ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ακόμη καλύτερος στα επόμενα 19 ματς

ακόμη-καλύτερος-στα-επόμενα-19-ματς-175477

Ελπίδες για μια καλύτερη συνέχεια έδωσε ο Ολυμπιακός Βόλου με την εμφάνιση της περασμένης Κυριακής στη Φιλιππούπολη, παίρνοντας τον πρώτο βαθμό στο 2022 και με το 1-1 δεν άφησε τον Απόλλωνα Λάρισας να τον προσπεράσει…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Το πιο ενθαρρυντικό πέρα από το θετικό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό ήταν η καλή παρουσία στο γήπεδο μετά από καιρό, η δημιουργία ευκαιριών και η «βοήθεια» από νέους παίκτες και βάσει της εμφάνισης στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Βασίλη Βούζα δικαιούνταν τη νίκη.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, με τον Απόλλωνα να σκοράρει στο 8’ με κεφαλιά του Νούσιου, όμως στο β’ μέρος κατάφερε να ισοφαρίσει στο 49’ με κεφαλιά του νεοαποκτηθέντα Ισπανού Σέζαρ Κότος και είχε και ευκαιρίες για το «διπλό» που χάθηκε στις λεπτομέρειες.

Ο προπονητής Βασίλης Βούζας ανακάτεψε την τράπουλα με δύο αλλαγές πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου και η ομάδα έδειξε να έχει λύσεις, για να είναι καλύτερη, με τους ερυθρόλευκους στο δεύτερο μισό να είναι σαφώς ανώτεροι σε σχέση με το πρώτο μέρος, παίρνοντας τα ηνία του αγώνα και ψάχνοντας την ολική ανατροπή, σε αντίθεση με τον Απόλλωνα, που έδειχνε αιφνιδιασμένος από τη γρήγορη ισοφάριση.

Σημαντικό ρόλο στα θετικά δείγματα έπαιξαν και τα νέα πρόσωπα, αν και από το κυριακάτικο ματς έλειπε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Όσκαρ Σιαφά, που βρίσκεται εδώ και 25 μέρες με την εθνική της Ισημερινής Γουινέας στο Καμερούν και μόλις την Κυριακή ολοκλήρωσε τους αγώνες και αναμένεται η επιστροφή του στον Βόλο.

Να σημειωθεί ότι ο Βούζας δεν γνωρίζει τον Σιαφά, αλλά περιμένει να επιστρέψει υγιής και να δώσει τις λύσεις στο γκολ (έχει πετύχει 4), ενώ από τη μεταγραφική ενίσχυση του Ολυμπιακού Βόλου ποντάρει και στον νεαρό επιθετικό Αλέξανδρο Γκαργκαλατζίδη, που ήρθε δανεικός από τον ΟΦΗ, ξεκίνησε στο βασικό σχήμα στο ματς με την ΑΕΛ, αλλά ένας τραυματισμός τον κράτησε εκτός από τα παιχνίδια με Νίκη και Απόλλωνα.

Προχθές πάντως από τις μεταγραφές έκαναν πρώτη εμφάνιση ο Αζέρος αριστερός μπακ Τουράν Μανάφοφ και ο Γάλλος μέσος Αλέξις Ντος Σάντος, ξεκινώντας στην 11άδα, όπως πρώτη φορά βασικός ήταν ο Πορτογάλος Τιάγκο Νάνι, ενώ με γκολ ήταν η πρώτη συμμετοχή του Ισπανού Σέζαρ Κότος που πέρασε ως αλλαγή.

Και οι τέσσερις από τους νέους ξένους της ομάδας, παρ’ ότι βρίσκονται λίγο διάστημα στον Βόλο, έδειξαν καλά στοιχεία με τον Βασίλη Βούζα να περιμένει να είναι ακόμη καλύτεροι στη συνέχεια, ενώ ο Καρδιτσιώτης προπονητής ποντάρει και στην προσθήκη του Πορτογάλου Ελιστάνο Τσίρο Μάνγκα και σίγουρα στον Ντιαμπί, αλλά και στη βελτίωση του νεαρού Αγγλου Ασαμόα.

Η συνέχεια

Βέβαια για τον Ολυμπιακό το θετικό αποτέλεσμα στη Φιλιππούπολη δεν ήταν από μόνο του ικανό να αλλάξει τη βαθμολογική θέση και πρέπει να προσπαθήσει πολύ ακόμη, για να βρεθεί μακριά από την επικίνδυνη ζώνη, έχοντας βέβαια και αλλά 19 παιχνίδια!

Ο Ολυμπιακός έως τώρα έχει παίξει τα 13 από τα 15 παιχνίδια του για τις 16 αγωνιστικές, με μικρή συγκομιδή βαθμών, καθώς μάλιστα έχουν χαθεί 13 βαθμοί από αγώνες έδρας και θέλει μετά από μια εβδομάδα «δουλειάς», συνεχόμενες νίκες σε ένα φορτωμένο πρόγραμμα.

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες (3-2 τον Απόλλωνα Πόντου στον Βόλο και 0-5 στην Καβάλα), 4 ισοπαλίες (2-2 στις Σέρρες, 1-1 στη Νεάπολη με τον Ηρακλή και τον Αλμωπό και την προχθεσινή στη Φιλιππούπολη) και 7 ήττες (δύο με 0-1 στον Βόλο από Πιερικό και Θεσπρωτό, μια με 1-2 από την ΑΕΛ …και τέσσερις χωρίς να σκοράρει σε Καρδίτσα με 4-0, Βέροια με 3-0, Ξάνθη με 2-0 και στο Πανθεσσαλικό από τη Νίκη 1-0) είναι στους 10 βαθμούς…

Ενώ και αύριο υπάρχουν παιχνίδια εξ αναβολής, ο Ηρακλής είναι στους 16 βαθμούς, ο ΠΑΟΚ Β’ και ο Πιερικός (με 14 ματς) είναι στους 14 β., τα Τρίκαλα (12 ματς) έμειναν στους 13 β., όσους έχει πλέον ο Απόλλων Πόντου (με 14 ματς), ενώ 12 βαθμούς έχει ο Πανσερραϊκός με 13 αγώνες. Μαζί με τον Ολυμπιακό στους 10 β. αλλά με ματς περισσότερο είναι και ο Απόλλωνας Λάρισας και στον έναν βαθμό (9) πλησίασε η Καβάλα.

Αύριο τα σημαντικά εξ αναβολής ματς στη διαμόρφωση της βαθμολογίας είναι στην Καρδίτσα για τον Πανσερραϊκό, το Τρίκαλα – Αλμωπός, το ΑΕΛ – Καβάλα, το Απόλλων Λάρισας – Θεσπρωτός και φυσικά το Πιερικός – Ηρακλής κι ενώ στην επόμενη αγωνιστική η ομάδα της Κατερίνης κάνει ρεπό, η Καβάλα θα παίξει με Βέροια, ο Πανσερραϊκός στον Βόλο με τη Νίκη, τα Τρίκαλα με την ΑΕΛ.

Ο Ολυμπιακός μην έχοντας ματς αύριο, στη 17η αγωνιστική (6/2) θα υποδεχτεί τον ΟΣΦΠ Β’ και περιμένει την επόμενη Τετάρτη (9/2) να οριστεί το ματς που χρωστά από τη 13η, πάλι στον Βόλο με τον ΠΑΟΚ Β’.

Εκκρεμότητα υπάρχει και για το παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής (Τρίκαλα – Ολυμπιακός Βόλου), ενώ τα 4 πρώτα ματς του β’ γύρου για τους ερυθρόλευκους θα είναι:

18η αγωνιστική (13/2):

Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός

19η αγωνιστική (Τετάρτη 16/2):

Ηρακλής-Ολυμπιακός

20η αγωνιστική (20/2):

Ολυμπιακός-Βέροια

21η αγωνιστική (27/2):

Απόλλων Πόντου-Ολυμπιακός.

Ο Ολυμπιακός κοιτώντας τη βαθμολογία θεωρεί ότι μπορεί να καλύψει διαφορές μικρές ή μεγάλες και έχοντας ακόμη 19 ματς στο πρωτάθλημα μπορεί να πλασαριστεί σε καλύτερες θέσεις…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου