ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσίαση βιβλίου του Νικόλα Δεληγεώργη

παρουσίαση-βιβλίου-του-νικόλα-δεληγε-15256

Παρουσίαση του βιβλίου του Νικόλα Δεληγεώργη που απευθύνεται σε ζωόφιλους, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου του Ναού Αγ. Γεωργίου, στο πλαίσιο του χειμερινού κύκλου των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Δεληγεώργεια 2014».

Οι Ιερείς του Ναού άνοιξαν την εκδήλωση λέγοντας ότι σύμφωνα με τις γραφές ο Θεός έφτιαξε πρώτα τα ζώα και μετά τον άνθρωπο για να τα περιποιέται και να τα προστατεύει. Κατόπιν διαβάστηκαν αποσπάσματα του βιβλίου του Νικόλα Δεληγεώργη.

Στη συνέχεια μίλησε και η Αποστολία Χαλαστάρα κατηχήτρια και αναφέρθηκε στο βιβλίο «Η Λουλού ένα θαυμάσιο σκυλάκι». Όπως ανέφερε η ίδια λένε ότι τα ζώα έχουν πολύ αναπτυγμένο το ένστικτο τους και μπορούν να διαισθάνονται πράγματα. Η Λουλού είναι η καλύτερη απόδειξη γι’ αυτό αφού δείχνει αμέσως να αντιλαμβάνεται σε ποιους ανθρώπους είναι συμπαθής και σε ποιους όχι.

Μπορεί πολύ εύκολα να διακρίνει τους ανθρώπους που τη θέλουν και πλησιάζει αυτούς και μόνο. Ενώ είναι διακριτική και αγνοεί τους υπόλοιπους. Ο Νίνο και η Φώφη το ζευγάρι που υιοθέτησε τη Λουλού που με τα εκφραστικά της μάτια μπόρεσε να μιλήσει στο ζευγάρι αυτό με αποτέλεσμα να της προσφέρουν ένα σπίτι.

Συμπερασματικά, η κ. Χαλαστάρα προέτρεψε τα παιδιά «έχετε αγάπη και άδεια αγκαλιά, πάρτε ένα σκυλάκι, θα γίνει φίλος, φύλακας και σύντροφος στα παιχνίδια σας. Να γίνει βίωμα στα νέα παιδιά ότι αυτά τα άκακα ζώα θέλουν την αγάπη και τη φροντίδα μας».

Ο συγγραφέας του βιβλίου Νικόλας Δεληγεώργης αναφέρθηκε και αυτός στο θέμα της ζωοφιλίας, στη χρησιμότητα των οικόσιτων ζώων και δώρισε στα παιδιά των κατηχητικών το βιβλίο, με τη σύσταση να το διαβάσουν και οι γονείς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου