ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βούζας: «Δυστυχώς έχουμε πρόβλημα»  

βούζας-δυστυχώς-έχουμε-πρόβλημα-181883

Ο Βασίλης Βούζας είδε τον Ολυμπιακό Βόλου να υφίσταται δεύτερη ήττα με ένα γκολ διαφορά μ’ αυτόν στον πάγκο και παραδέχθηκε στις δηλώσεις του πως η ομάδα του έχει αγωνιστικό πρόβλημα και στην άμυνα και στη δημιουργία και στην εκτέλεση.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Αναλυτικά όσα ανέφερε: «Νομίζω ότι ήταν ένα καλό παιχνίδι, αντάξιο της ιστορίας των δύο ομάδων. Μπορεί να μην έγιναν πολλές φάσεις, αλλά θεωρώ ότι είχε δυναμισμό. Κάναμε ένα κακό πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο μπήκαμε με περισσότερες απαιτήσεις στο παιχνίδι και ίσως θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει ένα τέρμα. Δυστυχώς καλούμαστε να λύσουμε αρκετά προβλήματα και λόγω των απουσιών που είχαμε από τον κορονοϊό και γιατί χτίζουμε μία καινούργια ομάδα. Εχουμε αρκετούς παίκτες που έρχονται σχεδόν κάθε μέρα και προσπαθούμε να τους ενσωματώσουμε.

Είχαμε και πάλι σήμερα κάποια θετικά στοιχεία. Η ομάδα στο δεύτερο μέρος προσπάθησε να παίξει, περιόρισε σε παθητικό ρόλο την ομάδα της Νίκης, αλλά στο τέλος δεν πήραμε κάτι, γιατί δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια να ανακάμψουμε και πρέπει να αρχίσουμε να παίρνουμε θετικά αποτελέσματα, γιατί μόνο έτσι θα βγει η ομάδα από αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Εύχομαι καλή πορεία και στη Νίκη. Νομίζω ότι ήθελε περισσότερο το παιχνίδι και έπαιξε πιο σωστά. Πέτυχε ένα γκολ, μετά κάλυψε τα νώτα της και προσπάθησε να διαφυλάξει το αποτέλεσμα.

Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια. Χρειαζόμαστε πολλή δουλειά και καινούρια νοοτροπία και ελπίζουμε να ολοκληρωθούν οι προσθήκες, ώστε να ξεκινήσουμε να χτίζουμε μία καινούργια ομάδα με άλλη ταυτότητα, νοοτροπία και επιδιώξεις».

Για το γεγονός ότι η ομάδα του ξαναδέχτηκε γκολ και δεν φάνηκε δημιουργικά: «Τα προβλήματα έχουν πολλαπλή μορφή: και αμυντικά έχουμε πρόβλημα, γι’ αυτό πρέπει να ενισχύσουμε την αμυντική μας λειτουργία, και δημιουργικά και εκτελεστικά. Συνεχώς ψάχνουμε ποδοσφαιριστές που θα βοηθήσουν και στους τρεις αυτούς τομείς.

Ξέρετε ότι τη χειμερινή περίοδο οι μεταγραφές των ποδοσφαιριστών είναι «λαχείο». Παρ’ όλα αυτά πρέπει να κάνουμε την προσπάθεια.

Και οι υπάρχοντες ποδοσφαιριστές πρέπει να αλλάξουν λίγο τη νοοτροπία και τη διάθεσή τους και να διαισθανθούν ότι βρίσκονται σε μία μεγάλη ομάδα, άρα η απόδοση τους και εμφανίσεις τους πρέπει να είναι ανάλογες».

Για το πόσο δύσκολο είναι η ομάδα με τον ερχομό νέων παικτών να δέσει: «Πραγματικά είναι πάρα πολύ δύσκολο να ενσωματωθούν οι νέοι παίκτες στην ομάδα και να δέσουν, γιατί δεν έχουμε καθαρή εικόνα από τους παίκτες και δεν ξέρουμε τι μπορούν να κάνουν, σε ποιες θέσεις θα μπορούν να αποδώσουν και σε ποιο σύστημα θα βοηθήσουν αρκετά.

Όμως δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, πρέπει να είμαστε συνεχώς σ’ αυτή τη διαδικασία. Το καλό είναι ότι θα έχουμε ένα ρόστερ πλούσιο, γιατί τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα και η κούραση μαζί με τους μικροτραυματισμούς και τις κάρτες θα είναι πρόβλημα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος».

Για το ότι υπάρχει βαθμολογική πίεση και πώς αισθάνεται γι’ αυτό: «Νομίζω ότι ακόμη δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Είναι πάρα πολλές οι αγωνιστικές και μπορείς να κάνεις δύο συνεχόμενες νίκες για παράδειγμα και να πλησιάσεις τις ομάδες που πάνε για πρωτάθλημα. Εμείς θέλουμε να κατοχυρώσουμε μία νοοτροπία, να είναι δυσκολοκατάβλητη η ομάδα και να μην δέχεται εύκολα γκολ και από κει και πέρα να δούμε τι μπορούμε να πάρουμε περισσότερο με την ανάπτυξη και τις επιθετικές ενέργειες. Όλα εξαρτώνται από τους ποδοσφαιριστές. Εμείς δεν παίζουμε ποδόσφαιρο. Παρ’ όλο που θέλετε όλοι η ομάδα να κερδίζει, δυστυχώς έχουμε πρόβλημα, γι’ αυτό έρχονται συνέχεια ποδοσφαιριστές».

Για το πότε θα είναι ο Ολυμπιακός Βόλου αυτός που θέλει και ο ίδιος: «Η αλήθεια είναι ότι ενσωματώνονται συνεχώς ποδοσφαιριστές και δεν μπορούμε να δουλέψουμε με τα συνεχόμενα παιχνίδια. Εγώ θα ήθελα δύο καθαρές βδομάδες, για να υπάρχει χρόνος, προκειμένου να καταλάβουν και οι παίκτες τι ζητάμε και να μπορέσουν να παίξουν με μία ταυτότητα και μ’ ένα αγωνιστικό πλάνο.

Συνεχώς αλλάζουμε και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις, γιατί έρχονται οι καινούργιοι ποδοσφαιριστές και έχουν φύγει κάποιοι άλλοι που είχαν μάθει να παίζουν μ’ ένα συγκεκριμένο τρόπο. Είναι πραγματικά δύσκολο. Εφόσον ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της βδομάδας οι μεταγραφές, να μπορούμε μετά να δουλέψουμε πολύ πιο ήρεμα και με μεγαλύτερη διάθεση, για να χτίσουμε την ομάδα».

Για κάποιες αναγκαστικές επιλογές στον καταρτισμό της ενδεκάδας, όπως του Παπακώστα ως αριστερό μπακ: «Σίγουρα ήταν αναγκαστική, γιατί δεν είχαμε έναν καθαρό αριστερό μπακ, οπότε πήγαμε σ’ αυτή τη λύση. Μία χαρά ήταν και αν δεν είχε πετύχει το γκολ η Νίκη θα επιμέναμε σ’ αυτή την επιλογή, αλλά μετά σίγουρα έπρεπε να είμαστε πιο επιθετικοί, για να γυρίσουμε το αποτέλεσμα και γι’ αυτό επιλέξαμε να βάλουμε κάποιους παίκτες πολύ πιο επιθετικογενείς, προκειμένου να πάρουμε κάτι.

Στο δεύτερο ημίχρονο νομίζω ότι η ομάδα αντέδρασε, προσπάθησε να παίξει κι αν δεν κυνηγούσαμε το σκορ, ίσως ήταν διαφορετική η τελική έκβαση του παιχνιδιού».

Για το τι έλειψε από την ομάδα του: «Αντιμετωπίζαμε μία ομάδα που είναι αρκετά έμπειρη και η οποία παίζει μ’ ένα συγκεκριμένο στυλ που δύσκολα μπορεί να δεχτεί γκολ. Στην αρχή δεν είχαμε τις λύσεις που χρειάζονται, καθώς παρουσιάστηκε και με τον Γκαργκαλατζίδη ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, χάνοντας ακόμη ένα επιθετικό «όπλο» που είχαμε. Προσπαθήσαμε, όπως λέμε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο, να «κλέψουμε» το παιχνίδι, αλλά δεν μας βγήκε.

Αν βγάζαμε με μηδέν παθητικό το πρώτο ημίχρονο, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Η Νίκη Βόλου έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλά, δηλαδή πέτυχε ένα γκολ και μετά κάλυψε πολύ τα νώτα της και προσπάθησε να παίξει πίσω από την μπάλα με αντεπιθέσεις. Ρισκάραμε, βάλαμε κάποια στιγμή αρκετούς επιθετικούς μέσα στο παιχνίδι, για να μπορέσουμε να πάρουμε ένα αποτέλεσμα. Έπαιξε ρόλο και η ικανότητα της άλλης ομάδας, ενώ και η δική μας απόδοση δεν ήταν αυτή που θα μας επέτρεπε να πάρουμε κάτι διαφορετικό. Έχει όμως τις δυνατότητες η ομάδα, για να πάει καλύτερα. Χρειάζεται απλώς πολλή δουλειά από όλους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου