ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές τίμησαν την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή

μαθητές-τίμησαν-την-επέτειο-των-100-χρόν-895946

Πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα με μεγάλη συμμετοχή μαθητών, γονέων, αλλά και φίλων η εκδήλωση μνήμης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας Βόλου «Παναγιώτης Κατσιρέλος», για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον σύλλογο διδασκόντων σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου και συμμετείχε το παιδικό χορευτικό τμήμα του πολιτιστικού Συλλόγου «Το Εγγλεζονήσι».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα των παρευρισκόμενων από την διευθύντρια του σχολείου Εμμυ Ριζοπούλου, τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και αντιπρόεδρο της Ένωσης Γονέων Βόλου Σταύρο Πετμεζά, καθώς και την πρόεδρο του συλλόγου «Εγγλεζονησιωτών» Ουρανία Σταματιάδου, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο «πόσο σημαντικό είναι να μην ξεχνάμε την ιστορία και την καταγωγή μας καθώς αυτά αποτελούν τις βάσεις του ποιοι είμαστε σήμερα».

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ιστορική αναφορά στην ζωή και το έργο του μεγάλου Μικρασιάτη συγγραφέα Παναγιώτη Κατσιρέλου, του οποίου τιμητικά φέρει το όνομα το συγκεκριμένο σχολείο. Συνεχίστηκε με αφηγηματική ιστορία αναφορά στην ζωή των προσφύγων και ιδιαίτερα των γυναικών από την πρόεδρο των «Εγγλεζονησιωτών» η οποία ήταν ιδιαίτερα ρεαλιστική και συγκινητική. Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από το παιδικό τμήμα του συλλόγου «Εγγλεζονήσι» και από μαθητές της ε΄ και στ΄ τάξης του σχολείου και η εκδήλωση έκλεισε με χορό στον οποίο συμμετείχε μεγάλος αριθμός των παρευρισκομένων (μαθητές, δάσκαλοι, γονείς και παππούδες).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκ μέρους του Δήμου Βόλου ο Αποστόλης Ζαρκάδας – Βεργής και το μέλος του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Γονέων Διαλεχτή Πέλλα.

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων «ευχαριστεί θερμά όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση μνήμης και οφείλει να κάνει ιδιαίτερη μνεία για τον αντιδήμαρχο Βόλου, Ανδρέα Ζέρβα και κατ’ επέκταση τον Δήμο Βόλου για την άμεση ανταπόκριση και υποστήριξή τους, εξασφαλίζοντας τη χορηγία της μεγαφωνικής και μικροφωνικής εγκατάστασης, υπεύθυνος της οποίας ήταν ο κ. Κεχαΐδης. Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές, του γονείς και τους δασκάλους καλό καλοκαίρι και καλή επιστροφή στα θρανία με υγεία και δύναμη το νέο σχολικό έτος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου