ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Χρειάζεται μεγαλύτερη στήριξη»

χρειάζεται-μεγαλύτερη-στήριξη-31248

Γ. Βαρούτσικος και Γ. Τόρης ζήτησαν περισσότερη στήριξη φιλάθλων αλλά και επιχειρηματιών στον Ολυμπιακό Βόλου

Περισσότερη στήριξη των φιλάθλων αλλά και των επιχειρηματιών της πόλης στο φτιάξιμο της νέας ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου ζήτησαν χθες στη συνέντευξη Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, ο πρόεδρος Γιώργος Βαρούτσικος και ο αντιπρόεδρος Γιώργος Τόρης κάνοντας παράλληλα και τον πρώτο απολογισμό από τότε που ανέλαβαν.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Φωτό: ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΤΣΑΛΟΣ

«Αλλάξαμε και τα πλάνα μας από την αδιαφορία αρκετών επιχειρηματιών» ειπώθηκε ενώ αναφέρθηκε μόνο το όνομα του κ. Καρακάνα από αυτούς εκτός διοίκησης που βοήθησαν και υπήρξε η εικόνα πως με τη βοήθεια όλων …όλα θα πάνε καλά ενώ σε αντίθετη περίπτωση υπήρξε το ερώτημα «γιατί να στηρίζουμε εμείς κάτι που δεν αγαπάει όλος ο κόσμος;».

«Αναλάβαμε το καλοκαίρι την τύχη της ομάδας μόνο και μόνο για να μην διαλυθεί. Αναλάβαμε με πάσα ευθύνη για το τι θα γίνει στο μέλλον, τι προβλήματα είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Στο μυαλό μας ήταν ότι θα έχουμε τη στήριξη των φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου. Ηταν πικραμένοι αλλά πιστέψαμε στη στήριξή τους. Η πραγματικότητα ήταν ότι δεν υπήρξε καμία στήριξη από κανένα επιχειρηματία. Το ραντεβού στο ξενοδοχείο Κυψέλη, εξελίχθηκε σε ένα φιάσκο. Από τους 70 επιχειρηματίες που ήρθαν, δεν βάλανε ούτε ένα ευρώ με αποτέλεσμα να μας αλλάξουν τα πλάνα. Περιμέναμε ότι θα έχουμε στήριξη από τους επιχειρηματίες αλλά μείναμε μόνοι μας, οι επτά της διοίκησης. Δεν σταματήσαμε να ονειρευόμαστε και να στηρίζουμε την ομάδα. Με δικά μας χρήματα βγάλαμε εις πέρας όλες τις υποχρεώσεις της ομάδας. Όποιος θέλει να πάρει την ομάδα, ας έρθει να την πάρει, την δίνουμε και με προίκα το ποσό που θα πάρουμε από τη Φούτμπολ Λιγκ και τον ΟΠΑΠ. Ανά πάσα στιγμή είμαστε ανοικτοί αν βρεθεί κάποιος επενδυτής» αναφέρθηκε αρχικά ο Γ. Βαρούτσικος.

Στη συνέχεια εκφράζοντας παράπονο τόνισε ότι «Εμείς χάνουμε και χρήματα που στερούμαστε από τις επιχειρήσεις μας και ευχαριστώ δεν ακούμε από κανέναν. Καλούμε τους φιλάθλους να στηρίξουν την ομάδα, δεν χρειάζεται να βρίζουν και να κριτικάρουν, δεν είπαμε ότι θα φέρουμε τον Μουρίνιο ή παίκτες επιπέδου Μπάγερν. Εμείς είπαμε ότι θα φτιάξουμε μια καινούργια ομάδα. Όλοι μαζί αν ενωθούμε μπορούμε να την κάνουμε μεγάλη» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ο Γ. Βαρούτσικος ενώ μιλώντας και για το κυριακάτικο ματς ανέφερε: «Την Κυριακή έρχεται δύσκολο ματς από θέμα πρεστίζ και βαθμολογικής σημασίας. Είναι κομβικό να γίνει sold-out. Βάλαμε το εισιτήριο 15 ευρώ γιατί έτσι θα ενισχυθεί η ομάδα και θα δοθεί δυναμική, να έρθουν έσοδα στην ομάδα. Πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα σεβαστεί την προσπάθεια που κάνουμε».

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Γιώργος Τόρης μίλησε κι αυτός για την περισσότερη στήριξη που χρειάζεται η ομάδα, ζήτησε να γίνεται κριτική καλοπροαίρετα και όχι από αυτούς που θέλουν το κακό της ομάδας και ποτέ δε βοηθούν ενώ αναφέρθηκε στις φήμες για επαφές ανθρώπων του Ολυμπιακού και της Νίκης.

«Εγώ και ο κ. Βαρούτσικος είμαστε κάτοχοι του 65% των μετοχών και μόνοι αρμόδιοι είμαστε εμείς οι δύο. Δεν έχουμε δεχθεί καμία ενόχληση από ανθρώπους της Νίκης αλλά και αν είχε συμβεί αυτό, ουδέποτε θα συζητούσαμε κάτι τέτοιο για ενδεχόμενο συγχώνευσης. Οι ομάδες είναι δύο ανώνυμες εταιρίες και δεν γίνεται συγχώνευση δύο εταιριών. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση και η άλλη εταιρεία χρωστάει. Η νοοτροπία η δική μας απέχει έτη φωτός από τη νοοτροπία του κ. Πάτση».

Επίσης στη χθεσινή συνέντευξη έγινε λόγος για πολύ δουλειά και οργάνωση πίσω από την βιτρίνα της ΠΑΕ και αναφέρθηκε τέλος ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα συνεχίσει τις κοινωνικές του δραστηριότητες με στόχο να προσφέρει στην κοινωνία του Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου