ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πάτσης για άνοδο και Ανιέτε

πάτσης-για-άνοδο-και-ανιέτε-386588

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου Ανδρέας Πάτσης, άνοιξε τη σελίδα της SuperLeague, αναγγέλλοντας την παραμονή του Ισπανού άσου

Πανευτυχής πλέον από την κατάκτηση της ανόδου στη Super League αλλά και του πρωταθλήματος της Football League, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Ανδρέας Πάτσης, μίλησε για το μέλλον των κυανόλευκων, προαναγγέλλοντας την παραμονή του Ανιέτε στη Super League, με τον Ισπανό να ταξιδεύει χθες με ειδική άδεια για τη γενέτειρά του.

Το όνειρο της ανόδου πλέον έχει επιτευχθεί και η πρώτη μέρα μετά τα επινίκια δεν θα μπορούσε να είναι μέρα απολογισμού αλλά και θέσπισης των νέων στόχων, στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική κατηγορία της χώρας. Ο κ. Πάτσης φιλοξενήθηκε από τον ΣΠΟΡ Fm και μίλησε για όλους και για όλα, τονίζοντας ότι θα έλεγε όχι σε ενδεχόμενη συνάντηση με το νέο Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, από τη στιγμή που είπε πως δεν επιθυμεί να ανέβει η Νίκη Βόλου στη SuperLeague.

Οσον αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος τόνισε ότι ήθελε να σηκώσει την κούπα και τις επόμενες ημέρες θα γίνει η φιέστα, ενώ για τη συνέχεια ισχυρίστηκε: «Οταν βλέπεις μια κορυφή θέλεις να κατακτήσεις την επόμενη. Δεν θα μείνουμε στάσιμοι. Βάζουμε τον επόμενο στόχο, με συνείδηση, πάμε στα μεγαθήρια, αυτό δεν σημαίνει ότι φοβόμαστε. Μας ενδιαφέρει να κάνουμε μια αξιοπρεπή πορεία στην Α’ Εθνική. Βλέπετε κι άλλες ομάδες όπως Αστέρας Τρίπολης που κάνουν πορεία. Είναι παρήγορο και αισιόδοξο με σωστές κινήσεις να πετύχεις πάρα πολλά».

Για την αδειοδότηση σχολίασε ότι: «Είμαι πεπεισμένος ότι θα το καταφέρουμε, με πλήρη συνείδηση και γνώση πρέπει από σήμερα με ηρεμία, προοπτική χωρίς συναισθηματισμούς να γίνει ακόμη πιο επαγγελματική η ομάδα. Δεν φοβόμαστε τίποτα. Δείξαμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε. Πετύχαμε ένα στόχο, από κει και πέρα συνεχίζουμε με σοβαρότητα».

Για την παραμονή του Ανιέτε: «Υπήρχε προφορική συμφωνία, αλλά δώσαμε τα χέρια με τον Ανιέτε. Θα μείνει στην ομάδα. Θα πάει στην Ισπανία να δει την οικογένειά του. Υπήρχε ένα παράρτημα του συμβολαίου σε όλους τους παίκτες που έδινε το δικαίωμα μονομερώς στην ομάδα να ανανεώσει το συμβόλαιο των παικτών, εάν ανέβαινε στη Σουπερ Λιγκ. Ήταν ένα ατού για να μπορέσω να διαπραγματευτώ. Ο Αντόνιο είχε μαζί μας συμβόλαιο. Νομίζω ότι και για τον παίκτη, οι φίλαθλοι της Νίκης του απέδωσαν την ύψιστη τιμή. Φώναζαν ρυθμικά το όνομά του. Ο σχεδιασμός ξεκινά».

Για τη συνεργασία με το Καζακστάν και τις ακαδημίες: «Η Θεσσαλία και η Μαγνησία είναι ποδοσφαιρομάνα. Τώρα θα φτιάξω υποδομές. Εμείς κλείσαμε συμφωνία με την ομάδα στο Καζακστάν, μπαίνουμε στην διαδικασία ανταλλαγής γνώσεων. Ο τόπος παράγει πλούτο, και εμείς δεν μπορούμε να τον πετάξουμε».

Για το μπλουζάκι με τον Τσε Γκεβάρα: «Φορούσα σημειολογικά μια μπλούζα με τον Τσε, είχε σημειολογία. Θέλαμε να δείξουμε ότι έχουμε μια άποψη για το ποδόσφαιρο. Εχουμε την άποψή μας. Ο Βελλής έκανε κάποια λάθη, προσωποποίησε ορισμένα πράγματα. Για παράδειγμα είχε πάνω από 10.000 άτομα στο γήπεδο. Αυτή θα πρέπει να είναι η επόμενη μέρα στο ποδόσφαιρο. Ο ανταγωνισμός να είναι εντός παιδιάς κι όχι εκτός αγωνιστικού χώρου. Αυτά που πρέσβευα θα συνεχίσω να πρεσβεύω».

Για το τατουάζ με τον «άγγελο»: Νομίζω η τρέλα η δική μου παντρεύτηκε με την τρέλα των υπολοίπων. Ο άγγελος -τατουάζ- έχει συμβολισμό, έγινε πριν από τα πλέι οφ είναι ο άγγελος – τιμωρός, δεν είμαστε κορόιδα ούτε πρόβατα επί σφαγή. Ξέρουμε να προστατεύουμε αυτό που έχουμε φτιάξει. Ξέρουμε ποιοι ήταν μαζί μας».

Για την οικονομική εξυγίανση: «Εχουμε ξεκινήσει μια εξυγίανση, ήταν σε κακό χαμό τα οικονομικά. Αυτή τη στιγμή η Νίκη δεν έχει καμία προσφυγή. Εχει φύγει αυτός ο βραχνάς. Δεν ξέραμε κάθε Παρασκευή τι να πληρώσουμε. Ενα μεγάλο κομμάτι του προβλήματος το έχουμε τελειώσει. Πλέον υπάρχουν βιβλία. Πλέον η ομάδα λειτουργεί σαν μια ανώνυμη εταιρεία και πρέπει να υπάρχουν οι απαραίτητοι κανόνες».

Για το ενδεχόμενο εμπλοκής του Σταμάτη Βελλή στη διοίκηση της ΠΑΕ: «Ο Σταμάτης το ξέρει αυτό; Ο Σταμάτης είναι πολύ καλός μου φίλος, πάντα άνθρωποι του Απόλλωνα ήταν κοντά στην ομάδα. Δεν υπάρχει όμως τέτοια περίπτωση. Στο αίμα του τρέχει ο Απόλλωνας».

Για Βοσνιάδη και Τσιώλη: «Πολλοί μπορούν να συζητούν με τον Τσιώλη. Απλώσαμε τον τραχανά. Η ομάδα έχει προπονητή. Ο προπονητής μας πέτυχε το ακατόρθωτο, ανέβασε και τις δυο ομάδες. Θα του θέσω το πλάνο, κι αν συμφωνούμε προχωρούμε. Πρέπει να του πιστωθεί η άνοδος. Στατιστικά έλεγα μπορεί να πετύχει τον ίδιο άθλο δύο φορές; Εχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας. Πρώτη συζήτηση θα είναι με τον προπονητή μας. Θα γίνει μια θέση επί θέσεων για το αύριο. Δεν υπάρχουν φιλίες, είναι άκρως επαγγελματικό».

Για τον Ολυμπιακό Βόλου: «Υπάρχει ένας ανταγωνισμός,. Ο κόσμος πηγαίνει και συντάσσεται, εμένα ποτέ δεν με φόβισε ο ανταγωνισμός. Ποτέ δεν θα ευχόμουν να μην ανέβει ο Ολυμπιακός Βόλου. Ο ανταγωνισμός δημιουργεί την κινητικότητα γύρω από τις ομάδες».

Για τα κίνητρα να αναλάβει τα ηνία: «Μέσα σε όλο αυτό που ζούσα, μέσα στην ένταση, το πάθος, το μόνο που μου έλειψε θα ήθελα να ήταν ο πατέρας μου και να το έβλεπε. Εξαιτίας και αυτής της απώλειας μπήκα και στο ποδόσφαιρο. Εγώ δεν ήθελα να πάρω τη Νίκη. Με έπεισε ένας γνωστός μου να δω τη Νίκη. Οι συνεργάτες μου, μου είπαν να τρέξουμε να φύγουμε κι εγώ είπα αυτή την ομάδα θα την πάρω. Γιατί είχαν κριτήριο πιο επιχειρηματικό. Είδα τεράστιο μέλλον και είδα ένα κόσμο, όταν βλέπεις παππούδες, μικρά παιδιά και βλέπεις το πάθος, πρέπει να κάνεις ένα βήμα παραπάνω».

Για τα εισιτήρια της νέας χρονιάς: «Λογικές τιμές, αλλά καλό έσοδο για το μπάτζετ της ομάδας. Ολα θέλουν μια ισορροπία. Καλώς ή κακώς τα έσοδα μιας ομάδας είναι από συγκεκριμένες πηγές. Αυτά θα τα σχεδιάσουμε. Δεν το έχω δει καν αυτό το θέμα. Σε μια νεοφώτιστη ομάδα τα έσοδα είναι λιγότερα και είναι λογικό. Αν θέλει να πεις κανείς ότι μπαίνει σε ρυθμό αναδιοργάνωσης θα πρέπει να την απασχολήσει στο δεύτερο χρόνο της SuperLeague».

Για την Ερασιτεχνική: «Έχει πεθάνει ο ερασιτεχνισμός. Εκμεταλλεύονται και τον πόθο και τον καημό ορισμένων. Τα ερασιτεχνικά σωματεία θα πρέπει να οδηγούνται σε κατεύθυνση πρωταθλητισμού. Οπου δεις ότι δεν μπορείς να υποστηρίξεις κάποιο άθλημα, το αφήσεις. Ολοι σκέφτονται κοντόφθαλμα. Οι προπονητές πρέπει να είναι επαγγελματίες, όχι δημόσιοι υπάλληλοι. Αυτό δεν μπορεί να δημιουργήσει έναν πρωταθλητή στο μέλλον. Η άποψή μου είναι ότι θα πρέπει να κρατήσει το χαρακτήρα του ερασιτεχνισμού σε ότι αφορά τον αθλητή, και τον επαγγελματισμό σε θέμα διοίκησης.

Το αφήσαμε το θέμα της Ερασιτεχνικής γιατί πέσαμε πάνω στην άνοδο της ομάδας. Ενα πρόβλημα είναι το Πανθεσσαλικό. Δεν έχει άδεια, δεν έχει κάποια κάγκελα κ.α. Είναι τραγελαφικό. Ξαφνικά σε ένα διαλυμένο ποδόσφαιρο έρχονται κάποιοι επαΐοντες και βάζουν όρους Αγγλίας σε συνθήκες Ουγκάντας.

Πιο εύκολα μπορούν να δώσουν άδεια στο Παντελής Μαγουλάς παρά στο Πανθεσσαλικό».

Για τις υποδομές και τον Δήμαρχο: «Θα δούμε τις υποδομές. Οταν ο Δήμαρχος και προς τιμήν του και συγχαρητήρια που εξελέγη, λέει να μην βγει η Νίκη, δεν θα ζητήσω καμία συνάντηση. Εγώ τη λογική «φοράω ένα καπέλο, και μιλάω τη μια μέρα σαν φίλαθλος, την άλλη σαν μπουζουξής», δεν την μπορώ. Εγώ μετά τη δήλωση αυτή, δεν θα ζητήσω ποτέ καμία συνάντηση. Από έναν άνθρωπο, που εχθρεύεται εμφανώς μία ομάδα της πόλης του και αποστρέφεται ψηφοφόρους του. Κι επειδή δεν μου αρέσει να χάνω το χρόνο μου, δεν θα ζητήσω ποτέ συνάντηση».

Για τη στελέχωση της ομάδας: «Οσοι πίστεψαν στην ομάδα θα είναι πάντα δίπλα μου. Οι ανάγκες μας υποχρεώνουν να διευρύνουμε τις ανάγκες τις οργανωτικής διάταξης.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μια αποτύπωση της πραγματικότητας. Βλέπεις παίκτες και παντρεύεσαι κάτι παλτά. Δεν υπάρχει η ωριμότητα του μάνατζερ. Αυτό το αντιμετωπίσαμε. Φέτος ήμασταν πιο προσεκτικοί, την πατήσαμε τον προηγούμενο χρόνο. Δυστυχώς το ποδόσφαιρο έχει έλλειμμα επαγγελματικής νοοτροπίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου