ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με γνώση και εμπειρία η νέα σελίδα

με-γνώση-και-εμπειρία-η-νέα-σελίδα-436178

Γ. Βαρούτσικος και Γ. Τόρης με άλλους Βολιώτες επιχειρηματίες ηγούνται διοικητικά της νέας προσπάθειας του Ολυμπιακού Βόλου

Με τη δοκιμασμένη λύση… με Βολιώτες και με γνώση και εμπειρία θα βαδίσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου αφού δύο πρώην διοικητικοί παράγοντες -που στην ουσία δεν έλειψαν ποτέ από την ομάδα τα τελευταία χρόνια- είναι οι «μπροστάρηδες» και καλώντας σε συστράτευση κι άλλους επιχειρηματίες αλλά και όλους τους φιλάθλους του Βόλου να στηρίξουν χωρίς γκρίνιες και μουρμούρες …έστειλαν το μήνυμα για την επόμενη μέρα.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Οι Γιώργος Βαρούτσικος και Γιώργος Τόρης («δικαιώνοντας» μάλιστα τον ΤAΧΥΔΡΟΜΟ που από τις 15/6 ανέφερε πως οι δυο τους θα πάρουν στα χέρια τους το μέλλον της ομάδας και μάλιστα σε όλο το διάστημα διοικητικού αδιεξόδου η εφημερίδα μας επέμενε για Βολιώτικη λύση) και συνεργάτες γνωστοί θα ασκήσουν τη διοίκηση κάτι που έκαναν επίσημα γνωστό χθες σε συνέντευξη Τύπου, στο ξενοδοχείο «Κυψέλη» παρουσία και του προέδρου του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Νίκου Τσεκούρα.

Στη χθεσινή συνέντευξη όπου δεν έγινε γνωστό όλο το Δ.Σ. αλλά έδωσαν το παρών μεταξύ άλλων και οι κ.κ. Κρατήρας Καφενταράκης, Ραΐδης έγινε γνωστό ότι η ομάδα θα συνεχίσει με προπονητή τον Νίκο Παντέλη, τον Ακη Πέτρου στη θέση του τεχνικού διευθυντή, με 14 παίκτες να μένουν στον Ολυμπιακό αλλά η αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας αλλάζει, ως προς τον σχεδιασμό του ρόστερ, στο οποίο θα υπάρχουν πολλοί νεαροί ποδοσφαιριστές, αξιόλογοι, οι οποίοι με την εμπειρία ορισμένων θα προσπαθήσουν να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό ψηλά.

Επίσης τονίστηκε ότι ο πήχης παραμένει ψηλά …αλλά χωρίς έπαρση… γκρίνιες, μουρμούρες …και «καφενειακό» στυλ, κάτι που δεν αρμόζει στον Ολυμπιακό.

Οι δυο Βολιώτες παράγοντες εξήγησαν γιατί δεν ανέλαβαν αμέσως μετά την παραίτηση Καραγιάννη, αναφέρθηκαν στο φιάσκο με τον Πλεξίδα, ζήτησαν να είναι όλοι γύρω από τον Ολυμπιακό ενωμένοι και οι ίδιοι δήλωσαν πιο έτοιμοι και με περισσότερη ποδοσφαιρική γνώση.

Ο μέχρι πριν λίγο καιρό αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και έχοντας αναλάβει την προεδρία λίγο πριν την πολιτική δίωξη και προσωρινή διάλυση του ο Ολυμπιακού, Γιώργος Βαρούτσικος ανέφερε ότι «ανέμεναν 20 ημέρες μετά την ανακοίνωση παραίτησης του κ. Καραγιάννη μήπως βρεθεί κάποιος επενδυτής. Δυστυχώς όμως δεν υπήρχε κάποιο ενδιαφέρον, παρά ένας εμπαιγμός όπως είπε χαρακτηριστικά, από έναν κ. Πλεξίδα που ήθελε να παίξει με το όνομα του Ολυμπιακού.

Κανείς δεν παίζει με το όνομα του Ολυμπιακού. Ήταν και είναι μεγάλη ομάδα. Αυτή τη στιγμή νιώθουμε και οι δυο ικανοί για να αναλάβουμε τα ηνία της ομάδας. Ήρθαμε για να βάλουμε τέλος στις αμπελοφιλοσοφίες. Πρέπει όλοι να σέβονται τη ομάδα και πάνω απ’ όλα οι φίλαθλοί μας. Αν δεν ήμασταν εμείς η ομάδα θα πήγαινε για διάλυση. Ελπίζουμε οι επιχειρηματίες που αγαπούν το Βόλο να συστρατευτούν μαζί μας. Γιατί η ομάδα δεν θα πάει πουθενά. Μόνο όλοι μαζί, θα πάμε μπροστά. Θα διοικήσουμε χρηστά και σωστά χωρίς σπατάλες. Τον Ολυμπιακό τον οδηγούμε από καθαρή αγάπη και πρέπει να είναι παρόντες όλοι. Οι Βολάρες πρέπει να δείξουν ποιοι πραγματικά είναι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρούτσικος που ακόμη υπογράμμισε:

«Πήραμε λοιπόν αυτή την απόφαση και με τη δική σας υποστήριξη θα προχωρήσουμε να οδηγήσουμε τον Ολυμπιακό σε ασφαλή μονοπάτια.

Είμαστε από τις λίγες ομάδες που είναι οικονομικά εξυγιασμένη. Εάν όμως βρεθεί και κάποιος επενδυτής, σοβαρός, θα συζητήσουμε μαζί του. Ο Ολυμπιακός δεν ανήκει στον Τόρη και στον Βαρούτσικο, ανήκει στην πόλη του Βόλου».

Τέλος, τόνισε ότι είναι σημαντικό να μείνει η ομάδα του Βόλου σε Βολιώτες. «Δεν είμαστε εκατομμυριούχοι αλλά ξέρουμε να διαχειριζόμαστε επιχειρήσεις. Τα σπίτια μας και οι επιχειρήσεις μας είναι στο Βόλο» ανέφερε.

Ο Γιώργος Τόρης που έχει συνδέσει το όνομά του ως πρόεδρος της ομάδας που ανέβηκε στην Σούπερ Λίγκα είπε: «Ο Ολυμπιακός αλλάζει σελίδα. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε τον Ολυμπιακό εκεί που του ανήκει. Μόνοι μας δεν το μπορούμε. Θέλουμε την συμπαράσταση φιλάθλων και επιχειρηματιών. Οι φίλαθλοι να στηρίξουν όλους τους επιχειρηματίες που θα επιλέξουν να στηρίξουν τον Ολυμπιακό μας» ενώ τόνισε πως φίλαθλοί μας πρέπει να σέβονται την ίδια τους την ομάδα και να μην κάνουν κουβέντες καφενείου και πεζοδρομίου λέγοντας, «Καλούμε όλους τους Βολιώτες να μας εμπιστευτούν. Να σταματήσουν γκρίνιες, μουρμούρες και παλτά. Εδώ κάποιοι βρίζανε τον Γιαννόπουλο που δούλεψε δύο χρόνια αμισθί στο Βόλο».

Για τον Πλεξίδα

Ο Γ. Βαρούτσικος μίλησε σκληρά για τη «μουρμούρα» που επικράτησε τις τελευταίες ημέρες λέγοντας πως «κάποιοι κάνουν λόγο για μπροστινούς και πισινούς. Εμείς οι Βολιώτες έχουμε τη συνήθεια αυτή. Να μιλάμε για ομηρίες και καταστροφολογίες και κοιτάμε πως θα ρίξουμε λάσπη. Με τον κ. Τόρη είχαμε ολονύχτιες συζητήσεις. Οσον αφορά την υπόθεση που έχει να κάνει με τον κ. Πλεξίδα ο κ. Βαρούτσικος σχολίασε: « Ο Ολυμπιακός δεν είναι μαγαζάκι του κάθε Πλεξίδα. Είναι σημαντικό η ομάδα να μείνει σε Βολιώτες. Δεν θα έρθει κανένας τυχαίος στην ομάδα. Εμείς του δίναμε την ομάδα χωρίς κανένα αντίτιμο, με τη μοναδική υποχρέωση από μέρους του να καταβάλει μια εγγυητική επιστολή 300.000 ευρώ, στην περίπτωση που αποχωρούσε και άφηνε χρέη πίσω του», ενώ τόνισε πως πρέπει να σταματήσει η μουρμούρα και η γκρίνια … και του καταστρέψαμε την καριέρα»

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, κ. Ν. Τσεκούρας απάντησε ουσιαστικά στον κ. Πλεξίδα, ενώ παράλληλα κάλεσε σε νέα συνάντηση φιλάθλους και επιχειρηματίες, που θέλουν να βοηθήσουν, σήμερα Πέμπτη το βράδυ.

«Επειδή είχα την ευθύνη μετά τον κ. Καραγιάννη ήθελα να διευκρινίσω κάποια πράγματα. Η μόνη πρόταση που είχαμε και η επίσκεψη ήταν από τον κ. Πλεξίδα. Μόνος του ήρθε. Επειδή έβγαλε μία ανακοίνωση θα πρέπει να του απαντήσω. Ήρθε πολλές φορές στον Βόλο, επιθεώρησε γήπεδα και εγκαταστάσεις, την Παρασκευή ήρθε στο γήπεδο και έγινε συνάντηση με τον κ. Βαρούτσικο και τον κ. Καραγιάννη. Ούτε λεφτά του ζητήσαμε ούτε τίποτα. Του ζητήσαμε μία εγγύηση γιατί ο Ολυμπιακός Βόλου δεν είναι δικό μας μαγαζί. Ο κ. Πλεξίδας αν ήταν με ενδυματολογικά γούστα που έχει, με γραμματείς και με μερσεντές, μάλλον θα έτρωγε ντομάτες γιατί ο Βόλος έχει επίπεδο και δεν μπορεί να παίζει με τον Βόλο. Σήμερα Πέμπτη 8.30 το βράδυ στο Ξενοδοχείο Κυψέλη καλούμε όλους τους φίλους και επιχειρηματίες του Βόλου που πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν. Επίσης καλούμε τον Αχιλλέα Μπέο, το νέο Δήμαρχο Βόλου να βοηθήσει σε αυτή τη νέα προσπάθεια του Ολυμπιακού».

Για το μέλλον

«Το μοντέλο που υπήρχε εδώ και 2 χρόνια δεν απέδωσε. Θα πάμε με πιο νέα παιδιά την ομάδα εκεί που πρέπει. Το μπάτζετ θα εξαρτηθεί από τις χορηγίες» ανέφερε για το σχεδιασμό της νέας χρονιάς ο Γ. Βαρούτσικος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου