ΤΟΠΙΚΑ

Ανάσταση… για τον εμπορικό κόσμο η παύση των έργων

ανάσταση-για-τον-εμπορικό-κόσμο-η-παύ-918377

Από 7 έως 18 Απριλίου παύουν οι εργασίες αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης, αναβάθμισης πεζοδρομίων και ασφαλτοστρώσεων στο Πολεοδομικό Συγκρότημα

Παύση εργασιών για έντεκα ημέρες, το διάστημα από 7 έως 18 Απριλίου, προκειμένου να μην δημιουργηθεί όχληση στην πόλη κατά τη διάρκεια της πασχαλινής περιόδου και να μπορέσει να κάνει «Ανάσταση» ο εμπορικός κόσμος, ανακοίνωσε χθες, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο δημαρχείο, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

Η απόφαση αφορά σε όλο το μέτωπο των εργασιών, όπως εξήγησε ο κ. Μπέος και συγκεκριμένα τόσο για το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, όσο και για την αναβάθμιση των πεζοδρομίων αλλά και τις ασφαλτοστρώσεις.

Η απόφαση λήφθηκε μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου- Ν. Ιωνίας, Αποστόλη Οντόπουλο, ο οποίος του μετέφερε τον έντονο προβληματισμό των εμπόρων, ιδίως για τα έργα της ΔΕΥΑΜΒ, που βάσει προγραμματισμού θα εξελιχθούν στην καρδιά της εμπορικής αγοράς, στον πεζόδρομο της Ερμού, μέσα στην περίοδο του Πάσχα.

Σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΜΒ, οι ρυθμοί και οι χρόνοι των εργασιών θα υπακούουν σε συγκεκριμένο αυστηρό πρόγραμμα. Η δυσλειτουργία για κάθε επιχείρηση, θα είναι μόνο για μία ημέρα. Τα μηχανήματα θα σκάβουν, θα περνούν τους αγωγούς και στο τέλος της ημέρας η τάφρος θα είναι μπαζωμένη. Την επόμενη ακριβώς εβδομάδα θα γίνεται και η αποκατάσταση.

Ωστόσο οι έμποροι εξακολουθούν να διαμαρτύρονται υποστηρίζοντας ότι μέσα στο Πάσχα, οι εργασίες θα δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας. Σύμφωνα με τον κ. Μπέο και μετά από σύσκεψη που είχε και με τους εργολάβους, οι εργασίες για την πασχαλινή περίοδο θα σταματήσουν.

«Ερχονται πολλά από το 2023»

«Τους τελευταίους μήνες μπορεί και τρεις φορές να έχω ζητήσει δημόσια συγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία που υφίστανται με τα έργα που γίνονται. Για τα έργα υπάρχει σχεδιασμός. Ολη η πόλη είναι ένα εργοτάξιο. Και ήταν αναγκαίο κακό. Ηδη με το έργο της ύδρευσης, πολλά νοικοκυριά έχουν καλύτερη πίεση και καλύτερης ποιότητας νερό. Όμως δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι που συνεχίζουν να κάνουν παράπονα. Εργα χωρίς ταλαιπωρία δεν γίνονται. Ζητώ για μία ακόμη φορά συγνώμη. Αλλά τι να κάνουμε; Θέλετε η πόλη να μην πάει μπροστά; Να μην αλλάξουμε σελίδα;», είπε ο κ. Μπέος.

Ο ίδιος ανέφερε ότι έως τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί το 90% των έργων, βάσει σχεδιασμού. «Η πόλη θα ηρεμήσει σε σημαντικό βαθμό, θα πάρει μία ανάσα, πριν ξεκινήσουμε το 2023 τα νέα έργα, εφόσον επιλέξει ο βολιώτικος λαός τη σημερινή δημοτική αρχή της καρδιάς του, να συνεχίσει το έργο της», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ακόμη ότι ξεκίνησαν και τα έργα διαμόρφωσης της πλατείας μπροστά από το δημοτικό θέατρο Βόλου, ενώ τον Σεπτέμβριο αναμένεται να εγκατασταθεί και ο ανάδοχος για το Μουσείο της Αργούς. «Ερχονται και πολλά ακόμη για το 2023», σημείωσε ο κ. Μπέος, μετέθεσε όμως τις ανακοινώσεις για μετά τις δημοτικές εκλογές και εφόσον επανεκλεγεί στη θέση του δημάρχου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου