ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αρχισε προγραμματισμός

αρχισε-προγραμματισμός-433067

Μετά τη λύση στα διοικητικά στον Ολυμπιακό ξεκινούν και οι μεταγραφές

Μετά τη δοκιμασμένη διοικητική λύση στον Ολυμπιακό Βόλου αρχίζουν τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς που θα είναι η τρίτη συνεχόμενη στηνFootball League -που ακόμη έχει αρκετές ασάφειες ως διοργάνωση- και εκτός από την εξεύρεση χορηγιών και οικονομιών πόρων τώρα που δεν υπάρχει πρωτάθλημα …στόχος είναι η δημιουργία δυνατής ομάδας για τη σεζόν που έρχεται.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στον Ολυμπιακό έχουν κάνει τις πρώτες σκέψεις αλλά και τις πρώτες επαφές με παίκτες που θα συνεχίσουν καθώς και με άλλους που θα έρθουν, κάτι που πλέον γίνεται πιο εύκολο σε σχέση με λίγες μέρες πριν που υπήρχε η θεωρητικά διοικητική αβεβαιότητα…

Θετικό για την βολιώτικη ομάδα ότι η στελέχωσή της δεν αλλάζει ως προς το προπονητικό τιμ

….ενώ και ο Ακης Πέτρου που παραμένει στο πόστο του τεχνικού διευθυντή της ΠΑΕ και του γενικού αρχηγού της ομάδας, βρίσκεται καθημερινά σε επαφή με τους διοικούντες την ΠΑΕ, αλλά και με τον προπονητή Νίκο Παντέλη, που συνεχίζοντας στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, ξέρει τι θέλει για τη νέα χρονιά.

Ηδη έχουν αρχίσει να ρυθμίζονται θέματα προετοιμασίας, κλείσιμο αθλητικού κέντρου αλλά και οι κινήσεις εντοπισμού παικτών για τη μεταγραφική ενίσχυση…ξεκινώντας από εκεί που είχε σταματήσει τον περασμένο Γενάρη όταν είχε κλεισθεί ο Μπιτάνγκ.

Ο Καμερουνουνέζος μέσος του Πανηλειακού, Κλάρενς Μπιτάνγκ Τζούνιορ παρότι είχε βρεθεί στο στόχαστρο αρκετών ομάδων της Σούπερ Λίγκας οι διοικούντες του Ολυμπιακού Βόλου κατάφεραν να τον εξασφαλίσουν και αναμένεται τώρα στο Βόλο…

Μάλιστα τον περασμένα Γενάρη λέχτηκε ότι η βολιώτικη ΠΑΕ κατάφερε να αγοράσει τα δικαιώματά του από την Μπουριράμ Ταϊλάνδης, ομάδα που είχε το 80% του μεταγραφικού δικαιώματος του παίκτη, που έμεινε πάντως ως το τέλος της σεζον στην ομάδα του Πύργου όπου είχε και προπονητή τον Ν. Παντέλη.

Ο Μπιτάνγκ αγωνίστηκε ένα χρόνο στον Πανηλειακό και έκανε αισθητή την παρουσία του στο πρωτάθλημα της Football League.

Ο 21χρονος επιτελικός μέσος ήταν μέλος της Εθνικής Καμερούν στο Μουντιάλ U-20 του 2011, ενώ είχε συμμετοχές και σε μικρότερες εθνικές ομάδες της χώρας του.

Ο Ολυμπιακός, από τις λίγες ομάδες της Football League που πέρασε θετικά τη διαδικασία αδειοδότησης, δεν έχει περιορισμούς στα μεταγραφικά αλλά θέλει φέτος οι ξένοι του να κάνουν πραγματικά τη διαφορά και στα υπ’ όψιν υπάρχει και ο 24χρονος από το Μαλάουι, ο Ταουόνγκα Τσιμότζι που ξεχώρισε στον Ηρακλή Ψαχνών αλλά και ο 26χρονος Αργεντινός επιθετικός Ματίας Λούκας Γκαλάν που την περασμένη αγωνιστική έπαιξε στην Καλλιθέα, σκοράροντας οκτώ γκολ σε 23 συμμετοχές.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, οι ερυθρόλευκοι κατέθεσαν πρόταση συνεργασίας στον παλιό παίκτη της Νίκης Βόλου, Νίκο Πουρτουλίδη, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε με τη φανέλα του Ηρακλή στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, διατελώντας μάλιστα και αρχηγός της ομάδας.

Η παρουσία του ήταν πολύ θετική παρά τη γενική μετριότητα στην οποία κινήθηκαν οι Θεσσαλονικείς, όντας εκ των κορυφαίων σε απόδοση με 38 συμμετοχές και 7 γκολ.

Ο έμπειρος μέσος δεν έχει μόνο την πρόταση των ερυθρολεύκων την οποία ωστόσο φαίνεται ότι σκέφτεται αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από τον Ηρακλή αφού έχει ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο.

Σε σχέση με την περσινή ομάδα στη νέα δεν θα είναι οι Μόνχε, Γκίτκος, Σταυράκης, Γεωργίου, Κατσιαρός, Κωστούλας, Κατσίκης, Πινδώνης, Μελίσσης, Ιωάννου, Καρίλ και Καπετάνος, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση για τους Μάριο Μπρέσκα, Μαρκεζ Κριστόμπαλ, Δημήτρη Αρβανίτη, Μάριο Γκούρμα και Λευτέρη Γιαλούση. Στην αντίπερα όχθη θα παραμείνουν ο Ρόκας και οι νεαροί ποδοσφαιριστές της ομάδας Ζέρης, Νικολιάς, Κολημήτρας, Κόμνος, Ντινόπουλος, Μπόρας και Κεσίδης.

Στήριξη με διαρκείας και χορηγίες

Αρκετοί ήταν οι Βολιώτες επιχειρηματίες που ανταποκρίθηκαν την Πέμπτη το βράδυ στο κάλεσμα του Ολυμπιακού για στήριξη της ερυθρόλευκης ΠΑΕ και τη νέα προσπάθεια από τους κ.κ. Βαρούτσικο και Τόρη. Στη συγκέντρωση στο Κυψέλη παραβρέθηκε και ο νέος δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος μάλιστα μίλησε στους παρευρισκόμενους, ζητώντας να στηρίξουν οικονομικά το εγχείρημα και όλοι ενωμένοι να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό να ανέβει κατηγορία, ενώ ζήτησε ότι και την προηγούμενη μέρα οι κκ. Βαρούτσικος και Τόρης δηλαδή να πάψει η γκρίνια, η μουρμούρα, η μιζέρια και «καφενειακό» στυλ από ορισμένους.

Η στήριξη των εξωδιοικητικών -αν και ο Γ. Βαρουτσικος είπε ότι το Δ.Σ. είναι ανοικτό για όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει- αναμένεται να γίνει με αγορά εισιτηρίων διαρκείας και με χορηγικά πακέτα και με διαφήμιση στο γήπεδο και στον εξοπλισμό της ομάδας, ενώ ορισμένα από αυτά θα περιλαμβάνουν και συνδυασμό διαφήμισης και διαρκείας.

Χθες μάλιστα η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση για την εξεύρεση χορηγών. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Μία από τις προτεραιότητες της νέας Διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θα είναι η εξεύρεση χορηγών. Αρμόδιοι να τρέξουν το πρόγραμμα αυτό θα είναι αποκλειστικά τα στελέχη της ΠΑΕ τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Μέχρι τότε και προς αποφυγή οποιονδήποτε παρατυπιών, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με τον διευθυντή της ΠΑΕ κ. Ανδρέα Κικίλια στο τηλέφωνο 6989604747».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου