ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η έλευση του Παντέλη φέρνει εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα

η-έλευση-του-παντέλη-φέρνει-εξελίξεις-431395

Στο Βόλο επιστρέφει σήμερα ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου, Νίκος Παντέλης, για να συναντηθεί με τους ανθρώπους των ερυθρολεύκων και να τεθούν επί τάπητος όλα τα δεδομένα της ενίσχυσης και των τελευταίων αποδεσμεύσεων.

Αλλωστε, τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονη κινητικότητα, καθώς η νέα διοίκηση -που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες- βρίσκεται σε επαφή με τον έμπειρο τεχνικό όσον αφορά το σχεδιασμό ενόψει της νέας χρονιάς.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Στόχος των ερυθρόλευκων είναι η δημιουργία ενός συνόλου με διαφορετική νοοτροπία από την περσινή. Συνδυάζοντας νεαρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές με ορισμένους έμπειρους, θέλουν να χτίσουν το νέο Ολυμπιακό που θα μπορεί να κατακτήσει τους στόχους που θα τεθούν τη νέα χρονιά.

Οι ιθύνοντες της ομάδας ενεργοποίησαν τη συμφωνία που είχαν κάνει από τον περασμένο Ιανουάριο με τον 21χρονο καμερουνέζο μεσοεπιθετικό, Κλάρενς Μπιτάνγκ Τζούνιορ, και τον πρόσθεσαν στο ρόστερ της νέας περιόδου. Η έλευση, λοιπόν, του Παντέλη θα σηματοδοτήσει όλες τις εξελίξεις στα μεταγραφικά θέματα της ομάδας. Ηδη υπάρχουν συζητήσεις με ποδοσφαιριστές που θέλουν να αποκτήσουν οι ερυθρόλευκοι αλλά και με αυτούς που θέλουν να διατηρήσουν από το περσινό ρόστερ. Αλλωστε, και κατά τη διάρκεια που δεν είχε ξεκαθαρίσει η διάδοχη κατάσταση στα διοικητικά, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού προχώρησαν σε αποδεσμεύσεις, ξεσκαρτάροντας με αυτό τον τρόπο το υλικό, σύμφωνα και με τις εισηγήσεις που άφησε ο Νίκος Παντέλης, πριν αναχωρήσει για την Αθήνα, μετά το παιχνίδι μπαράζ με την Ξάνθη στη Θεσσαλονίκη.

Ηδη δεν ανανεώθηκαν ή λύθηκαν τα συμβόλαια τωνΜόνχε, Γκίτκου, Σταυράκη, Γεωργίου, Κατσιαρού, Κωστούλα, Κατσίκη, Πινδώνη, Μελίσση, Ιωάννου, Καρίλ και Καπετάνου, με τον τελευταίο να βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα της SkodaΞάνθης, μαζί με τον αδερφό του Παντελή, που την χρονιά που μας πέρασε αγωνίστηκε στην ρουμάνικη Στεάουα Βουκουρεστίου.

Ετσι, με τον ερχομό του Παντέλη θα ξεκαθαρίσει ποιοι, πέραν των νεαρών, θα παραμείνουν, καθώς θα υπάρξουν συζητήσεις με τους Στάθη Ρόκα, Δημήτρη Αρβανίτη, Μάριο Γκούρμα, Λευτέρη Γιαλούση, Μάριο Μπρέσκα, Σταμάτη Καρρά και Μάρκεζ Κριστόμπαλ, που δεσμεύονται με συμβόλαια. Τουλάχιστον τέσσερις παίκτες από τους παραπάνω αναμένεται να παραμείνουν στον Ολυμπιακό και τη νέα χρονιά, ενώ από τους νεαρούς θα συνεχίσουν στο ρόστερ, εκτός απροόπτου, και οι Αλέξανδρος Νικολιάς, Αλέξανδρος Ζέρης, Αγγελος Κολημήτρας, Δημήτρης Κόμνος, Νίκος Ντινόπουλος, Δημήτρης Κεσίδης.

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν αντιμετωπίζει κανέναν περιορισμό στα μεταγραφικά, καθώς πήρε την άδεια για τη συμμετοχή στη FootballLeague, δίνει την ευκαιρία στον προπονητή της ομάδας να τη δημιουργήσει όπως ακριβώς την έχει στο μυαλό του, χωρίς τις υπερβολές που σημειώθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια. Οι ερυθρόλευκοι εξετάζουν ήδη τις περιπτώσεις αρκετών ποδοσφαιριστών, μεταξύ των οποίων και των Τσιμότζι, Γκαλάν, Χιντζίδη και Αναστασόπουλου. Η πιο δύσκολη φαντάζει αυτή του χαφ Τσιμότζι, καθώς δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον Ηρακλή Ψαχνών. Ο Τσιμότζι κατάγεται από το Μαλάουι και έχει γεννηθεί στις 26 Αυγούστου του 1988. Με τον Ηρακλή Ψαχνών φέτος αγωνίστηκε σε 35 παιχνίδια στη Football League και πέτυχε πέντε γκολ.

Πέραν της φημολογίας που έχει δημιουργηθεί αναφορικά με τα παραπάνω ονόματα, τα επόμενα 24ωρα αναμένονται στο Βόλο οι πρώτοι μεταγραφικοί στόχοι, οι οποίοι θα συζητήσουν με τους ανθρώπους της ομάδας και τον Παντέλη και -εάν όλα κυλήσουν θετικά- θα υπογράψουν τα νέα τους συμβόλαια με τους ερυθρόλευκους.

Προς 21 Ιουλίου η «πρώτη»

Μετά τα λύση στο… τιμόνι της ομάδας και τη νέα διοίκηση που θα σχηματιστεί τις επόμενες μέρες, στην τελική ευθεία μπαίνει ο προγραμματισμών των ερυθρόλευκων αναφορικά με το πότε θα πραγματοποιηθεί η «πρώτη» ενόψει της νέας χρονιάς. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, η πρώτη συγκέντρωση του ποδοσφαιρικού τμήματος θα γίνει στις 21 Ιουλίου. Μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν αποκτηθεί τα 2/3 του νέου ρόστερ, ώστε να γίνουν διορθωτικές κινήσεις κατά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Πήλιο και κατά πάσα πιθανότητα στα Χάνια. Τις επόμενες μέρες, η διοίκηση θα οριστικοποιήσει το που θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας και στη συνέχεια θα επιλεγεί και το προπονητικό κέντρο, όπου ο «χτιστεί» ο νέος Ολυμπιακός. Παράλληλα, μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί και το τελικό σχήμα της νέας διοίκησης, της οποίας θα ηγηθούν οι κ.κ. Γιώργος Βαρούτσικος και Γιώργος Τόρης.

Προτεραιότητα στις χορηγίες

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση για την εξεύρεση χορηγών. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Μία από τις προτεραιότητες της νέας Διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θα είναι η εξεύρεση χορηγών. Αρμόδιοι να τρέξουν το πρόγραμμα αυτό θα είναι αποκλειστικά τα στελέχη της ΠΑΕ τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Μέχρι τότε και προς αποφυγή οποιονδήποτε παρατυπιών, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με τον διευθυντή της ΠΑΕ κ. Ανδρέα Κικίλια στο τηλέφωνο 6989604747».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου