ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Το πάθημα να γίνει μάθημα»

το-πάθημα-να-γίνει-μάθημα-862767

Η πικρία και η στεναχώρια στο στρατόπεδο της Νίκης Βόλου παραμένει ακόμη, λίγες μόλις ημέρες μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Ελλάδος, με τους κυανόλευκους να θέλουν το πάθημα να γίνει μάθημα, όπως δήλωσε και ο αντιπρόεδρος της κυανόλευκης ΠΑΕ, Βασίλης Βενέτης.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο Βολιώτης παράγοντας φιλοξενούμενος στο στούντιο του Βόλος 98.6 fm σχολίασε τα δρώμενα στην ομάδα του, αλλά και όσα διαδραματίζονται τελευταία σχετικά με το πρωτάθλημα της Super League 2.

Όσον αφορά τον αποκλεισμό στην Κρήτη δήλωσε πως μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για την ομάδα, εφόσον δεν επαναληφθούν τα ίδια λάθη. Σχετικά με τον φετινό στόχο δεν έκρυψε πως η ομάδα στοχεύει ξεκάθαρα στον πρωταθλητισμό, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει όλοι να αγκαλιάσουν την προσπάθεια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον αποκλεισμό από το Κύπελλο και το παιχνίδι στον Άγιο Νικόλαο: «Ό,τι είδε ο κόσμος, είδαμε κι εμείς. Ίσως ήταν άλλες οι προσδοκίες, γιατί θέλαμε να πάμε πιο μακριά στο Κύπελλο. Η ομάδα δεν εμφανίστηκε όπως περιμέναμε και μοιραία ήρθε ο αποκλεισμός. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν το παρακολουθούμε και ότι δεν γίνονται συζητήσεις. Όλοι έχουμε προβληματιστεί και επειδή είμαι φύσει αισιόδοξος πιστεύω ότι θα διορθώσουμε ό,τι κακώς κείμενο υπάρχει μέχρι τώρα και θα μπούμε στο πρωτάθλημα, που είναι ο κύριος στόχος, πιο έτοιμοι».

Για την αιτία του αποκλεισμού: «Παρά τον φόρτο εργασίας μας, η Νίκη έχει γίνει η κύρια απασχόληση τόσο δική μου, όσο και του Αλέξη (σ.σ. Παπακωνσταντίνου). Είμαστε συνέχεια κοντά, γίνονται πολλές κουβέντες, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να προδικάσεις το αποτέλεσμα. Είδαμε κάποια πράγματα που έφταιγαν. Μόλις χθες (σ.σ. προχθές) μάθαμε πότε ξεκινάει το πρωτάθλημα και οι συνεχείς αναβολές έκαναν την ομάδα να μην έχει τη συγκέντρωση που θα έπρεπε. Δεν έχει μπει σε αγωνιστικό ρυθμό και γι’ αυτό μπορεί να τύχουν τέτοια αποτελέσματα. Η ομάδα στην αρχή του πρωταθλήματος θα είναι έτοιμη για τους στόχους της».

Για το έμψυχο υλικό: «Ξαφνικά δεν μπορεί οι ποδοσφαιριστές να μην είναι άξιοι. Θεωρώ ότι οι στόπερ είναι παίκτες υψηλού επιπέδου. Έγιναν δυο-τρία λάθη και δεν πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Συνεχίζουμε και κοιτάμε την επόμενη μέρα. Ένα παιχνίδι μπορεί να «στραβώσει» από πάρα πολλά, όπως μπορεί και να φτιάξει. Πχ αν έβαζε γκολ ο Τσουκαλάς στο 2’, θα είχαμε άλλο παιχνίδι. Είδαμε πολλά κλειστά ματς στο Κύπελλο. Ακόμη η ομάδα «ψάχνεται» να βρει τη «χημεία» της. Επειδή το πρωτάθλημα δεν έχει αρχίσει ακόμη, γίνονται δοκιμές και παίρνουν χρόνο συμμετοχής όλα τα παιδιά».

Για το πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων: «Παίζαμε με ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας και αυτομάτως αυξάνονται οι προσδοκίες. Πηγαίνεις σαν φαβορί αλλά αυτό δεν φάνηκε στο γήπεδο. Μακάρι τέτοιες ήττες να μην κοστίζουν».

Για τον στόχο της ανόδου: «Δεν κρυβόμαστε για τον στόχο μας. Υπάρχουν πέντε ομάδες που ενίσχυσαν πολύ το ρόστερ τους και όλες έχουν στόχο το πρωτάθλημα. Όταν αρχίζει η χρονιά, έχεις στόχο να κερδίζεις τα παιχνίδια και να βγεις πρώτος. Με βάση τις πιθανότητες έχουμε 20% να ανεβούμε. Άρα το πιο πιθανό είναι να μην βγουν, αλλά κανείς δεν ξέρει ποιος θα βγει πρώτος στο τέλος. Πιστεύω ότι από τον αποκλεισμό θα βγει κάτι καλό. Ο πρωταθλητής είναι εκείνος που θα ξεπεράσει πιο γρήγορα στις ήττες».

Για το αν έπρεπε το γήπεδο της Νεάπολης να αποτελέσει την κύρια έδρα: «Ήδη γίνονται εργασίες στη Νεάπολη. Είχαμε ζητήσει τη Νεάπολη για τρία χρόνια, αλλά μας δόθηκε για έναν. Έγινε μεγάλη παρέμβαση στο υδρευτικό σύστημα, βελτιώθηκε αρκετά ο αγωνιστικός χώρος, θα γίνει η χειμωνιάτικη επισπορά και νομίζω ότι θα φέρουμε τον αγωνιστικό χώρο σε παρόμοια κατάσταση με το Πανθεσσαλικό, ώστε οι παίκτες να μην βρίσκουν διαφορά».

Για το Πανθεσσαλικό: «Πιστεύω ότι θα έχουμε καλή συνεργασία με τον κ. Μπατζιάκα. Ελπίζω κάποιες ημερομηνίες για την επισπορά να αλλάξουν είτε προς τα μπρος είτε προς τα πίσω, διότι δόθηκε μια περίοδος επιισποράς 40 ημερών, που είναι πρωτοφανής. Κι εμείς κάναμε επισπορά στο γήπεδο στον ΟΣΕ και ο γεωπόνος μας είπε 20 μέρες. Πιστεύω ότι θα τα βρούμε».

Για το τελευταίο ΔΣ της Super League 2: «Αρχικά είχαμε πει για έναρξη στις 11 Σεπτεμβρίου και φτάσαμε στις 6 Νοεμβρίου. Θεωρώ ότι θα είναι καταληκτική ημερομηνία, εάν δεν έχουμε ανατροπή με τις προσφυγές που θα κάνουν οι ομάδες. Γίνεται προσπάθεια από τη διοργανώτρια, αλλά αυτή η πολύπαθη κατηγορία βάλλεται από πολλές πλευρές. Αναμειγνύεται η ΕΠΟ, ενώ στην παραπάνω κατηγορία κάποια πράγματα είναι αυτονόητα. Κάποια στιγμή αυτά πρέπει να σταματήσουν. Όταν έχεις συνεχείς αναβολές και αυξομειώσεις ομάδων, δεν μπορείς να βρεις καλό τηλεοπτικό συμβόλαιο. Έτσι η Λίγκα γίνεται επαίτης για να εξασφαλίσει συμβόλαιο με την ΕΡΤ, η οποία ακόμη δεν έχει δώσει τα περσινά. Δεν έχουν δοθεί η τελευταία δόση και το πριμ της βαθμολογικής θέσης».

Για τη διοίκηση της Super League 2 και τις κινήσεις της: «Εδώ εμπλέκεται η ΕΠΟ, που έβαλε τις ομάδες, δεν τις έβαλε η διοργανώτρια. Όπου θέλουμε εφαρμόζουμε τον ΚΑΠ, όπου δεν θέλουμε δεν τον εφαρμόζουμε. Εμφανίζονται απαιτήσεις από κάποιες ομάδες, που δεν έπαιξαν καν στα μπαράζ. Όλα αυτά προκαλούν καθυστερήσεις και φθείρουν το προϊόν. Η διοργανώτρια δεν θα δεχθεί άλλη ομάδα, αλλά το θέμα είναι ποια απόφαση θα πάρει το Διαιτητικό. Έχουμε δεσμευτεί όλοι ότι αν προστεθεί κι άλλη ομάδα, θα προσφύγουμε στο Διαιτητικό. Παρότι η Super League 2 είναι μόλις μια κατηγορία κάτω από τη Super League 1, οι διαφορές είναι χαοτικές σε θέμα αντιμετώπισης τόσο από την πολιτεία, όσο και από την ΕΠΟ».

Για το πρωτάθλημα νέων: «Ξεκινά ταυτόχρονα με το δικό μας. Τα νούμερα που δίνονται στην παραπάνω κατηγορία είναι εξωφρενικά. Δεν τα παίρνουν ούτε οι πρώτες ομάδες της Super League 2. Στο πρωτάθλημα της Κ19 δεν προβλέπεται ούτε ένα ευρώ και οι μετακινήσεις είναι ίδιες, όπως της μεγάλης ομάδας. Τα έξοδα είναι πάρα πολύ μεγάλα. Στην Κ19 γίνεται φέτος μια τεράστια προσπάθεια αναβάθμισης. Το προπονητικό τιμ που έχει έρθει πλαισιώνεται από γυμναστή κτλ. Αυτή η προσπάθεια δεν επιχορηγείται από την ΕΠΟ. Η Πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς σφυρίζουν αδιάφορα».

Για το αν υπολογίζουν για τα έσοδα από το στοίχημα: «Δυστυχώς, υπάρχει το μπάτζετ και ξέρεις πως υπάρχει και μεγάλη πιθανότητα να μην υπολογίζουμε τα έσοδα από το στοίχημα.

Πέρυσι είχαμε ένα μπάτζετ με τα έσοδα από τα τηλεοπτικά και εκείνα από το στοίχημα να αγγίζουν τις 250-300 χιλιάδες ευρώ, αλλά αυτά που εκταμιεύθηκαν ήταν το 1/5. Αν το υπολογίζεις «κάηκες». Είναι ένα περιβάλλον που δεν είναι ασφαλές και αυτό προσπαθώ να μεταφέρω και στους παίκτες και με τον προπονητή που έχω μιλήσει. Το ποδοσφαιρικό περιβάλλον στην κατηγορία που είμαστε είναι εντελώς αβέβαιο.

Πολλοί παίκτες πρέπει να αισθάνονται τυχεροί που υπάρχουν μερικοί άνθρωποι, σαν τον Αλέξη (σ.σ. Παπακωνσταντίνου), που τους δίνουν τη δυνατότητα να μπορούν να επιβιώνουν μέσα από αυτό.

Πολλοί που ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο δεν έχουμε κάτι να κερδίσουμε από αυτό, αλλά έχουμε την αγάπη και το πάθος γι’ αυτό».

Για την «ενίσχυση» και στη διοίκηση: «Θα το θεωρήσω μεγάλη επιτυχία εάν πλαισιωθούμε και από πολλούς άλλους Νικιώτες, που μπορούν να βοηθήσουν και οικονομικά, αλλά και να συσπειρώσουν μια προσπάθεια.

Οι ομάδες δεν είναι προσπάθεια του ενός ούτε των δύο. Είναι συνολική προσπάθεια, από κάποιους που μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά και άλλους που μπορούν να βοηθήσουν με γνωριμίες. Η ομάδα οργανώνεται σε πολλά επίπεδα. Από το γηπεδικό και τις συνθήκες στην ακαδημία. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να συσπειρωθούν για να έρθει η επιτυχία. Όπως και ο κόσμος να εμπνευστεί και να έρθει στο γήπεδο να στηρίξει την προσπάθεια. Όλο αυτό είναι μια προσπάθεια που έχεις ανάγκη και τον πιο ανώνυμο φίλαθλο, που με τη φωνή του και την παρουσία θα σπρώξει την ομάδα. Γίνονται συνέχεια επαφές. Αν δεν μπει η ομάδα σε αγωνιστικό ρυθμό θα έχουμε εξελίξεις και σε αυτό το κομμάτι».

Για τις σχέσεις με τον δήμο Βόλου: «Η ομάδα προσπαθεί μέσα από τη λειτουργία της για να μην δημιουργεί προβλήματα. Έχουμε νοικιάσει το Πανθεσσαλικό, έχουμε τη Νεάπολη και πρέπει να λειτουργούμε με τη δημοτική αρχή».

Παρών ο Σαλπιγγίδης

Προσκεκλημένος από την ακαδημία της Νίκης Βόλου, θα είναι σήμερα το Σάββατο (15/10) ο πρώην διεθνής επιθετικός, Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού θα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις των κυανόλευκων στο γήπεδο Παντελής Μαγουλάς από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, προκειμένου να μιλήσει στα παιδιά και να μεταλαμπαδεύσει τις εμπειρίες του.

Ο Καβαλιώτης άσος έστειλε το δικό του μήνυμα χθες μέσα από τα social media των κυανόλευκων τονίζοντας: «Γεια σας, είμαι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Αύριο (σ.σ. σήμερα) στις 10 θα βρίσκομαι κοντά σας στο γήπεδο Παντελής Μαγουλάς για να τα πούμε με την ακαδημία της Νίκης Βόλου. Σας περιμένω εκεί».

Μισή ώρα νωρίτερα με ΠΑΟΚ Β’

Με το πρωτάθλημα της Super League να αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 6 Νοεμβρίου στη Νίκη Βόλου συνεχίζουν τα φιλικά παιχνίδια. Έτσι, αύριο Κυριακή θα πραγματοποιηθεί ακόμη ένα φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο αυτή τη φορά τον ΠΑΟΚ Β’. Η αναμέτρηση είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσεις στις 15:30, αλλά μετά από αίτημα της ομάδας της Θεσσαλονίκης, η σέντρα στο γήπεδο της Νεάπολης θα γίνει μισή ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 15:00.

Φιλικό και οι Νέοι

Αύριο Κυριακή στις 11:00 το πρωί φιλικό αγώνα θα δώσουν και οι νέοι της Νίκης Βόλου, που προετοιμάζονται για το πρωτάθλημα υποδομών της SL2. Αντίπαλος των κυανόλευκων θα είναι η Δάφνη, με την αναμέτρηση να πραγματοποιείται στο «Π. Μαγουλάς».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου