ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Νίκησε ξανά, βγάζοντας…πάθος και ψυχή

νίκησε-ξανά-βγάζονταςπάθος-και-ψυχή-758534

Με 2-0 την Καλλονή και σκόρερ τον Σκούρτη

Μπορεί η Νίκη Βόλου να έχει τη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα της Super League και η Καλλονή την καλύτερη άμυνα, ωστόσο τα στατιστικά δεν έδειξαν να επηρεάζουν τη βολιώτικη ομάδα, η οποία κατέθεσε ψυχή, είχε πάθος και σημείωσε τη δεύτερη φετινή της νίκη, φθάνοντας στους επτά βαθμούς, με δύο τέρματα του Σκούρτη στο 46’ και στο 77΄.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Πιάνοντας την καλύτερη φετινή της απόδοση η Νίκη Βόλου κέρδισε δίκαια το χειροκρότημα, όχι μόνο για τους βαθμούς που κατέκτησε στη δεύτερη φετινή της νίκη, αλλά και για το ποδόσφαιρο που έπαιξε, αφήνοντας στην τελευταία θέση τον Εργοτέλη που παίζει σήμερα με 6 βαθμούς.

Πως παρατάχθηκε

Με τρεις αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης παρατάχθηκε χθες η Νίκη Βόλου, με τον Παναγιώτη Τζαναβάρα να επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τους Μαχλελή, Νικλητσιώτη και Σκούρτη. Συγκεκριμένα σε σχήμα 4-5-1 ο Ταΐρη ήταν ο τερματοφύλακας και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μαρινάκης, Ιβενς, Μαχλελής και Τσουκάνης. Στη μεσαία γραμμή Κοτσαρίδης και Καρασαλίδης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τους Μουζακίτη και Νικλητσιώτη να τοποθετούνται στα άκρα δεξιά και αριστερά, με τον Ροτζέριο να έχει ρόλο επιτελικού μέσου πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Σκούρτη.

Πολλές φάσεις αλλά…

Καταιγιστικές ήταν οι δύο ομάδες στο πρώτο μισό του πρώτου ημιχρόνου, με την Καλλονή να είναι εκείνη που είχε τα ηνία, αλλά και τις φάσεις, προκειμένου να προηγηθεί, αλλά η Νίκη Βόλου κατάφερε να ισορροπήσει και να χάσει σημαντικότατες ευκαιρίες με τη σειρά της. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, απειλώντας στο 6’, με την κεφαλιά του Καμαρά να περνά μόλις δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι, έπειτα από γύρισμα του Μανούσου από τα αριστερά. Ενα λεπτό μετά, ο Χουάνμα τροφοδότησε από τα δεξιά τον Λεοζίνιο, αλλά ο Βραζιλιάνος βρισκόμενος μέσα στη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα με προβολή πάνω από την εστία του Ταΐρη.

Η Νίκη αντέδρασε και στο 12’ είχε την πρώτη της τελική ευκαιρία, με τον Μουζακίτη να ζυγίζει το πόδι του, αλλά το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε με το δεξί πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα ήταν και πάλι σειρά της Νίκης να απειλήσει, με τον Σκούρτη να ξεδιπλώνει ωραία αντεπίθεση και να ανοίγει την μπάλα στα δεξιά για τον Μουζακίτη, ο οποίος βρήκε τον Ροτζέριο μέσα στην περιοχή, ο Βραζιλιάνος όμως καθυστέρησε, με την προβολή του από καλό σημείο να καταλήγει σε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να απειλήσουν και πάλι, όμως η κεφαλιά του Κεϊτά στο 15’ πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ταΐρη, με το 0-0 να παραμένει. Ο Σκούρτης απείλησε με τη σειρά του την αντίπαλη εστία, αναγκάζοντας τον Χογκ να απογειωθεί και να απομακρύνει σε κόρνερ στο 19’, με τον επιθετικό των κυανόλευκων να σημαδεύει το γάμα, αλλά ο Μαλτέζος τερματοφύλακας παραχώρησε κόρνερ.

Στη συνέχεια, σουτ του Νικλητσιώτη με το αριστερό πέρασε πάνω από τα δοκάρια, με τον ρυθμό να πέφτει και τις δύο ομάδες να προσπαθούν μάταια για μια ακόμη τελική προσπάθεια. Μέχρι το φινάλε του 45λεπτου, η Καλλονή είχε την ευκαιρία, αλλά η εκτέλεση φάουλ του Λεοζίνιο στο 41’ δεν ανησύχησε καθόλου τον Ταΐρη.

Αυτό που έλειπε…

Μπορεί στο πρώτο μέρος καμία ομάδα να μην βρήκε δίχτυα, η Νίκη Βόλου, ωστόσο, ήταν εκείνη που έπιασε στον ύπνο την Καλλονή, αφού 30 δευτερόλεπτα μετά τη δεύτερη σέντρα άνοιξε το σκορ στο Πανθεσσαλικό.

Συγκεκριμένα, ο εξαιρετικός Μουζακίτης, μετά από κούρσα από τα δεξιά, έκανε τη σέντρα, ψάχνοντας τον Ροτζέριο, ο Βραζιλιάνος είδε τον Χογκ να βγαίνει για να μπλοκάρει την μπάλα, αλλά να μην τα καταφέρνει. Εκεί ως από μηχανής θεός βρέθηκε ο Σκούρτης, που με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Από κει και πέρα η Νίκη Βόλου κοίταξε να διαφυλάξει το μηδέν στην άμυνα, με την Καλλονή να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά όχι και την αξιόλογη τελική φάση που θα καρδιοχτυπούσε τον Ταΐρη. Με περίσσιο πάθος και μεγάλα ψυχικά αποθέματα, έχοντας και τη στήριξη του κόσμου τους, οι γηπεδούχοι έδειχναν να μην “μασάνε” και να θέλουν όσο τίποτ’ άλλο τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Τελικά η υπόθεση νίκη “κλείδωσε” στο 77’, με τον Ροτζέριο να φεύγει στην αντεπίθεση μαζί με τον Σκούρτη και μετά από λάθος του Βαλιού, ο Βραζιλιάνος έδωσε έτοιμο γκολ στον 22χρονο επιθετικό, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 2-0, γνωρίζοντας την αποθέωση από κόσμο και συμπαίκτες, όπως και ο Ροτζέριο που έδωσε την ασίστ για το 6ο φετινό τέρμα.

Τζαναβάρας: «Πετύχαμε μία πολύ σημαντική νίκη απέναντι σε μία πολύ δυνατή ομάδα. Βρισκόμαστε σε ανοδική πορεία στα τελευταία ματς και αυτό φάνηκε, αφού είχαμε δύναμη, φυσική κατάσταση και τακτική. Συνεχίζουμε με ταπεινότητα και ευελπιστούμε μέσα από τα αγωνιστικά, να λύσουμε και τα εξωαγωνιστικά. Είμαστε σε καθημερινή επαφή με τον πρόεδρο, ενώ πιστεύω ότι ο κόσμος μπορεί να έρθει πίσω με τέτοια αποτελέσματα, αφού τον έχουμε ανάγκη».

Μαντζουράκης: «Θα μπορούσαμε να έχουμε προηγηθεί από νωρίς και να τελειώσουμε το παιχνίδι, αλλά δεν τα καταφέραμε και έτσι ήρθε η ήττα. Αξίζουν συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές της Νίκης Βόλου για την προσπάθεια».

ΝΙΚΗ – ΚΑΛΛΟΝΗ 2-0

Πανθεσσαλικό Στάδιο – 13η αγωνιστική

Σκόρερ: 46’, 77’ Σκούρτης

Διαιτητής: Αρετόπουλος

Βοηθοί: Μερκενίδης, Πασχάλης

4ος: Κατσικογιάννης

Κίτρινες: 14’ Βαλιός, 39’ Καρασαλίδης

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Ταΐρης, Μαρινάκης, Τσουκάνης (46’ Αργύρης), Ιβενς, Μαχλελής, Καρασαλίδης, Κοτσαρίδης, Μουζακίτης, Νικλητσιώτης (70’ Κυζιρίδης), Ροτζέριο, Σκούρτης (80’ Τζιώρας).

ΚΑΛΛΟΝΗ (Γιάννης Μαντζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέγιο, Βαλιός, Γιορέντε, Στεφάνοβιτς, Κεϊτά, Λεοζίνιο(59’ Ναβάρο), Μανούσος (68’ Κύπρου), Καμαρά, Χουάνμα (78’ Μίνγκας).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου