ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Βοσνιάδης: «Όπως πρέπει στο πρωτάθλημα»

βοσνιάδης-όπως-πρέπει-στο-πρωτάθλημ-853876

Η Νίκη Βόλου δεν ήταν αυτή που θα ήθελαν οι φίλαθλοί της και στο φιλικό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ Β’ την περασμένη Κυριακή στο γήπεδο της Νεάπολης λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό από τον Άγιο Νικόλαο για το Κύπελλο Ελλάδος.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο τεχνικός των κυανόλευκων Αλέκος Βοσνιάδης αφουγκραζόμενος τη… μουρμούρα από την κερκίδα των λιγοστών φιλάθλων της ομάδας, θέλησε να καθησυχάσει τα πνεύματα, τονίζοντας πως η ομάδα του θα είναι αυτή που πρέπει στα παιχνίδια πρωταθλήματος.

Η Νίκη ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ Β’ με τον Μακεδόνα τεχνικό να είναι αρκετά εκνευρισμένος σε διάφορα σημεία του παιχνιδιού από τους ποδοσφαιριστές του, αλλά παρουσιάστηκε βέβαιος πως η εικόνα αυτή θα αλλάξει με την έναρξη των υποχρεώσεων πλέον για το πρωτάθλημα της Super League 2, που έχει οριστεί για τις 6 Νοέμβρη.

Για ακόμη μία φορά, ο έμπειρος τεχνικός κάλεσε τον κόσμο να αγκαλιάσει τη φετινή προσπάθεια, δίχως να στέκεται σε κριτική για τα φιλικά παιχνίδια, στα οποία γίνονται δοκιμές σε πρόσωπα και σχήματα, ώστε να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα πριν τη σέντρα του πρωταθλήματος.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Αλέκος Βοσνιάδης επεσήμανε μετά το φιλικό με τον ΠΑΟΚ Β: «Ηταν ένα παιχνίδι στο οποίο επιλέξαμε να παίξει όλη η ομάδα και να πάρουν οι παίκτες τον ίδιο χρόνο. Για ακόμη ένα παιχνίδι, ενώ κάναμε αρκετές φάσεις, δεχτήκαμε δυο φθηνά γκολ που τα «δώσαμε» πάλι εμείς. Είναι το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που το κάνουμε αλλά είναι μέσα στην προετοιμασία. Θα ζήσουμε με αυτό και θα πρέπει να το διορθώσουμε. Πρέπει να υπάρχει ηρεμία. Ξέρουμε τι να ετοιμάσουμε και πώς θα μπει η ομάδα στο πρωτάθλημα. Διακρίνω άγχος γενικά γύρω-γύρω, αλλά δεν είναι ο χρόνος για να το παρουσιάσουμε αυτό.

Κάνουμε τις επιλογές μας και αλλάζουμε πρόσωπα. Ναι ήρθε ένα παιχνίδι – το προηγούμενο – (σ.σ. με τον Αγιο Νικόλαο), που στεναχώρησε πολύ κόσμο όπως κι εμάς, αλλά είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας και πρέπει να προετοιμάσουμε την ομάδα για να είναι έτοιμη στην έναρξη του πρωταθλήματος.

Κάναμε πολλές ευκαιρίες, πιέσαμε τον αντίπαλο, κλέψαμε μπάλες, δεν είχαμε την ηρεμία να τελειώσουμε το παιχνίδι. Στη δεύτερη φάση αν θυμάμαι του ΠΑΟΚ έγινε ένα απίστευτο δικό μας λάθος και βρεθήκαμε να είμαστε πίσω στο σκορ με 0-1. Έπειτα ήρθε η ισοφάριση γιατί ήμασταν καλύτεροι στο παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο εκεί που ελέγχαμε το παιχνίδι, η μπάλα βγήκε άουτ και κάναμε ακόμη ένα λάθος για να βάλουμε πάλι μπροστά στο σκορ τον αντίπαλο.

Αυτά είναι πράγματα που παρουσιάζονται στην προετοιμασία και το κυριότερο είναι πράγματα τα οποία πρέπει η ομάδα να δουλέψει για να τα αποφύγει. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που θα διορθώσουμε και δεν είναι αυτή η ομάδα, που εμφανίζει τα πάνω – κάτω της. Σίγουρα θα υπάρχει πιο σταθερή απόδοση.

Το σημαντικό είναι να υπάρχει εμπιστοσύνη στα πρόσωπα και στην ομάδα. Αν ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του είναι σίγουρο πως θα δημιουργηθεί πρόβλημα, αλλά ακόμη και αυτό το πρόβλημα εμείς είμαστε εδώ για να το ξεπεράσουμε. Ας λέει ο καθένας ότι θέλει, η ομάδα θα παρουσιαστεί όπως πρέπει και στο φινάλε θα ξεχάσουμε και τα λόγια και όλη τη διαδικασία.

Περνάει μια προετοιμασία που είμαστε στον τρίτο γεμάτο μήνα και κανείς δεν θέλει να δικαιολογήσει κανέναν. Θέλουμε μια ομάδα που θα σκίζει τον αντίπαλο και θα βάζει πέντε σε όλα τα παιχνίδια, αλλά ξεχνάμε ότι υπάρχουν και αντίπαλοι. Και είναι και περίοδος προετοιμασίας, που αν δεν «εκμεταλλευτούμε» τώρα τα παιδιά, προκειμένου να παίξουν, να πάρουν τον χρόνο τους και να δούμε τις δυνατότητές τους, πότε θα γίνει αυτό; Όλο το έργο είναι να βελτιώσουμε την ομάδα μας, να παρουσιάσουμε την 11άδα, δηλαδή τα παιδιά που αυτή τη στιγμή είναι πιο μπροστά και έχουμε άλλα δύο φιλικά παιχνίδια μέχρι την έναρξη, όπου εκεί θα παρουσιαστούμε τελείως διαφορετικοί».

Στη συνέχεια ζήτησε χρόνο, αναφέροντας: «Δώστε μας λίγο χρόνο όλοι όσοι είστε γύρω απ’ την ομάδα, να κάνουμε αυτά που έχουμε στο κεφάλι μας. Εδώ (σ.σ. στα φιλικά) μπορούμε να τα κάνουμε και να βλέπουμε τα συν και τα πλην μας, αλλά εννοείται πως στο πρωτάθλημα θα είμαστε μια τελείως διαφορετική ομάδα.

Αφήστε μας λοιπόν να δούμε όλο μας το έμψυχο υλικό, να το αξιολογήσουμε και να μπούμε όσο πιο δυνατοί γίνεται στο πρωτάθλημα, το οποίο ξεκινάει μετά από τρεις εβδομάδες.

Μην ακυρώνετε την ομάδα, μην το κάνετε αυτό, είναι τεράστιο λάθος. Όλοι εμείς που βρισκόμαστε μέσα στην ομάδα, μέσα στα αποδυτήρια ξέρουμε πού θα φτάσει αυτή η ομάδα με τη δουλειά της.

Ας μην μπαίνουμε στη διαδικασία να ασκούμε έντονη κριτική στα φιλικά, στα οποία βλέπετε δεν παρουσιάσαμε ποτέ μια συγκεκριμένη 11άδα. Αλλάζουμε πολλά πρόσωπα, κάνουμε τις αλλαγές στο ημίχρονο. Δώστε μας το χρόνο και μην περάσετε το πρόβλημα μέσα στην ομάδα για να το κουβαλήσουμε στο πρωτάθλημα».

Για το τι πρέπει να αλλάξει: «Η εμπειρία υπάρχει, ξέρουμε τι πρέπει ν’ αλλάξουμε, ξέρουμε πώς να παρουσιαστούμε. Παιχνίδι με παιχνίδι θα παρουσιαζόμαστε και καλύτεροι. Η ομάδα προέρχεται από τρεις μήνες προετοιμασίας. Καμιά ομάδα δεν είναι έτοιμη αυτό το διάστημα, γιατί ολοκληρώθηκε η προετοιμασία το χρονικό διάστημα που έπρεπε. Τώρα ξανακάνουμε τον κύκλο και αναγκαζόμαστε να έχουμε μια προετοιμασία επί δύο. Ας μπούμε λοιπόν στη διαδικασία να δικαιολογήσουμε όλοι την κατάσταση.

Εννοείται πως το πρώτο που θα αφαιρέσουμε από την ομάδα θα είναι η αφέλεια με την οποία δωρίζουμε γκολ στον αντίπαλο και το κυριότερο θα γίνουμε λίγο πιο σίγουροι μπροστά γιατί κλέψαμε εκατό φορές την μπάλα με ανοιχτή εστία και αργήσαμε να εκτελέσουμε.

Ολα αυτά είναι προβλήματα τα οποία τα βλέπουμε. Αν δεν τα δούμε τώρα, δεν θα τα δούμε ποτέ. Μας δίνεται η δυνατότητα μέσα από αυτή την κατάσταση να φέρουμε την ομάδα μας εκεί που πρέπει κι όπως πρέπει στο ξεκίνημα. Και πάλι στο ξεκίνημα, μετά από τόσο μεγάλη αποχή καμία ομάδα δεν θα είναι στο επίπεδο που πρέπει. Εκεί θα παίξουμε με άλλα πράγματα, όπως με τη βαθμοθηρία και όχι με το να ψάχνουμε πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε».

Για τη στήριξη: «Ας μην μπαίνει στο μυαλό μας ότι αυτή η ομάδα έχει προβλήματα που θα τα κουβαλήσει και θα τα πάει στο πρωτάθλημα, όπου θα είναι τελείως διαφορετικά. Το κυριότερο: στηρίξτε αυτή την ομάδα και θα κάνει όλο τον κόσμο να είναι ευχαριστημένος στο τέλος. Μην βάζετε τόσο νωρίς την κριτική μέσα. Κανείς δεν είναι δημόσιος υπάλληλος, όλοι όσοι ήρθαν έχουν στόχο να πετύχουν αυτό που επιλέξαμε εμείς σαν ομάδα. Όλοι θέλουμε την άνοδο. Τα παιδιά είναι φιλόδοξα. Αφήστε μας όμως να ψάξουμε να βρούμε το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε. Θα γίνουν και λάθη, είναι στο πλαίσιο της προετοιμασίας».

Σε ερώτηση του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για το αν πρέπει να γίνουν τα επόμενα δύο παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών: «Όχι. Γιατί να γίνουν κεκλεισμένων; Για να μην έχουμε την πίεση ή τα λόγια; Δεν μας πειράζει. Κάποια στιγμή πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως αυτή η ομάδα ήρθε μετά από κόπους και βάσανα και μετά από πολλά χρόνια αποχής από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ηρθε με την ημιεπαγγελματική Football League και ξέρουμε τι πέρασε. Φτιάξαμε μια ομάδα που πέρυσι βγήκε στην ουσία τρίτη και την εμπιστεύτηκε όλος ο κόσμος και οι απ’ έξω κατάλαβαν τι ομάδα φτιάξαμε. Το ίδιο θα κάνουμε και φέτος αρκεί να υπάρχει εμπιστοσύνη.

Όλα ανοιχτά θα τα κάνουμε γιατί δεν έχουμε να φοβηθούμε και κάτι. Μέσα από την πίεση η ομάδα θα φτιάξει. Εμείς ξέρουμε τι θα πετύχουμε, ο κόσμος όμως δεν πρέπει να ξεχνάει από τι προβλήματα πέρασε η συγκεκριμένη ομάδα και έφτασε αυτή τη στιγμή πολλοί να τη θεωρούν φαβορί και να την έχουν κατατάξει στις πέντε που θα παλέψουν για την άνοδο.

Εμείς είπαμε ότι θα είμαστε εκεί. Κανείς όμως από εμάς δεν είπε ότι θα βάζουμε τέσσερα γκολ σε κάθε αντίπαλο και θα κάνουμε 30 νίκες στο πρωτάθλημα. Είναι ένα πρωτάθλημα στο οποίο πρέπει να αγαπήσεις και να στηρίξεις την ομάδα που έχεις μπροστά σου.

Για τους φιλάθλους μας λέω και την ομάδα μας που έχουμε κάθε χρόνο. Θέλει την στήριξη και η ομάδα θα δώσει αυτά που πρέπει, το πάθος στα παιχνίδια και τον ενθουσιασμό και όλα. Αυτή τη στιγμή πάμε σε φιλικά παιχνίδια και είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Διακρίνω ότι δεν μπορούμε να το καταλάβουμε.

Είτε ο κόσμος είναι δίπλα μας, είτε υπάρχει γκρίνια, εμείς αυτό που είναι να κάνουμε θα το κάνουμε και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Κάποια στιγμή είμαι σίγουρος πως ο κόσμος θα είναι δίπλα μας και θα χειροκροτεί. Αυτό δεν το λέω για να καλυτερέψω μια κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε τώρα, αλλά γιατί το πιστεύω πραγματικά.

Οποιος πιστεύει ας έρθει δίπλα μας. Είμαστε μια ομάδα που θα δίνει παντού μάχες.

Ας τις δώσουμε κι εμείς από τα φιλικά από εδώ και πέρα και από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί να καταφέρουμε να πάμε την ομάδα εκεί που θέλουμε».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου