ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αμεσο ζητούμενο οι βαθμοί για τον Ολυμπιακό Βόλου

αμεσο-ζητούμενο-οι-βαθμοί-για-τον-ολυμ-179865

Αμεση ανάκαμψη με νίκες που θα βγάλουν την ομάδα από την επικίνδυνη ζώνη είναι το ζητούμενο πλέον για τον Ολυμπιακό Βόλου, ο οποίος, μετά την ήττα στο τοπικό ντέρμπι προχθές, δεν έχει τον χρόνο να διορθώσει πολλά …και έχει αγώνα αύριο στη Φιλιππούπολη Λάρισας με τον Απόλλωνα, περιμένοντας περισσότερα από … περισσότερους νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός έως τώρα έχει παίξει τα 12 από τα 14 παιχνίδια του για τις 15 αγωνιστικές, με μικρή συγκομιδή βαθμών, καθώς μάλιστα έχουν χαθεί 13 βαθμοί από αγώνες έδρας και θέλει συνεχόμενες νίκες σε ένα φορτωμένο πρόγραμμα που θα ακολουθήσει με όλα τα ματς να γίνονται πλέον δύσκολα.

Δύσκολο γίνεται και το αυριανό ματς με τον ισόβαθμο πλέον – έστω και με ματς περισσότερο – Απόλλωνα, καθώς η βολιώτικη ομάδα έχει να κερδίσει από τις 19 του περασμένου Δεκέμβρη και η λαρισαϊκή ομάδα τότε είχε την τελευταία της ήττα, με τους ερυθρόλευκους να θέλουν μια νίκη που σίγουρα θα βοηθήσει και ψυχολογικά κι ενώ η επόμενη εβδομάδα χωρίς ματς μεσοβδόμαδα προσφέρεται για δουλειά.

Τα λόγια του προπονητή Βασίλη Βούζα μετά την προχθεσινή ήττα και από τη Νίκη πως «πρέπει να ξεκινήσουμε να παίρνουμε θετικά αποτελέσματα, για να βγει η ομάδα από την κατάσταση που είναι», η παραδοχή ότι «χρειαζόμαστε πολλή δουλειά και καινούργια νοοτροπία» αλλά και η πίστη πως «έχουμε τις ικανότητες και τις δυνατότητες η ομάδα να πάει καλύτερα» δείχνουν την αγωνιστική εικόνα ομάδας, που τρεις μήνες από τότε που ξεκίνησε το πρωτάθλημα φτιάχνεται από την αρχή!

Για την προχθεσινή εμφάνιση που σε καμία περίπτωση δεν ήταν αυτή που περίμενε ο κόσμος για ένα ντέρμπι, χαρακτηριστική ήταν και η ανάρτηση των οργανωμένων φιλάθλων από τον σύνδεσμο Malavetas που ανέφερε: «Η κατηφόρα δυστυχώς συνεχίζεται και τίποτα δεν δείχνει ότι κάτι πάει να αλλάξει. Σε ένα ματς τόσο σημαντικό για την ομάδα από βαθμολογικής άποψης όσο και για τον κόσμο από πλευράς γοήτρου οι παίχτες μας δεν κατάφεραν να κάνουν ούτε μια τελική στο τέρμα. Μόνο κάτι κόκκινες φανέλες που περιπλανιόνταν στον αγωνιστικό χώρο θύμιζαν Ολυμπιακό Βόλου. Δεν αξίζει στον κόσμο αυτής της ομάδας αυτή η εικόνα. Απλές κουβέντες για άλλη μια φορά. Σώστε την κατηγορία».

Στη βολιώτικη ομάδα, έχοντας ακόμη 20 ματς στο πρωτάθλημα, θεωρούν ότι όλα μπορεί να αλλάξουν προς το καλύτερο. Το σίγουρο είναι ότι στον Ολυμπιακό οι περισσότερες μεταγραφικές προσθήκες δεν έχουν πάρει ακόμη παιχνίδια, ενώ και από παίκτες που έπαιξαν λίγο η ομάδα περιμένει πολύ περισσότερα.

Από την έως τώρα μεταγραφική ενίσχυση του Ολυμπιακού Βόλου μόνον τρεις παίκτες έχουν αγωνιστεί, με τον επιθετικό Αλέξανδρο Γκαργκαλατζίδη, που ήρθε δανεικός από τον ΟΦΗ, να ξεκινά στο βασικό σχήμα στο ματς της περασμένης Κυριακής με τη Λάρισα, ενώ χρόνο συμμετοχής πήραν και οι Νάνι, Ασαμόα και σε δύο ματς στην αρχική 11άδα ήταν και ο Ντιαμπί.

Ο Ιβοριανός μέσος Σαλίμ Ντιαμπί που βρίσκεται στο Βόλο από το καλοκαίρι – αλλά τώρα εκδόθηκε το δελτίο του – έδειξε στην πρώτη του επίσημη συμμετοχή πιο έτοιμος, αφού είχε όλον αυτόν τον καιρό ήδη προσαρμοσθεί στην ομάδα, αλλά προχθές δεν φάνηκε να είναι σε καλή μέρα έχοντας αρκετά λάθη, ενώ ο Πορτογάλος Τιάγκο Νάνι και ο Άγγλος Μαλίς Ασαμόα έδειξαν ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της κατηγορίας και να βοηθήσουν τους ερυθρολεύκους, γνωρίζοντας την ελληνική πραγματικότητα, ο πρώτος ευρισκόμενος στη χώρα μας από το 2019 και ο νεαρός επιθετικός έχοντας έρθει από την Καλαμάτα. Βέβαια και οι δύο δεν φαίνονται ακόμη έτοιμοι να κάνουν την διαφορά, ενώ ο Γκαργκαλατζίδης είχε τραυματισμό πριν το ματς με τη Νίκη και δεν αγωνίστηκε.

Ο αριστερός μπακ από το Αζερμπαϊτζάν, Τουράν Μανάφοφ, είχε δηλωθεί να ξεκινήσει στο προχθεσινό ματς στο Πανθεσσαλικό, αλλά όταν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είχαν το δελτίο του, ήταν αργά!

Στον Ολυμπιακό περιμένουν άμεσα λύσεις από τον 23χρονο Αζέρο, που είναι και διεθνής με την ομάδα U21 της χώρας του και παίζοντας στη Σαμπάιλ αλλά και στη Νέφτσι Μπακού και με 58 συμμετοχές σε μεγάλη κατηγορία έχει καλές αγωνιστικές παραστάσεις, ενώ στη διάθεση του Βασίλη Βούζα είναι και ο 20χρονος Γάλλος μέσος Αλέξις Ντος Σάντος, αλλά και ο Ισπανός μέσο Σέζαρ Αλεχάντρο Ροντρίγκες Κότος, που έχει καταγωγή από τη Βενεζουέλα.

Από σήμερα στη διάθεση του Β. Βούζα θα τεθεί και ο 22χρονος Αφρικανός αριστεροπόδαρος μέσος, Helistano Ciro Manga. Ο Ελιστάνο Τσίρο Μάνγκα έχει καταγωγή από τη Γουινέα Μπισάου και πορτογαλική υπηκοότητα, ξεκίνησε από την Κ19 της Λεϊρία, μεταπήδησε στην πρώτη ομάδα, την περασμένη αγωνιστική περίοδο αγωνιζόταν στην FC Noah στην Αρμενία και χθες έφτασε Ελλάδα, περνώντας από εργομετρικές και ιατρικές εξετάσεις.

Στον Ολυμπιακό περιμένουν τη διαφορά από τον Βολιβιανό Λίμπεργκ Γκουτιέρες, αν τελικά καταφέρει να έρθει στην Ελλάδα, καθώς έχουν παρουσιαστεί πολλά προβλήματα με τη βίζα του!

Οι ερυθρόλευκοι έχουν ανακοινώσει τη συμφωνία με τον 23χρονο μεσοεπιθετικό, που έχει παίξει σε Μπολιβάρ και Ρεάλ Ποτόσι, αναμένοντας τον παίκτη που θα αναλάβει να οργανώνει τις επιθετικές προσπάθειες της ομάδας.

Αν όμως το πρόβλημά του δεν λυθεί, ίσως και σήμερα ο Ολυμπιακός ενδέχεται να αποσύρει το ενδιαφέρον του και να κινηθεί για κάτι άλλο….

Πέρα από την ενίσχυση που θα έχει τελειώσει τη Δευτέρα, στον Ολυμπιακό το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι στο αυριανό ματς στη Λάρισα, ενώ σε κάποιο από τα επόμενα θα υπάρξει η απουσία του Φιλίππου Σκοπελίτη, που προχθές συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες.

Ο Ψυχούλας διαιτητής

Την αναμέτρηση για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Betsson Super League2 ανάμεσα στον Απόλλωνα Λάρισας και τον Ολυμπιακό Βόλου στις 14:40, στο γήπεδο Φιλιππούπολης, θα διευθύνει ο Δημήτρης Ψυχούλας από την ΕΠΣ Βοιωτίας. Φέτος ο Ψυχούλας έχει σφυρίξει το ματς Απόλλων Λάρισας-Ηρακλής 0-1, ενώ παιχνίδι του Ολυμπιακού έχει διευθύνει τον Μάρτιο του 2020 στην ήττα με 2-0 στη Νίκαια από τον Ιωνικό. Βοηθοί του στη Λάρισα θα είναι οι Λεωνίδας Δελής και Δημήτρης Φίλος επίσης από την ΕΠΣ Βοιωτίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου