ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπορούσε τη νίκη ο Ολυμπιακός, «πέταξε» δύο βαθμούς στον Εύοσμο

μπορούσε-τη-νίκη-ο-ολυμπιακός-πέταξε-32421

Στο 1-1 με τον Αγροτικό Αστέρα στο γήπεδο του Ευόσμου έμεινε ο Ολυμπιακός Βόλου χθες, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Βορείου ομίλου της Football League.

Με πέναλτι του Κούτσι ισοφάρισαν οι ερυθρόλευκοι, ενώ βάσει συνολικής απόδοσης θα μπορούσαν να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ενταση σημειώθηκε στο τέλος της αναμέτρησης ανάμεσα στους ανθρώπους των δύο ομάδων, με τους ψυχραιμότερους να ηρεμούν τα… πνεύματα.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Οι ερυθρόλευκοι, σε ένα παιχνίδι με πολλά νευρά και δυνατές μονομαχίες, παρά το γεγονός ότι ήταν καλύτεροι στο α’ μέρος, είδαν τον Αγροτικό Αστέρα να προηγείται στο 47’ με γκολ του Κρυστάλλη. Ωστόσο, αντέδρασαν, έγιναν περισσότερο επιθετικοί και ισοφάρισαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κούτσι (75’), έπειτα από ανατροπή του Μπιτάνγκ μέσα στην περιοχή. Οι αλλαγές του Νίκου Παντέλη, που ρίσκαρε, έκανε ακόμη πιο επιθετικούς τους Βολιώτες, που μετά την ισοφάριση θα μπορούσαν να πάρουν και τους τρεις βαθμούς. Να σημειωθεί πως το γκολ του Κρυστάλλη ήταν το πρώτο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης τη φετινή αγωνιστική περίοδο, αφού είχαν προηγηθεί τρεις ήττες (από Λαμία εκτός, ΑΕΛ εντός και Πιερικό εκτός) με μηδέν ενεργητικό.

Πώς ξεκίνησε

Ο Νίκος Παντέλης τοποθέτησε σε δεύτερο συνεχόμενο επίσημο τον Κασμερίδη κάτω από τα δοκάρια, μετά και την εξαιρετική του εμφάνιση στα Χανιά, δεξιός οπισθοφύλακας ήταν ο Ζέρης, αριστερός ο Μαργαρίτης, με τους Γιαλούση και Μακρυδημήτρη στο κέντρο της άμυνας. Πινάρες και Κεσίδης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Μπιτάνγκ να υπερασπίζεται την αριστερή μεσοεπιθετική πλευρά, τον Μαρτίνεθ τη δεξιά και τον Μέζα πίσω από το μοναδικό προωθημένο Κούτσι.

Το α’ μέρος

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, ο Αγροτικός Αστέρας ήταν αυτός που απείλησε πρώτος, με τον Βελλίνη να κάνει το σουτ στο 12’ και τον Κασμερίδη να μην έχει πρόβλημα να απομακρύνει τον κίνδυνο. Σε ένα πρώτο μέρος χωρίς πολλές φάσεις, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν εκ νέου (26’), με τον Γεωργιάδη να κάνει το μακρινό σουτ και την μπάλα να περνά εκτός. Από εκείνο το σημείο οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν στροφές και απείλησαν αρχικά στο 28’, με τον Πινάρες να κάνει το σουτ και τον Βοσνιάδη να μαζεύει με δεύτερη προσπάθεια, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση η νέα προσπάθεια του Μπιτάνγκ με σουτ κατέληξε άουτ.

Το β’ μέρος

Η έναρξη της επανάληψης έφερε τον Αγροτικό Αστέρα μπροστά στο σκορ. Στο 47’, μετά από φάουλ κάτω από τη μεσαία γραμμή του Πέεφ που εκτελέστηκε πλασαριστά και σέντρα με το αριστερό του Καρακατσάνη, ο Κρυστάλλης από το ύψος της μικρής περιοχής με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Κασμερίδη, νικώντας τον τερματοφύλακα της βολιώτικης ομάδας. Το γκολ ανάγκασε τους ερυθρόλευκους να ανεβάσουν στροφές, να πιέσουν, με τον Νίκο Παντέλη να βάζει και δεύτερο επιθετικό στο παιχνίδι, τον Διαμαντόπουλο στη θέση του Μέζα, ενώ στη συνέχεια η είσοδος του Θέου αντί του Κεσίδη έκανε ακόμη πιο δραστήριους μεσοεπιθετικά τους φιλοξενούμενους.

Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού, δυσκολευόταν να γίνει απειλητικός, αφού οι γηπεδούχοι πίεζαν ψηλά και δεν του επέτρεπαν να βρει διαδρόμους, μέχρι να έρθει η φάση του 75’. Τότε, ο Μπιτάνγκ μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, ο Καραντασιάδης τον ανέτρεψε και ο διαιτητής Μαλούτας από την Ημαθία υπέδειξε πέναλτι. Ο Κούτσι ανέλαβε την εκτέλεση της ποινής, ήταν εύστοχος και ισοφάρισε σε 1-1. Στη συνέχεια το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με τους φιλοξενούμενους να είναι περισσότερο δραστήριοι και τους γηπεδούχους να χάνουν μία σημαντική ευκαιρία, όταν στο 88’ ο Βελλίνης βρέθηκε απέναντι από τον Κασμερίδη, αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει, ενώ η συνέχεια από τους Βολιώτες ήρθε ένα λεπτό αργότερα με σουτ του Κούτσι που πέρασε άουτ.

Σήμερα η συνέντευξη Τύπου

Σήμερα 3 Νοεμβρίου στη 1.00 μ.μ. στην αίθουσα Τύπου του ΕΑΚ, τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θα παραθέσουν συνέντευξη Τύπου.

Αγροτικός Αστέρας – Ολυμπιακός Β. 1-1

Γήπεδο Ευόσμου – 4η αγωνιστική F.L.

Σκόρερ: 47’ Κρυστάλλης – 75’ πεν. Κούτσι

Διαιτητής: Μαλούτας (Ημαθίας)
Βοηθοί: Παρασίου (Ημαθίας), Τίκας (Θεσπρωτίας)

Κίτρινες:38’ Γεωργιάδης, 74’ Καπίας – 35’ Μέζα, 85’ Πινάρες, 86’ Κούτσι, 90’ Ζέρης

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Π. Διλμπέρης): Βοσνιάδης, Καραντασιάδης, Τριανταφυλλίδης (59’ Χατζηλιάδης), Γεωργιάδης, Καπίας, Παλάσκας (81’ Σαμουηλίδης), Σκλιοπίδης, Πέεφ, Κρυστάλλης (72’ Βούγιοβιτς), Καρακατσάνης, Βελλίνης.

Στον πάγκο: Ταταρίδης, Θεοδωρίδης, Αθανασιάδης, Κώτσιας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Ν. Παντέλης): Κασμερίδης, Ζέρης, Μαργαρίτης, Γιαλούσης, Κεσίδης (70’ Θέος), Μακρυδημήτρης, Πινάρες, Μαρτίνεθ, Μέζα (59’ Διαμαντόπουλος), Μπιτάνγκ (85’ Χιντζίδης), Κούτσι.

Στον πάγκο:Κολίτσης, Μπάρμπας, Νικολιάς, Ντινόπουλος, Σκοπελίτης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου