ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πήρε τον βαθμό, μπορούσε και τη νίκη ο Ολυμπιακός Βόλου

πήρε-τον-βαθμό-μπορούσε-και-τη-νίκη-ο-ο-178451

Μπορούσε και τη νίκη με ανατροπή ο Ολυμπιακός Βόλου στη Φιλιππούπολη, αλλά τελικά έφυγε με έναν βαθμό ψυχολογίας από την έδρα του Απόλλωνα Λάρισας, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες με 1-1 (8’ Νούσιος, 48’ Κότος) και να έχουν αμφότερες πλέον από δέκα βαθμούς.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Η ομάδα του Βασίλη Βούζα, έχοντας νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα τους Μανάφοφ στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Ντος Σάντος στον άξονα της μεσαίας γραμμής, που άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις στο ντεμπούτο τους, δέχθηκε ένα γκολ πριν τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου.

Ωστόσο, από το 30’ και μετά ήταν κυρίαρχη, ισοφαρίζοντας πολύ γρήγορα στην επανάληψη με τον Κότος, που επίσης κατέγραψε την πρώτη του εμφάνιση με τους Βολιώτες, οι οποίοι χθες φορούσαν τη μαύρη τους εμφάνιση, και αν μία ομάδα άξιζε περισσότερο στη συνέχεια να κερδίσει, αυτή ήταν ο Ολυμπιακός.

Γρήγορο προβάδισμα

για τους γηπεδούχους

Στη μοναδική απειλή τους στο πρώτο 45λεπτο οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ και στη συνέχεια έως το ημίχρονο δεν απασχόλησαν και πάλι τον Βούγιοβιτς. Μόλις στο 8’ το κόρνερ του Μπαλογιάννη είχε αποδέκτη τον Νούσιο, που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0 και αναγκάζοντας τους Βολιώτες να ξεκινήσουν με τους χειρότερους οιωνούς το ματς.

Από κει και πέρα, η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 34’, με τον Κουντουριώτη να τροφοδοτεί τον Ντος Σάντος, που σούταρε, αλλά του στέρησε το 1-1 ο Αστράς με εξαιρετική επέμβαση σε κόρνερ.

Ο Βασίλης Βούζας αντικατέστησε στο 39’ τον Κόλα με τον Κότος, με τον πρωτοεμφανιζόμενο Ισπανό μέσο να αποδεικνύεται «χρυσή» αλλαγή, καθώς σκόραρε στο 48’ κι αφού πρώτα στην εκπνοή του πρώτου μέρους καταγράφηκε νέα ευκαιρία για τον Ολυμπιακό Βόλου με τον Φιλίποβιτς, ο οποίος έστειλε την μπάλα με κεφαλιά λίγο άουτ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ντος Σάντος.

Ισοφάριση και χαμένες

ευκαιρίες για ανατροπή

Τελικά, στο ξεκίνημα της επανάληψης μετά το κόρνερ του Ντος Σάντος με την εύστοχη κεφαλιά του Κότος, που χαμήλωσε το κορμί του στη μικρή περιοχή και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία, έγινε το 1-1, με τον Ολυμπιακό Βόλου να μην καταφέρνει να φτάσει και σ’ ένα δεύτερο τέρμα, αν και δημιούργησε τις προϋποθέσεις.

Πιο αναλυτικά, στο 63’ κι αφού πρώτα στο 59’ επικίνδυνο πλασέ του Χατζή μετά την μπαλιά του Τιμπουέ πέρασε άουτ, οι γηπεδούχοι παραλίγο να σημειώσουν ένα απίθανο αυτογκόλ. Συγκεκριμένα από στραβοκλοτσιά του Κοζού, που προσπάθησε να διώξει, σε σέντρα του Μανάφοφ η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση και πάλι ο Αστράς, σώζοντας την εστία του δύο φορές από τη δεύτερη παραβίαση σε δύο τελικές προσπάθειες του Κουντουριώτη, μία στο 85’ με εκπληκτική επέμβαση και μία στο 88’ με τα πόδια.

Στο 89’ ο Ολυμπιακός Βόλου φάνηκε εκ νέου απειλητικός, αφού μετά το κόρνερ του Ντος Σάντος η κεφαλιά του Στάμου προσέκρουσε σε σώμα αμυνομένου και έφυγε κόρνερ, ενώ μετά την εκτέλεσή του και στην εξέλιξη της φάσης πολύ άστοχο ήταν το σουτ του Σκοπελίτη.

Το 1-2 δεν έγινε σε αρκετές περιπτώσεις και στις καθυστερήσεις ο Ολυμπιακός Βόλου ανησύχησε, όταν ο αριστερός μπακ Τιμπουέ «τρύπησε» και πάλι την άμυνά του και έβγαλε για τον Νούσια στο ύψος του πέναλτι, που πιεζόμενος δεν έπιασε, όπως ήθελε το πλασέ, και σπατάλησε την τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι στην ανάπαυλα υπήρξε δικαιολογημένη διαμαρτυρία εντός αγωνιστικού χώρου στον διαιτητή αναμέτρησης, κ. Ψυχούλα, από τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Ευριπίδη Τσιμπανάκο, καθώς ο Βοιωτός ρέφερι είχε κάποια ανάποδα σφυρίγματα, που εκνεύρισαν τους φιλοξενούμενους.

Πάντως, το γενικότερο αγωνιστικό συμπέρασμα είναι ότι με βάση την εμφάνιση στο δεύτερο μέρος οι ερυθρόλευκοι μπορούν να ελπίζουν σε καλύτερες μέρες και σε ανάκαμψη, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουν ανάλογα.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Γράφας): Αστράς, Λίταινας (60′ Σούλτσε), Τιμπουέ, Γιαννίτσης, Νούσιος, Κοζού, Καλούσης, Χατζής, Μπαλογιάννης, Λουκάς, Λεμάνγκρ (50′ Ζιάκας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Βούζας): Βούγιοβιτς, Σκοπελίτης, Μανάφοφ, Φιλίποβιτς, Στάμου, Ντος Σάντος, Κόλα (40′ Κότος), Χατζής (42′ λ. τρ. Κατσούκης), Κουντουριώτης, Νάνι (46′ Ντιαμπί), Βερνάρδος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου