ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Πόλεμος» με Μπίλη

πόλεμος-με-μπίλη-530001

Παρουσιάστηκε χθες ο νέος προπονητής της Νίκης Βόλου που θα «υπηρετεί» στο Π. Μαγουλάς

Με κεντρικό σύνθημα στο μπάνερ πίσω από την πλάτη τους το… «Reboot» δηλαδή επανεκκίνηση, η Νίκη Βόλου παρουσίασε χθες με κάθε επισημότητα το νέο της προπονητή σε αίθουσα του Ξενοδοχείου Valis στην Αγριά.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο 47χρονος τεχνικός, Λεωνίδας Μπίλης, επιστρέφει και πάλι στο Βόλο για χάρη της Νίκης, αλλά αυτή δεν είναι η δεύτερη φορά μιας και υπηρέτησε το 1994 στο Στρατόπεδο Γεωργούλα και τώρα θα υπηρετεί λίγα μέτρα πιο κάτω στο «Παντελής Μαγουλάς», θέλοντας να οδηγήσει τους κυανόλευκους, όχι μόνο σε μία μάχη, αλλά στον πόλεμο… της επιστροφής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Ο κ. Μπίλης μίλησε για το τρίπτυχο πάνω στο οποίο θα βασιστεί η νέα προσπάθεια και αυτό είναι «πίστη, τιμή και αφοσίωση», ενώ αναφέρθηκε επίσης και στην προηγούμενη του θητεία στον πάγκο των κυανόλευκων την περίοδο 2012-13 στο πρωτάθλημα της Football League.

Αρχικά σχολίασε: «Η ομάδα την προηγούμενη χρονιά πέρασε μια δύσκολη στιγμή, παρ’ όλα αυτά όμως βρήκε το κουράγιο να ανταποκριθεί και να σηκώσει κεφάλι. Αναρωτήθηκα μέσα μου γιατί έγινε αυτό; Κατάλαβα ότι αυτή τη στιγμή σήκωσε κεφάλι γιατί διοικείται από τα σπλάχνα της, που πήραν την ευθύνη να σηκώσουν την ομάδα εκεί που της αξίζει. Ανθρωποι μέσα από τη Νέα Ιωνία, ο πρόεδρός μας, που διαβάζοντας την ιστορία της Νίκης είδα κάπου ξανά το όνομα Ξάνθης, το 1961-62 και είναι θείος του σημερινού προέδρου. Μέλη και οπαδοί της ομάδας από μικρά παιδιά ανέλαβαν να σηκώσουν την ομάδα.

Δέχθηκα ένα τηλέφωνο από τον κ. Θεοδώρου και τον κ. Βούλγαρη. Το περίμενα εδώ και 1,5 χρόνο και ήμουν σίγουρος ότι θα γίνει, γιατί στο διάστημα που δούλεψα εδώ για 3,5 μήνες, κατάλαβα τι σημαίνει Νίκη Βόλου. Κατάλαβα πως αυτή η ομάδα μπορεί να επιζήσει, μετά από κάθε δυσκολία. Το σήμα που εκπροσωπεί επιζεί εδώ και 3.500 χρόνια. Το έμβλημά μας, η Νίκη του Παιωνίου, από το 475 π.Χ. βρίσκεται, ζει και υπάρχει παντού. Είναι σπονδή, βρίσκεται στον τάφο της Αμφίπολης, στον τάφο του Φιλίππου, άρα είναι πολύ δύσκολο αυτή η ομάδα να πεθάνει.

Με συνοπτικές διαδικασίες πήρα την απόφαση να αναλάβω. Τα πράγματα είναι πολύ απλά, δεν υπάρχει κανένας βαθμός δυσκολίας, έχω μάθει να δουλεύω κάπως στρατιωτικά. Είμαι γιος στρατιωτικού και το 1994 υπηρέτησα στο στρατόπεδο «Γεωργούλα», σαν έφεδρος αξιωματικός Ειδικών Δυνάμεων, όπου είχα διοικητή τον κ. Δημήτρη Δρόσο, γνωστό οπαδό της Νίκης Βόλου για πολλά χρόνια και τώρα θα υπηρετώ λίγο πιο δίπλα, στο «Παντελής Μαγουλάς».

Το τρίπτυχο που θα βασίσουμε τη νέα Νίκη είναι «πίστη, τιμή κι αφοσίωση». Πίστη στη νίκη, στο αποτέλεσμα, τιμή για το σήμα που φοράμε, αφοσίωση στη δουλειά μας. Αυτές τις τρεις λέξεις θα πρέπει να τις έχει ο οποιοσδήποτε εργαζόμενος».

Για τους παίκτες που θα αποκτηθούν: «Οι παίκτες που θα επιλέξουμε, θα πρέπει να περάσουν από λεπτομερειακή προσπάθεια, επιστημονική και μη και να περάσουν από το μικροσκόπιο. Αυτά τα 26 παιδιά, συν 4-5 από τις ακαδημίες μας, θα πρέπει να περάσουν μια σπαρτιατική αγωγή στο ποδόσφαιρο και στους ρυθμούς του 2015.

Ξεκινήσαμε από σήμερα (σ.σ. χθες) το πρωί, από τα παιδιά της Μαγνησίας, από τα παιδιά της Νίκης, γιατί από αυτά τα παιδιά θα έχουμε υψηλές απαιτήσεις. Από σήμερα η Νίκη δουλεύει στο γήπεδο. Βασιζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις και στη σκληρή δουλειά θα πετύχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε.

Δεν φοβόμαστε τίποτα και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε, είναι δύσκολο αλλά θα γίνει εφικτό. Θα σας ακουστεί περίεργο αλλά μπορεί να είναι πάνω από 500 στη λίστα. Δεν θα αφήσουμε καμία λεπτομέρεια. Σαφώς ένας ποδοσφαιριστής που είναι από το Βόλο και πληροί τις προϋποθέσεις και ένας ποδοσφαιριστής που έχω συνεργαστεί μαζί του θα έχει πλεονέκτημα σε σχέση με άλλους».

Για τους συνεργάτες του: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Θεοδώρου που είναι πολλά χρόνια στο χώρο και είναι γνώστης του αντικειμένου και στην πρώτη μας συνάντηση, υπήρξε ταύτιση απόψεων. Το ποδόσφαιρο σήμερα θέλει επιστημονική υποστήριξη, έτσι βάλαμε στο τιμ μας τον κ. Τσιαντάκη που έχει άριστες γνώσεις της πληροφορικής, για να φτάσουμε το επιστημονικό επίπεδο της δουλειάς μας σε πολύ υψηλό σημείο. Ο γυμναστής Νίκος Αθανασιάδης, είναι ένα νέο παιδί και έχει μεγάλη θέληση να πετύχει. Εξασκεί το επάγγελμα του προπονητή ποδοσφαίρου και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ποδοσφαίρου στην Ιταλία, όπου παίζει μεγάλο ρόλο η φυσική κατάσταση».

Για το τι υπόσχεται στους φίλους της ομάδας: «Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να πετύχουμε το στόχο μας. Ο δρόμος είναι μεγάλος, ανηφορικός αλλά γνωρίζουμε τις δυσκολίες όλοι και δεν φοβόμαστε. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση που μου έκανε την τιμή να μου αναθέσει αυτό το έργο, όπως και τον κόσμο που αγκάλιασε την πρόσληψή μου. Θέλω να υποσχεθώ ότι 24 ώρες το 24ωρο μπορεί να μην μας φθάνουν για τη δουλειά που θα κάνουμε και θα αφιερωθούμε στο στόχο για το μεγαλείο αυτό της ομάδας. Για μένα η Νίκη είναι κάτι πολύ παραπάνω από μια ποδοσφαιρική ομάδα».

Για τον τρόπο παιχνιδιού: «Οι φίλαθλοι αναγνώρισαν το καλό ποδόσφαιρο που έπαιζε η ομάδα όταν ήμουν εδώ. Δεν θα συνεχίσουμε απλώς να δουλεύουμε σε αυτό το κομμάτι αλλά θα προσπαθήσουμε να βάλουμε κι άλλα στοιχεία και για να τα πετύχουμε θέλουμε νέους ποδοσφαιριστές. Το ποδόσφαιρο που θα παίξουμε θα έχει κάποια στάνταρ, εργομετρικά και τακτικά και έτσι χρειάζεται μέσος όρος ηλικίας μικρός. Τα νέα παιδιά είναι απαραίτητα στη νέα Νίκη. Οι ποδοσφαιριστές μας πρέπει να μην είναι για μια χρονιά, αλλά το ρόστερ να έχει συνέχεια και του χρόνου, για να μην αλλάξουμε παραπάνω από 5-6 παίκτες σε όποια κατηγορία κι αν αγωνιστούμε».

Για τη συχνή αλλαγή προπονητών στη Νίκη Βόλου: «Δεν φοβόμαστε γιατί βασιζόμαστε στις δικές μας δυνατότητες. Είναι ωραίο να υπάρχουν προκλήσεις στους προπονητές. Είμαι σίγουρος ότι θα είμαι όλο το χρόνο εδώ και είμαι σίγουρος ότι και εγώ και η οικογένειά μου θα μείνουμε αρκετά χρόνια σε αυτή την όμορφη πόλη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου