ΤΟΠΙΚΑ

«Ζήτημα απομάκρυνσης της λιμενάρχη» έθεσε ο Μπέος

ζήτημα-απομάκρυνσης-της-λιμενάρχη-918494

Με αφορμή σύλληψη εργαζομένου στην υπηρεσία Καθαριότητας, που ενώ καθάριζε παραλία πάτησε γατάκι- Τον συνέλαβαν για «κακοποίηση αδέσποτου» όταν κατά λάθος πάτησε γάτα με μηχανική σκούπα

Σκληρή επίθεση εναντίον της λιμενάρχη Βόλου, αντιπλοιάρχου Βασιλικής Κωνσταντά εξαπέλυσε χθες ο δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος, θέτοντας ζήτημα απομάκρυνσής της από την πόλη. Αφορμή αποτέλεσε σύλληψη εργαζομένου της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, ο οποίος ενώ καθάριζε με μηχανική σκούπα την παραλία, πάτησε από λάθος μία αδέσποτη γάτα.

«Εγινε ένα περιστατικό χθες (σ.σ. Καθαρά Δευτέρα), το οποίο πρέπει να καταγγείλω και θα έχουμε και συνέχεια με αυτή την κυρία, γιατί πλέον άρχισε να γίνεται ενοχλητική για την πόλη», είπε στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, ο κ. Μπέος.

Είναι η δεύτερη φορά που ο δήμαρχος καταφέρεται εναντίον της Λιμενάρχη. Την πρώτη φορά υπήρξε μεταξύ τους επεισόδιο, ανήμερα των Φώτων, στην παραλία του Βόλου. Αναφερόμενος σε εκείνο το συμβάν ο κ. Μπέος υποστήριξε ότι αντέδρασε στο στήσιμο εξέδρας για τους επισήμους, που έστησε η λιμενάρχης, επειδή δεν το θεώρησε σωστό. «Εγώ είμαι αντίθετος, γιατί είμαι με τον απλό κόσμο. Γιατί να ξεχωρίζουμε; Είμαστε όλοι ίδιοι. Αν κάποιοι θέλουν να θεωρούν τον εαυτό τους ξεχωριστό ας το κάνουν αλλού. Οχι στον Βόλο», είπε για το συμβάν ανήμερα των Φώτων.

Η σύλληψη εργαζομένου του Δήμου Βόλου αποτέλεσε αφορμή για νέα επίθεση εναντίον της. Σύμφωνα με τον κ. Μπέο, η παραλία του Βόλου είχε γεμίσει με άμμο, χαλίκι και σκουπίδια που ξέβρασε η θάλασσα, εξαιτίας του κυματισμού. Δεδομένου ότι υπήρχε μεγάλη επισκεψιμότητα λόγω και της Καθαράς Δευτέρας, μετά από συνεννόηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Καθαριότητας, αποφασίστηκε να βγει μηχανική σκούπα για να καθαρίσει την παραλία, μολονότι δεν ήταν αρμοδιότητα του Δήμου Βόλου.

«Να δω πότε επιτέλους η σημερινή ή νέα Κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, θα υπογράψει για την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στον Δήμο Βόλου, όπως έχει δεσμευτεί για να μπορεί ο δήμος να αξιοποιήσει ζωτικά σημεία της πόλης, όπως είναι η παραλία», σχολίασε για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της παραλίας ο δήμαρχος Βόλου.

Στην παραλία, βγήκε μηχανική σκούπα και προχώρησε στον καθαρισμό της, από την είσοδο του λιμανιού μέχρι και τον Αγιο Κωνσταντίνο. «Στη διαδρομή, κατά τη δεύτερη φορά, ο οδηγός πάτησε μία γάτα», ανέφερε ο δήμαρχος, με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να συλληφθεί από τη λιμενική αστυνομία με βάση τον Νόμο περί κακοποίησης αδέσποτων. Όπως κατήγγειλε ο δήμαρχος, ο εργαζόμενος κρατήθηκε τέσσερις ώρες στο Λιμεναρχείο, μέχρι να δώσει εντολή ο Εισαγγελέας Βόλου, να αφεθεί ελεύθερος.

«Θεωρώ ότι ο Νόμος κακοποίησης αδέσποτων δεν αφορά στις περιπτώσεις που υπάρχει λάθος ή αμέλεια. Πάτησε το γατάκι. Πού ευθύνεται; Τον συνέλαβαν και τον είχαν τέσσερις ώρες κρατούμενο. Απορώ οι συνδικαλιστές, αυτό το ΠΑΜΕ κι έρχομαι, πώς δεν έχει πάρει θέση», είπε ο κ. Μπέος.

«Ντροπή για την κυρία για την οποία τίθεται πλέον ζήτημα απομάκρυνσής της από την πόλη γιατί το μόνο που προσφέρει εδώ, είναι να βγάζει κάτι περίεργους τύπους, λιμενικούς, να κόβουν κλήσεις και τίποτα άλλο. Η προσφορά τους δηλαδή στην πόλη είναι πώς θα κόψουν περισσότερες κλήσεις στον κόσμο. Και είναι θέμα για το οποίο επίσημα θα διαμαρτυρηθούμε για να δοθεί λύση», τόνισε ο κ. Μπέος.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι θα είναι άδικο να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος εργαζόμενου, «τον οποίο βγάλαμε μέρα Αργίας, να καθαρίσει την πόλη».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου