμης, εξακολουθεί να δονεί ευαίσθητες χορδές του ψυχισμού τους.

Η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου Αρετή Τζανετοπούλου σχολιάζει: «Η συναυλία του σχολείου μας σηματοδοτεί τα 25 χρόνια λειτουργίας των Μουσικών Σχολείων στην Ελλάδα καθώς και τους στόχους της νέας σχολικής χρονιάς που μόλις ξεκίνησε: Μουσική, Τέχνη, Πολιτισμός, προσπάθεια, οργάνωση, δημιουργικότητα, σεβασμός, ευαισθησία από ένα σχολείο ανοικτό στην κοινωνία».

Με αμείωτο ενθουσιασμό εργάζονται και οι καθηγητές – συντελεστές της συναυλίας όπως ο μαέστρος της ορχήστρας ελληνικής μουσικής του σχολείου Ζαφείρης Κουκουσέλης, ο οποίος μαζί με τον Ανδρέα Κατσιγιάννη είναι υπεύθυνοι για το σύνολο αυτό, καθώς και οι υπεύθυνες της χορωδίας Κερασία Σιάρα και Ιωάννα Χατζάκη. Με την ορχήστρα συμπράττουν οι καθηγητές Δέσποινα Λουκίδου και Γιώργος Κολώνης

Το Μουσικό Σχολείο Βόλου με αφορμή την κάθε συναυλία και εκδήλωση που διοργανώνει στηρίζει έμπρακτα το Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης και γι’ αυτό παρακαλεί τους φίλους και τους γονείς των μαθητών του να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια προσφέροντας τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το σκοπό αυτό.

Πληροφορίες – προσκλήσεις στη Γραμματεία του Μουσικού Σχολείου Βόλου, 54ου Συντ. ΕΛΑΣ τέρμα με Αρσινόης, στα τηλέφωνα 24210-47155 και 24210-71096 και στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, στο τηλέφωνο 6973214346.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου