ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ξάνθης: «Αυτοσκοπός η Κλούβα…»

ξάνθης-αυτοσκοπός-η-κλούβα-529990

Τόνισε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου, αναφερόμενος και στην επιστροφή Πάτση

Το παρών στη χθεσινή παρουσίαση του νέου προπονητή της Νίκης Βόλου, Λεωνίδα Μπίλη, έδωσε και ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης, κ. Γιάννης Ξάνθης, όπως και τα μέλη της Επιτροπής Ποδοσφαίρου με τον τεχνικό διευθυντή κ. Θάνο Θεοδώρου.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο κ. Ξάνθης αναφέρθηκε στο Παντελής Μαγουλάς αλλά και στην παραφιλολογία της επιστροφής του Ανδρέα Πάτση στα κοινά… των κυανόλευκων. Αναλυτικά:

Για το αν υπάρχει εναλλακτική λύση γηπέδου και τους Νέους Αθλητές: «Και να υπάρχει δεν θα τη χρησιμοποιήσουμε. Αυτοσκοπός είναι να παίξουμε στην Κλούβα. Η Νίκη δεν μπορεί να παίξει πουθενά αλλού. Δεν διανοούμαι την ομάδα να παίζει σε άλλο γήπεδο. Που να παίξει; Στη Νεάπολη; Στο Διμήνι; Η προσπάθεια που κάνουμε είναι να παίξουμε στην Κλούβα, δεν μπορώ να σκέφτομαι κάτι άλλο.

Αυτή τη στιγμή, αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να γίνει το γήπεδο λειτουργικό γιατί δεν εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση που θα θέλαμε από την πολιτεία. Το Σεπτέμβριο όμως ευελπιστώ πως θα το έχουμε λύσει αυτό το θέμα και θα ξεκινήσουμε. Θέλουμε τώρα να γίνουν λειτουργικά τα τρία γήπεδα που υπάρχουν στο Π. Μαγουλάς και στον ΟΣΕ, όπως και ένα ρετουσάρισμα για να χορηγηθεί η άδεια. Αν εγκριθεί η πίστωση που θέλουμε, από τον Σεπτέμβριο θα κάνουμε άλλη συζήτηση. Γι’ αυτό απευθύνω κάλεσμα σε τεχνίτες, φίλους της ομάδας, που θέλουν να βοηθήσουν με το χαμηλότερο δυνατό κόστος σε εργασίες που είναι απαραίτητες σε χώρους του γηπέδου. Οσον αφορά τους Νέους Αθλητές θα είναι υπό την αιγίδα του Ερασιτέχνη».

Για το ποσό που χρειάζεται τη νέα περίοδο: «Το ποσό που θα χρειαστεί είναι σχετικό. Μπορεί να διαθέσεις, 200χιλ. ευρώ για να κάνεις μία ομάδα που δεν θα είναι ανταγωνιστική και με λιγότερα να κάνεις καλύτερη. Το κύριο πρόβλημα θα πέσει στον προπονητή και στις επιλογές που θα κάνει. Εμείς θέλουμε να αποφύγουμε τους μάνατζερ και να μην πέφτουν λεφτά «αέρα» και σε αυτό νομίζω πως ο κ. Μπίλης είναι κατάλληλος για να το χειριστεί. Στην πορεία όμως η ομάδα μπορεί να ενισχυθεί και τον Δεκέμβριο. Ανάλογα με την πορεία. Εμείς θα βάλουμε όσα λεφτά χρειάζεται για να είναι ανταγωνιστική, αλλά δεν μπορώ να πω ότι η ομάδα θα πάει τρένο. Αυτή η λέξη με εκνευρίζει. Τι θα πει τρένο; Ξεκινήσαμε πολλές φορές με το τρένο και το χάσαμε. Ανταγωνιστική ομάδα σημαίνει είτε άνοδος είτε παραμονή, δεν μπορείς να το ξέρεις».

Για το αν φοβάται τρικλοποδιές: «Τρικλοποδιές ενδεχομένως να προκύψουν αλλά να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η ΠΑΕ θα συνεχίσει να υπάρχει αλλά η Νίκη θα αγωνιστεί με το ΑΦΜ του Ερασιτέχνη. Αν αναφέρεστε στο προηγούμενο ιδιοκτήτη, αν θέλει, μπορεί να κατεβάσει την ομάδα στη Β’ Εθνική. Αλλά η ομάδα υποβιβάστηκε επειδή είχε δυσβάσταχτα χρέη με έσοδα Super League, δε νομίζω πως είναι τόσο χαζός με έσοδα Football League πλέον, να την κατεβάσει. Ετσι νομίζω εγώ. Το ΑΦΜ του Ερασιτέχνη δεν έχει καμία σχέση με της ΠΑΕ. Το πρόβλημα θα προκύψει του χρόνου, αν η ομάδα ανέβει κατηγορία, όμως μπορείς και δημιουργείς καινούργια ΠΑΕ. Δεν βλέπω το λόγο ο κ. Πάτσης να θέλει να εκδικηθεί τη Νίκη, έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει στη Β’ Εθνική αλλά δεν έχει δικαίωμα να αναλάβει τη Νίκη στη Γ’ Εθνική».

Ακόμη ο κ. Ξάνθης σχολίασε πως ο κόσμος της Νίκης είναι και τα… λεφτά και πως δεν υπάρχουν επενδυτές πλέον.

Συνεργασία με όλους τους θεσμούς

Ο κ. Δημήτρης Γκόλιας, αφού παρουσίασε τα μέλη της επιτροπής ποδοσφαίρου σχολίασε πως στόχος των κυανόλευκων είναι η συνεργασία με όλους τους θεσμούς. «Παρουσιάζοντας τη νέα διοικούσα επιτροπή που αποτελούν ο πρόεδρος κ. Ξάνθης, οι κ.κ. Μακρόπουλος, Λάμπρου, Βούλγαρης, Γκόλιας, καλούμαστε να δημιουργήσουμε τη νέα εποχή της Νίκης και να αρχίσουμε να ονειρευόμαστε ξανά. Αυτό είναι το μότο της νέας προσπάθειας. Αυτός ο κόσμος δικαιούται να ονειρεύεται. Είναι πολύ δύσκολο το εγχείρημα να δημιουργήσουμε μια ομάδα με υγιείς βάσεις και είναι χρυσή ευκαιρία για τη Νίκη να κάνει την επανεκκίνηση. Ζητάμε τη στήριξη του κόσμου, ενωμένοι όλοι μια γροθιά είμαστε εδώ για να ξαναζήσουμε το όνειρό μας, να παίζει η ομάδα ωραίο ποδόσφαιρο και να έχει ανταγωνιστικό σύνολο. Στήριξη από τον κόσμο με εισιτήρια διαρκείας, ζητάμε από τους επιχειρηματίες να μας στηρίξουν με χορηγίες. Σύντομα θα βγει η νέα ιστοσελίδα της ομάδας και η Νίκη θα είναι σε όλα τα social media. Μέλημά μας να δημιουργηθεί ένα υγιές οικοδόμημα. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε όλα τα παιδιά στην Ακαδημία μας με το όραμα πρώτα να παίξουν στη δεύτερη ομάδα, στους Νέους Αθλητές και με βάση την εξέλιξή τους στην πρώτη ομάδα. Επιδιώκουμε συνεργασία με όλους τους θεσμούς σε τοπικό κι εθνικό επίπεδο».

Στήριξη στα παιδιά της Μαγνησίας

Από τη μεριά του ο τεχνικός διευθυντής των κυανόλευκων κ. Θάνος Θεοδώρου, σχολίασε για την επιλογή του κ. Μπίλη αλλά και την πορεία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Επειδή γνωρίζουμε το DNA αυτής της ομάδας και ξέρουμε ότι πέρασε πολλές δυσκολίες αλλά ποτέ δεν έμεινε σε αυτές, μπορούμε να πούμε ότι έχουμε τη δυναμική και την ελπίδα ότι κάτι διαφορετικό φτιάχνουμε. Κάτι πιο δυνατό, ώστε στο μέλλον να μην ξαναμπούμε σε αυτές τις διαδικασίες.

Μπορώ να πω ότι σήμερα πολλές ομάδες έχουν παρόμοια προβλήματα, απλά εμείς τα περάσαμε πρώτοι με πολύ σκληρό τρόπο. Αλλά μας δίνεται η δυνατότητα να προγραμματίζουμε πρώτοι τη νέα σεζόν.

Η πρώτη ομάδα θα αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική κι αυτό είναι επιτυχία της διοίκησης, η δεύτερη ομάδα θα αγωνιστεί στο τοπικό πρωτάθλημα και θα έχουμε τις ακαδημίες μας που θα γίνουν μια αρμονική αλυσίδα από κάτω προς τα πάνω για να αποφύγουμε να φεύγουν τα ταλέντα και να κάνουν καριέρα σε άλλες ομάδες.

Αφού είδαμε τις προϋποθέσεις για το νέο προπονητή, σχετικά γρήγορα δώσαμε την τύχη της ομάδας στο Λεωνίδα Μπίλη γιατί είχε όλα τα στάνταρντς, όπως το δίπλωμα UEFA pro, 15 χρόνια εμπειρίας σε εθνικά πρωταθλήματα, χαρακτήρα και γιατί έχει μάθει να χτίζει ομάδες και όχι να δουλεύει με έτοιμες.

Γυμναστής θα είναι ένα νέο παιδί, ο Νίκος Αθανασιάδης, που έχει παρελθόν στο σύλλογο, το τιμ θα συμπληρώσει στον τομέα της καταγραφής στατιστικής ο Νίκος Τσιαντάκης, που έχει μεγάλη εμπειρία σε αυτό το κομμάτι κι απομένει ένα ακόμη κομμάτι, του προπονητή τερματοφυλάκων. Επιλέξαμε έναν επαγγελματία προπονητή που ζει κι αναπνέει για το ποδόσφαιρο και πάνω σε αυτό το μοντέλο θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες επιλογές.

Για τη μορφή του ρόστερ μπορώ να πω ότι πρέπει να στηρίξουμε τα παιδιά της Μαγνησίας, σε ρόστερ 30 παικτών, θα θέλαμε 12-15 παιδιά να είναι από την ομάδα (Κ20) ή την περιοχή, 3-4 παιδιά από την Κ17 και 2-3 παιδιά από την πολύ καλή Κ15 που έχουν αξιολογηθεί τα τελευταία χρόνια.

Η προετοιμασία θα ξεκινήσει στις 12 Ιουλίου και μέχρι τις 23 θα γίνουν βασικές προπονήσεις, εργομετρικά, εξετάσεις και μετά τις 23 θα φύγουμε για 12-15 μέρες κάπου για να μοντάρουμε καλύτερα την ομάδα. Είμαστε σε καλό δρόμο και νομίζω ότι μετά από ένα μήνα, θα κάνουμε μία άλλη ενημέρωση για τη δεύτερη ομάδα που θα ακολουθήσει τα πρότυπα της πρώτης».

Τα εισιτήρια διαρκείας

Στα εισιτήρια διαρκείας στο «Παντελής Μαγουλάς», οι προεγγραφές για τα οποία ξεκινούν από σήμερα, αναφέρθηκε ο κ. Σταμάτης Μακρόπουλος: «Η βοήθεια που ζητάμε από τον κόσμο είναι μόνο το εισιτήριό του. Χωρίσαμε σε τέσσερις κατηγορίες τα εισιτήρια. Στο κέντρο του γηπέδου θα είναι τα vip 200 ατόμων και θα είναι 250 ευρώ. Αυτά θα τα μοιράσουμε εμείς που είμαστε στη διοίκηση. Δεξιά κι αριστερά από τα VIP θα είναι 400 θέσεις με 150 ευρώ. Στην κερκίδα 3 θα υπάρχουν από 200 εισιτήρια που θα είναι με έκπτωση, 120 ευρώ. Αναλάβαμε να δώσουμε 100 οικογενειακά εισιτήρια με 200 ευρώ. Επίσης τα συνδεσμιακά, οι ευπαθείς ομάδες κι άνεργοι θα έχουν εισιτήρια με 70 ευρώ. Το εισιτήριο των αγώνων θα είναι 10 ευρώ».

Τέλος ο κ. Νίκος Τσιαντάκης, εκ των συνεργατών στο τεχνικό τιμ σχολίασε: «Είναι τιμή μου που θα δουλέψω γι’ αυτόν τον σύλλογο. Θυμάμαι τον εαυτό μου όταν ήμουν εννέα ετών, έξω από την «Κλούβα» να ζητάω από κάποιον μεγαλύτερο να με βάλει μέσα και τώρα έφτασε η μέρα που θα δουλέψω γι’ αυτή την ομάδα. Ευχαριστώ τη διοίκηση και τον Λεωνίδα Μπίλη που με επέλεξε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου