ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ο Σαλπιγγίδης δίπλα στα παιδιά της Νίκης (photos)

ο-σαλπιγγίδης-δίπλα-στα-παιδιά-της-νίκ-861781

Μια μέρα που δεν θα ξεχάσουν ποτέ ήταν η χθεσινή για τους ποδοσφαιριστές της ακαδημίας της Νίκης Βόλου, έχοντας τη χαρά και την τιμή να περάσουν όμορφες στιγμές δίπλα στον παλαίμαχο διεθνή άσο, Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ταπεινός, χαμογελαστός και έτοιμος να… απαντήσει σε κάθε ερώτηση μικρών και μεγάλων, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης συνομίλησε με όλα τα παιδιά, δεν «ντρίμπλαρε» ακόμη και στις πιο δύσκολες ερωτήσεις που του έγιναν και υπέγραψε δεκάδες αυτόγραφα σε ένα ιδιαίτερο πρωινό στο Π. Μαγουλάς.

Ο ξεχωριστός καλεσμένος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου βραβεύθηκε για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο από τον άλλοτε συμπαίκτη του στον ΠΑΟΚ, Σταύρο Τσουκαλά, και του απονεμήθηκε μία φανέλα της ομάδας από τον αντιπρόεδρο της ομάδας, Βασίλη Βενέτη.

Κατά την είσοδό του στο γήπεδο, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης αποθεώθηκε από τους παρευρισκόμενους, που δεν έχασαν τον «Σάλπι» λεπτό από τα μάτια τους.

Σαλπιγγίδης: «Τα παιδιά είναι το μέλλον»

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού, της Καβάλας και της ΑΕΛ, αλλά φυσικά και της Εθνικής ομάδας, ανέφερε στους εκπροσώπους του Τύπου αρχικά για την παρουσία του στην ακαδημία της Νίκης: «Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι στον Βόλο και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της Νίκης Βόλου. Ευχαριστώ για την πρόσκληση τη διοίκηση της ΠΑΕ και τον Βαγγέλη Αγγελή.

Θεωρώ ότι είναι πολύ όμορφο να βρίσκεσαι μαζί με τις αναπτυξιακές ηλικίες. Αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι πολύ σημαντικό οι ομάδες να δίνουν βάση στην εξέλιξη αυτών των παιδιών όχι μόνο ως ποδοσφαιριστών, αλλά και ως ανθρώπων της κοινωνίας μας.

Εύχομαι καλή επιτυχία στην ανδρική ομάδα της Νίκης στο πρωτάθλημα της Super League 2, το οποίο ξεκινάει στις αρχές του επόμενου μήνα. Εύχομαι όλα να πάνε καλά».

Όσον αφορά το σήμερα, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σχολίασε: «Δεν ασχολούμαι με κάτι. Είμαι εκτός ποδοσφαίρου. Αφιερώνω τον αρκετό ελεύθερο χρόνο μου στην οικογένειά μου».

Σε ερώτηση για το αν θα ήθελε να ασχοληθεί με παιδιά στο μέλλον επεσήμανε: «Είναι ευλογία να ασχολείσαι με παιδιά και γενικά με τις μικρές ηλικίες και να προσπαθείς να τους μεταλαμπαδεύσεις τις δικές σου εμπειρίες, μυστικά του ποδοσφαίρου και φυσικά να «χτίζεις» τον χαρακτήρα σου. Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα.

Το ποδόσφαιρο εκπαιδεύει σώμα, πνεύμα αλλά έχει και τις δυσκολίες. Είναι ένας δύσκολος δρόμος και τα παιδιά χρειάζονται σωστή καθοδήγηση. Πρέπει ο κάθε άνθρωπος που ασχολείται με το ποδόσφαιρο να μιλάει στα παιδιά από το δικό του πρίσμα και τη δική του θέση. Ίσως στο μέλλον μού δοθεί η ευκαιρία ν’ ασχοληθώ σε κάποιο πόστο με μικρά παιδιά».

Τέλος, για το ότι βρήκε και πάλι τον Βαγγέλη Αγγελή, αλλά και τον Σταύρο Τσουκαλά πρόσθεσε: «Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις φίλους από τα παλιά. Δυστυχώς οι επαγγελματικές υποχρεώσεις των ανθρώπων δημιουργούν αποστάσεις μεταξύ μας. Οι συνθήκες αλλάζουν χρόνο με τον χρόνο. Εγώ ζω στη Θεσσαλονίκη, ο Σταύρος και ο Βαγγέλης μένουν στον Βόλο, αλλά όταν βρισκόμαστε είναι μια πολύ ωραία στιγμή. Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να συζητάς για το παρελθόν αλλά και για το μέλλον».

Μικροί και μεγάλοι φωτογραφήθηκαν στο Π. Μαγουλάς κατά τη χθεσινή ξεχωριστή ημέρα

Ο Βασίλης Βενέτης παρέδωσε τη φανέλα της Νίκης στο Δ. Σαλπιγγίδη

Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Στέργιος Φάτσης στα γραφεία του συλλόγου του

Ο Δημήτρης Ρούσσης πλάι στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη

«Παιχνίδι» ερωτήσεων κατά τη διάρκεια της προπόνησης

Τσουκαλάς: «Σημαντική

μέρα για τη Νίκη»

Ο άλλοτε συμπαίκτης του στον ΠΑΟΚ, και ο εκ των αρχηγών της Νίκης Βόλου, Σταύρος Τσουκαλάς, σχολίασε από την πλευρά του: «Είναι μια σημαντική ημέρα για τη Νίκη Βόλου και για τους ανθρώπους που κατέβαλαν προσπάθεια, για να είναι εδώ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Είναι μεγάλη μορφή και μεγάλη προσωπικότητα στον χώρο. Ευχαριστούμε θερμά τον Δημήτρη που αφιέρωσε αυτή την ημέρα, για να βρεθεί εδώ μαζί μας. Δεν ήταν εύκολο. Από την άλλη μεριά είδαμε τον ενθουσιασμό των παιδιών. Υπήρχε χαρά και, παρότι δεν βοήθησε ο καιρός, η συμμετοχή ήταν μεγάλη.

Αυτές οι κινήσεις βοηθούν πολύ μια ομάδα στο πώς μεγαλώνει. Μακάρι να συνεχιστούν αυτές οι κινήσεις, γιατί έτσι η ομάδα δείχνει ότι είναι «ζωντανή» και ενεργή σε τέτοιες προσπάθειες, που αφορούν στις ακαδημίες».

Για τη συνύπαρξή του με τον Σαλπιγγίδη επεσήμανε: «Είμαι τυχερός που στα πρώτα βήματα της καριέρας μου στον ΠΑΟΚ συνυπήρξα με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Θυμάμαι από τα πρώτα παιχνίδια ότι με είχε πλησιάσει, μου είχε μιλήσει και ήταν πολύ σημαντικός παράγοντας να φτάσω σ’ αυτό το επίπεδο. Το πιο σημαντικό απ’ όλα που μου έκανε εντύπωση ήταν ο χαρακτήρας του, η ακεραιότητά και η ταπεινότητά του, εκτός από εξαιρετικός ποδοσφαιριστής που ήταν. Δεν άλλαξε ποτέ. Όλα αυτά τον καθιστούν έναν σημαντικό άνθρωπο στη ζωή».

Από τα χέρια του Σταύρου Τσουκαλά το βραβείο προσφοράς

Ο «συνδετικός κρίκος» ανάμεσα σε Τσουκαλά και Σαλπιγγίδη, Βαγγέλης Αγγελής

Φιλικό με τον ΠΑΟΚ Β’

Στη Νίκη Βόλου συνεχίζουν τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας και σήμερα Κυριακή στις 15:00 οι κυανόλευκοι θα υποδεχθούν τον ΠΑΟΚ Β’ στο γήπεδο της Νεάπολης.

Φιλικό παιχνίδι έχει ωστόσο και η Κ20, παίζοντας στις 11:00 στο Παντελής Μαγουλάς με τη Δάφνη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου