ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πάτσης: «Στα δικαστήρια για ενημερότητα…»

πάτσης-στα-δικαστήρια-για-ενημερότη-454158

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Νίκη Βόλου μίλησε για τα τρέχοντα ζητήματα και όχι μόνο

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε χθες στα γραφεία της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, ο Ανδρέας Πάτσης, με τον πρόεδρο του κυανόλευκου συλλόγου να μιλά για όλους και για όλα, πραγματοποιώντας αρχικά ένα μίνι απολογισμό της μέχρι σήμερα θητείας του, η οποία έχει συνοδευτεί ως γνωστόν από δύο ανόδους, με τη φετινή να είναι και η πιο απαιτητική στο νέο πρωτάθλημα της Super League.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Φωτό: ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΤΣΑΛΟΣ

Ο κ. Πάτσης αναφέρθηκε στο τρέχον ζήτημα της φορολογικής ενημερότητας τονίζοντας ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε ένδικο μέσο, προκειμένου η ομάδα του να την αποκτήσει και να προχωρήσει κανονικά ο μεταγραφικός σχεδιασμός, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι έχει ακόμη πολλά βέλη στη φαρέτρα του, προκειμένου να μην βρεθεί εμπόδιο και ένα από αυτά είναι μέσα από τα δικαστήρια. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ έδειξε ενοχλημένος από την έκτακτη Γ.Σ. της Ερασιτεχνικής, ενώ σχολίασε πως στόχος της νέας χρονιάς είναι: «Να δημιουργήσουμε μία ομάδα ανταγωνιστική που θα μπορέσει να σταθεί με αξιοπρέπεια στο πρωτάθλημα της SuperLeague».

Αρχικά ο κ. Πάτσης σχολίασε αναφορικά με όσα πέρασαν: «Θα κάνουμε μία αποτίμηση με σκοπό ότι πλήγωσε αυτή την ομάδα να μην επαναληφθεί στο μέλλον. Η Νίκη Βόλου είναι στη SuperLeague. Είναι χαρά και τιμή για όλους μας, ειδικά για το ποδόσφαιρο της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας που θα είναι η μοναδική εκπρόσωπος. Περάσανε πολύ δύσκολα χρόνια. Πήραμε την ομάδα όταν πάλευε στη Γ’ Εθνική και καταφέραμε μέσα από ένα τιτάνιο αγώνα να τη φτάσουμε εδώ που βρίσκεται τώρα. Η πρώτη χρονιά ήταν επιτυχημένη και αποτέλεσε ένα τεράστιο σχολείο. Εμαθα να κινούμαι στους δύσκολους δρόμους του ποδοσφαίρου. Πέρυσι βάλαμε έναν στόχο που για πολλούς άγγιζε τα όρια της γραφικότητας. Λέγαμε πως θέλαμε όχι μόνο την άνοδο αλλά και την κούπα. Για μας δεν ήταν ούτε έπαρση, ούτε αλαζονεία. Μία χούφτα άνθρωποι καταφέραμε αυτό που σήμερα είναι η Νίκη».

Για τους συμπαραστάτες του: «Οταν στον τελευταίο αγώνα είδα 10.000 κόσμο, πραγματικά μου ήταν αδιάφορο. Αυτόν τον κόσμο ήθελα να τον δω στη διαδρομή όταν η ομάδα περνούσε τα δύσκολα και όχι μόνο στα πανηγύρια. Πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα σ’ αυτούς που πάλεψαν και στήριξαν την ομάδα και εμένα σε δύσκολες στιγμές. Η πρώτη τιμή ανήκει σ’ αυτούς. Εχουμε ένα γραφείο Τύπου, την Ελένη Ζούπη, που δούλευε συστηματικά και αθόρυβα και πρέπει να της δώσουμε τα εύσημα για την εξαιρετική της δουλειά. Ο Μάκης Χουρίδης, ο εργάτης, ο σκαπανέας που θα λέγαμε και στο στρατό. Κατάφερε να φέρει εις πέρας πολύ δύσκολες αποστολές. Ο Αποστόλης Κουφογιώργος, ο οποίος ήρθε στην αρχή της χρονιάς στην Κ19, μετέβη στην πρώτη ομάδα και την κράτησε συσπειρωμένη μέχρι το τέλος, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία ότι προέκυπτε. Η Στέλλα Παύλου, που άφησε την προσωπική της καριέρα για να στηρίξει και να υποστηρίξει την ομάδα όταν εγώ ήμουν απών ή ακόμη και όταν εγώ ήμουν απογοητευμένος. Ηταν αυτή που στα δύσκολα έβγαζε τα κάστανα από τη φωτιά».

Για αυτούς που μισούν την ομάδα: «Πρώτη φορά βλέπω τους φορείς μίας πόλης να μισούν τόσο πολύ μία ομάδα της. Εμείς ποτέ δεν θελήσαμε χάρες από τις δημόσιες υπηρεσίες, αυτό που θέλαμε ήταν μία δίκαιη μεταχείριση. Ποια ομάδα τα τελευταία 10 χρόνια ζήτησε τακτικό οικονομικό έλεγχο; Αντί να εκτιμηθεί αυτό το γεγονός, το χρησιμοποίησαν για να μας πολεμήσουν μέχρι εσχάτων».

Για το πρόστιμο: «Το ύψος του προστίμου που θα κοινοποιηθεί εντός των ημερών, σύμφωνα με το δικό μας οικονομικό επιτελείο κάτι που θα αποδειχθεί και στα δικαστήρια δεν είναι ούτε το μισό απ’ αυτό που λένε».

Για την Α.Μ.Κ.: «Οι τραπεζικοί λογαριασμοί της Νίκης Βόλου είναι από το 2006 δεσμευμένοι. Οπότε με μία νομική φόρμουλα που μελετά το νομικό μας επιτελείο θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να πραγματοποιηθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Στις 30 Ιουλίου θα δώσουμε τα ονόματα και τις μετοχές που έχει ο κάθε μέτοχος ώστε να ξέρει ο καθένας ποιοι είναι οι επενδυτές της ΠΑΕ Νίκη Βόλου. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα στηριχθεί και πάλι στην αγάπη του κόσμου και σ’ αυτούς που βοήθησαν στις δύσκολες περιόδους που πέρασε η ομάδα μέχρι να φτάσει στο στόχο της SuperLeague».

Για το νέο Δ.Σ.: «Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα ανακοινωθεί το νέο Δ.Σ. της ΠΑΕ, όπου θα συμμετέχουν τα άτομα εκείνα που κατέχουν ένα σοβαρό μερίδιο του μετοχικού κεφαλαίου. Στο Δ.Σ. επίσης θα συμμετάσχουν και οι εργάτες της ομάδας οι οποίοι στάθηκαν δίπλα μου στα δύσκολα της ομάδας».

Για τη μη αδειοδότηση από την ΕΠΟ: «Θεωρώ απαράδεκτη την απόφαση της ΕΠΟ για την αδειοδότηση. Δεν γίνεται να συγκρίνεται η Νίκη Βόλου, να αξιολογείται με τα ίδια κριτήρια που αξιολογείται ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός Πειραιώς. Την αδυναμία εμείς θα τη μετατρέψουμε σε δύναμη. Η νέα ομάδα χτίζεται σε πλάνο τριετίας».

Για τη φορολογική ενημερότητα και τα δικαστήρια: «Την επόμενη εβδομάδα θα δώσουμε την πρώτη δικαστική μάχη για να πάρουμε φορολογική ενημερότητα προς όφελος του Δημοσίου. Πρώτα θα εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα μέσα, με τη ρύθμιση να είναι το τελευταίο που σκεφτόμαστε. Το πρόστιμο που ξέρουμε πως θα πέσει δικαστικά δεν θα μπούμε στη διαδικασία να το ρυθμίσουμε. Είναι πολλά τα βέλη που έχουμε στη φαρέτρα μας».

Για τη βοήθεια των οργανωμένων: «Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στο σύνδεσμο φιλάθλων μας, το Blue Club, τους Blue Angels, το Blue Diamonds γιατί περιφρούρησαν το γήπεδό μας, δίδαξαν αθλητικό πολιτισμό, συντάχθηκαν και πίστεψαν στο όραμα από την πρώτη στιγμή, προέτρεξαν αρωγοί σε κάμε μας κάλεσμα και εύχομαι να συνεχίσουν αυτή την παρουσία τους κάνοντάς την σε όλα τα γήπεδα».

Για τις Ακαδημίες της ομάδας: «Επιλέξαμε μία σχολή, την ολλανδική, που ξέρει να παράγει ποδοσφαιριστές. Ο προπονητής θα έχει πλήρη ευθύνη όλων των ποδοσφαιριστών της ομάδας από τις ακαδημίες μέχρι την πρώτη ομάδα. Γι’ αυτό το λόγο θα έρθει και ένας ακόμα Ολλανδός προπονητής. Υπάρχει περίπτωση να μην υπάρξει συνένωση μεταξύ των Ακαδημιών της ΠΑΕ με αυτές τις Ερασιτεχνικής εφόσον υπάρξει διαφορετική φιλοσοφία».

Για το τεχνικό επιτελείο του Φλουτ: «Ο βοηθός θα είναι πιθανόν Ελληνας όπως και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο».

Για το βασικό στάδιο προετοιμασίας: «Στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα το βασικό στάδιο της προετοιμασίας καθώς ο νέος προπονητής θεωρεί, πως οι συνθήκες που υπάρχουν στη χώρα μας είναι ικανοποιητικές ώστε να πραγματοποιηθεί το χτίσιμο της νέας ομάδας».

Για τους δανεικούς ποδοσφαιριστές: «Αν δεν υπήρχε το θέμα της αδειοδότησης δεν θα συζητούσαμε για δανεικούς ποδοσφαιριστές από μεγαλύτερους συλλόγους. Βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τρεις – τέσσερις συλλόγους για να αποκτήσουμε ποδοσφαιριστές που στις ομάδες τους δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής».

Για τις ομάδες των τοπικών κατηγοριών: «Θα επιδιώξουμε να συσφίξουμε τις σχέσεις μας με σωματεία της περιοχής. Θα πραγματοποιήσουμε καμπ για την επιλογή ποδοσφαιριστών, ενώ θα γίνεται και συστηματικό σκάουτινγκ από ανθρώπους της ομάδας».

Για την έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ερασιτεχνικής αναφορικά με το Παντελής Μαγουλάς την ερχόμενη Δευτέρα: «Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται αυτή η Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη και μέσα στα θέματα υπάρχει η αξιοποίηση του «Π. Μαγουλάς». Λόγω των δεδομένων και των αναγκών αν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί το «Π. Μαγουλάς», από τις Κ20, Κ17 και Κ15 θα έπρεπε πρώτα να υπάρχουν οι προϋποθέσεις που θέτει η Σούπερ Λιγκ. Σε διαφορετική περίπτωση δεν υπάρχει λόγος για να το συζητάμε».

Για τους Νέους Αθλητές: «Πολλοί λέγανε ελάτε να φτιάξουμε μία ομάδα που θα είναι έτοιμη να συμμετάσχει στη Γ’ Εθνική και εννοούσανε το μόρφωμα των Νέων Αθλητών. Δεν πίστευαν πως εμείς θα φτάσουμε τη Νίκη εκεί που τη φτάσαμε. Ουαί και αλίμονο με τους Νέους Αθλητές. Αυτές οι λογικές μακριά από τον Πάτση. Θα ξηλώσω ακόμα και τα πλακάκια. Αυτοί που ζούσαν από τα σπλάχνα της Νίκης ήρθε η ώρα να κάνουν μία και καλή στην άκρη. Το σήμα της Νίκης θα χρησιμοποιείται μόνο από τη Νίκη. Η μάχη θα είναι οριστική και όσοι χρησιμοποιούν το έμβλημα της Νίκης για να βγάζουν χρήματα θα δώσουν λόγο στη δικαιοσύνη. Πιστεύω πως οι άνθρωποι που ηγούνται της Ερασιτεχνικής θα τηρήσουν αυτά που υποστήριζαν πριν την εκλογή τους».

Τέλος αναφορικά με τις ανανεώσεις Τζιώρα και Ανιέτε: «Με τον Ανιέτε και τον Τζιώρα έχουμε συμφωνήσει. Ο Ανιέτε είναι στην Ισπανία και ξεκουράζεται, συμφωνήσαμε σε όλα, είμαστε σε επικοινωνία με το δικηγόρο του και θέλει να ηγηθεί της νέας μας προσπάθειας για την επόμενη χρονιά. Δώσαμε τα χέρια και απομένει να υπογράψουν τα συμβόλαια μέχρι 25 Ιουνίου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου