ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Η “πρώτη” του Φλουτ

η-πρώτη-του-φλουτ-454195

Ο νέος προπονητής της Νίκης Βόλου παρουσιάστηκε ανεπίσημα στους εκπροσώπους του Τύπου

Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το νέο προπονητή της Νίκης Βόλου, Βίλιαν Φλουτ, είχαν χθες το μεσημέρι οι εκπρόσωποι του Τύπου, γευματίζοντας μαζί με τον Ολλανδό αλλά και τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ανδρέα Πάτση.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Φωτό: ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΤΣΑΛΟΣ

Ο 52χρονος τεχνικός αρχικά, μπορεί να ήταν έξω από τα νερά του, δεν άργησε όμως να κερδίσει τους παρευρισκόμενους, μιας και θέλησε από νωρίς να ενημερωθεί για όλους και για όλα. Εξάλλου ανάμεσα στα ερωτήματά του, ήταν για το ποιοι καλύπτουν το ρεπορτάζ της ομάδας, από δημοσιογράφους μέχρι και τους φωτορεπόρτερ, ποιες είναι οι τοπικές εφημερίδες και το κάθε πότε κυκλοφορούν, παίρνοντας μια πρώτη γεύση, ζητώντας μάλιστα να μάθει τι σημαίνουν οι τίτλοι, από τους οποίους ξεχώριζε εύκολα το όνομα της νέας του ομάδας.

Απλός και προσιτός, παρά το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που βγαίνει από τα σύνορα της Ολλανδίας για να εργαστεί, έδειξε να ξέρει που έχει έρθει, μιας και μίλησε αρκετά με Ελληνες πριν τελικά αναλάβει να «αράξει»… στα ελληνικά χωρικά ύδατα και σε αυτά του Παγασητικού.

Η πρώτη γνωριμία έγινε στο τσιπουράδικο «Διονύσης» στην παραλία του Βόλου και μπορεί να απέφυγε το τσίπουρο και να περιορίστηκε στην μπύρα, αλλά μάλλον γρήγορα θα τον κερδίσει η ελληνική νοοτροπία, μιας και όπως είπε, θέλει να μάθει από τα στοιχεία που δίνουν στους Ελληνες αυτό το έξτρα πάθος.

Το τι μπορεί να κάνει ο ίδιος, θα φανεί φυσικά στον αγωνιστικό χώρο αλλά μέχρι στιγμής δεν δείχνει να αφήνει τίποτα να πέσει κάτω. Υπολογίζει και σκέφτεται τα πάντα, ζητώντας ακόμη και κρεβάτι στο γραφείο του στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, μιας και εκεί σκοπεύει να περάσει πάρα πολλές ώρες, δουλεύοντας σκληρά για το καλό της ομάδας.

Σκληρή δουλειά αλλά και η ικανοποίηση των ποδοσφαιριστών του μέσα από το όμορφο ποδόσφαιρο είναι τα ζητούμενα για τον ίδιο, που δεν θορυβήθηκε σε καμία περίπτωση, από τον περιορισμό στις μεταγραφές των «νεαρών», που θέλει τους κυανόλευκους να χτίζονται με παίκτες κάτω των 24 ετών.

«Δεν με νοιάζει η ηλικία τους, με νοιάζει να είναι παίκτες με ποιότητα. Μπορεί να είναι παίκτης 22 ετών αλλά να έχει ποιότητα που δεν μπορεί να έχει κάποιος στα 30».

Λάτρης της σκληρής προπόνησης αλλά και του ωραίου ποδοσφαίρου ο ίδιος έπαιζε ως επιθετικός μέχρι και τα 21 για να ξεκινήσει στη συνέχεια την προπονητική του καριέρα από τα 24.

Πριν κατασταλάξει στο να πει το «ναι» προηγήθηκαν συζητήσεις επί τρεις μέρες με τον Ανδρέα Πάτση, με τον οποίο μάλιστα, είχε τετ α τετ με τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ανανέωσαν αλλά και υπέγραψαν νέα συμβόλαια, ενώ τα ραντεβού αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι και την Τρίτη, οπότε και ο ίδιος θα αναχωρήσει για την Ολλανδία, έτσι ώστε το επόμενο Σάββατο να βρίσκεται και πάλι στην πόλη του Βόλου, βάζοντας όλα τα θέματα στην τελική τους ευθεία.

Το τηλεφώνημα σε Σαμαρά και Αναστασίου

Κάποιοι από τους πρώτους Ελληνες με τους οποίους μίλησε πριν πάρει τελικά την απόφαση να κατηφορίσει προς την Ελλάδα, ήταν ο διεθνής επιθετικός Γιώργος Σαμαράς, που αγωνίστηκε επί σειρά ετών στην Χέρενφειν, αλλά φυσικά και ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Γιάννης Αναστασίου, τον οποίο είχε ως ποδοσφαιριστή για τρία χρόνια σε Ρόντα και Σπάρτα Ρότερνταμ. Ανάμεσα στους παίκτες που έχουν περάσει από τα χέρια του είναι άλλωστε και ο Πάτρικ Κλάιφερτ, που αγωνίστηκε σε Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Αγιαξ κ.α. ενώ σήμερα είναι βοηθός στην Εθνική Ολλανδίας.

Με 4-3-3

Σαν Ολλανδός ο Φλουτ, δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από το στυλ παιχνιδιού του 4-3-3, παίζοντας με έναν επιθετικό στην κορυφή και δύο παίκτες στα πλάγια, οι οποίοι θα μπορούν να συνεπικουρούν, τόσο επιθετικά όσο και στην άμυνα. «Στόχος μου είναι η σκληρή δουλειά, αλλά και να κάνω τους παίκτες να χαίρονται το ποδόσφαιρο».

Το Πανθεσσαλικό

Ο Βίλιαν Φλουτ ξεναγήθηκε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο από το γενικό αρχηγό Απόστολο Κουφογιώργο. Επί δύο περίπου ώρες, ο Ολλανδός επισκέφθηκε σχεδόν όλους τους χώρους, ενώ όπως τόνισε εντύπωση του προκάλεσαν οι πολλές τουαλέτες. Το Πανθεσσαλικό εξάλλου είναι ένα σύγχρονο στάδιο, στο οποίο λόγω Super League, θα γίνουν βελτιωτικά έργα, αλλά αυτό που δεν άρεσε στον κ. Φλουτ, είναι η απόσταση των κερκίδων. «Θέλω τους παίκτες μου να χαίρονται να ζουν και να αναπνέουν μαζί με τον κόσμο» μας είπε μεταξύ άλλων.

Ο Ράι Φλουτ

Ο γιος του Βίλιαν Φλουτ, Ράι, είναι ποδοσφαιριστής της ομάδας Νέων της Αϊντχόβεν, με τον ίδιο να τονίζει, ότι δεν αποκλείει σε πρώτη φάση, ο γιος του να επισκεφθεί την Ελλάδα, από την επόμενη κιόλας εβδομάδα, προκειμένου να βρεθεί δίπλα στον πατέρα του αλλά και να περάσει κάποιες μέρες από τις διακοπές του.

Οι μεταγραφές πάνω από το όριο

Η Νίκη Βόλου μπορεί να προχωρήσει σε τρεις μεταγραφές άνω των 24 ετών, όμως όπως τόνισε ο ίδιος θα πρέπει για να γίνει αυτό, οι κινήσεις να είναι πολύ προσεκτικές αλλά και η απόφαση να παρθεί από κοινού. Από τον πρόεδρο δηλαδή αλλά και από τον ίδιο, πρωταρχικό μέλημα όμως είναι οι παίκτες που θα έρθουν να είναι παίκτες με υψηλό ποδοσφαιρικό IQ, αλλά και με καλό χαρακτήρα, έτσι ώστε να δέσουν και να αποτελέσουν μια συμπαγή και δυνατή ομάδα, ικανή για όλα.

Η έκπληξη της πορτοκαλόπιτας

Μπορεί η εθνική ομάδα της Ολλανδίας, να αποκαλείται «οράνιε=πορτοκαλί» ωστόσο ποτέ στη χώρα του ο Βίλιαν Φλουτ, δεν έχει γευθεί πορτοκαλόπιτα. Αυτό ήταν και το επιδόρπιο το οποίο σερβιρίστηκε λίγο μετά το 90’ …με το νέο προπονητή της Νίκης Βόλου να δηλώνει για ακόμη μία φορά έκπληκτος από την ελληνική κουζίνα.

Το παρών έδωσαν επίσης η κα. Στέλλα Παύλου, Γενική Διευθύντρια της ΠΑΕ, όπως επίσης, η κα. Ελένη Ζούπη υπεύθυνη Τύπου, όπως και οι Αποστόλης Κουφογιώργος και Μάκης Χουρίδης, εκ μέρους της κυανόλευκης ΠΑΕ.

Ο Βίλιαν Φλουτ ενημερώνεται από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τα νέα της ομάδας του…

Στιγμιότυπο από τη χθεσινή συνάντηση

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου