Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Θρίαμβος για Βόλο, 0-2 τον Αρη

θρίαμβος-για-βόλο-0-2-τον-αρη-167437

Σ’ ένα μετριότατο παιχνίδι στο Κλ. Βικελίδης, ο Βόλος με σωστή τακτική, αφού δεν άφησε τον Αρη να κάνει μεγάλη φάση, και χτυπώντας δύο φορές στο τελευταίο δεκάλεπτο με Σοάρες και Κορέα, θριάμβευσε με 0-2 επί των κιτρινόμαυρων, παίρνοντας το δεύτερο διπλό του στο πρωτάθλημα και μειώνοντας στους δύο βαθμούς τη διαφορά από την έκτη θέση.

Ο Αρης μπήκε πιο δυνατά και στο 2’ προσπάθεια του Σάσα κόντραρε σε αμυντικό του Βόλου, ενώ στο 4’ ο Μπράμπετς σε μία προβολή στην κίνηση από κοντά, είδε την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στην πρώτη σημαντική ευκαιρία για τους γηπεδούχους.

Στη συνέχεια και μετά το 15’ ο Βόλος, που απλώς πιεζόταν, έφερε το παιχνίδι απόλυτα στα μέτρα του, με τον Αρη να χάνει τον ρυθμό του και να καταγράφει και πάλι μία ευκαιρία στο 32’, όμως ο Συμεών Παπαδόπουλος μπλόκαρε το σουτ του Εντιαγέ.

Στο 37’ ο Ασλανίδης, που δεν μπόρεσε λόγω δελτίου να παίξει στον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά χθες ήταν βασικός με τον Αρη, παραλίγο να χριστεί σκόρερ. Ο Ματίγια εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο νεαρός κεντρικός αμυντικός έκανε το σουτ στην κίνηση, αναγκάζοντας τον Παπαδόπουλο σε δύσκολη επέμβαση σε κόρνερ. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα στατιστικά έδειχναν σε εκείνο το σημείο 73%-27% κατοχή υπέρ του Αρη και 5-0 τελικές.

Το μέτριο πρώτο μέρος έληξε χωρίς τέρματα, με τον Βόλο να αμύνεται καλά και να μην έχει αφήσει τον Αρη να κάνει καμία μεγάλη φάση, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν έδειξαν κάτι επιθετικά αυτό το διάστημα, πέρα από τρία κόρνερ που κέρδισαν.

Στην επανάληψη και στο 65’ ο Κλέιμαν έβγαλε το γωνιακό φαλτσαριστό πλασέ του Μαντσίνι, όπως και το σουτ του Καμαρά στο 76’, με τον Αρη γενικότερα να είναι ακίνδυνος, χάρη στην πολύ καλή τακτική του Βόλου, που βρήκε την ευκαιρία στο να ανοίξει το σκορ στο 80’. Με ευθύνη του Εντιαγέ, που έχασε την μπάλα στο κέντρο, ο Βόλος έβγαλε αντεπίθεση, στην εξέλιξη της οποίας ο Σοάρες βρήκε την ευκαιρία να εκτελέσει, με την μπάλα να κοντράρει στον Μπράμπετς και να καταλήγει στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι δεν αρκέστηκαν σ’ αυτό το τέρμα και ο Κορέα στο 86’ έβαλε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα με κοντινό δυνατό σουτ μετά την πάσα του Μπαριέντος, που τον έβγαλε τετ-α-τετ.

Να σημειωθεί ότι μετά από πρωτοβουλία του ΠΣΑΤ και τη συνεργασία της ΠΟΕΣΥ οι μεταδόσεις και τα live της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας 1 ξεκινούν από το 3ο λεπτό με αφορμή τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και το ίδιο έγινε και χθες στα δύο παιχνίδια στο Κλ. Βικελίδης και στο Αγρίνιο. Επίσης, στο 19ο λεπτό υπήρξε διακοπή για τον 19χρονο Αλκη Καμπανό, με άπαντες εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου να χειροκροτούν.

ΑΡΗΣ-ΒΟΛΟΣ

Σκόρερ: 80’ Σοάρες, 86’ Κορέα

Διαιτητής: Περράκης

Βοηθοί: Κούλα Χασάν, Παγουρτζής

VAR: Σιδηρόπουλος, Απτόσογλου

Κίτρινες: Γκάνεα, Ιτούρμπε- Φεράρι, Αλχο, Μπαριέντος, Σοάρες

AΡΗΣ: Σιαμπάνης, Σούντγκρεν (84’ Σάκιτς), Γκάνεα, Μπράμπετς, Ασλανίδης, Σάσα, Ματίγια (72’ Μπερτόγλιο), Εντιαγέ (84’ Μάνος), Μαντσίνι (72’ Ιτούρμπε), Ματέο Γκαρσία (58’ Γκάμα), Καμαρά

ΒΟΛΟΣ: Παπαδόπουλος (46’ λ. τρ. Κλέιμαν), Άλχο (73’ Πουρίτα), Φεράρι, Ρινέρ (12’ λ. τρ. Ρομέρο), Γκιουλέν, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Μπαρτόλο (67’ Κορέα), Ρεγκατέν, Oρός (46’ Σοάρες), Φαν Βέερτ.

Διπλό και του ΠΑΣ Γιάννινα

Στο άλλο σημερινό ματς, με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ είχαμε Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1 (63’ Σνάιντερ).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Ολυμπιακός 50
  2. ΠΑΟΚ 41
  3. ΑΕΚ 36
  4. ΠΑΣ Γιάννινα 33
  5. Αστέρας Τρίπολης 32
  6. Παναθηναϊκός 30
  7. Aρης 29
  8. ΟΦΗ 29
  9. Βόλος 28
  10. Παναιτωλικός 21
  11. Λαμία 18
  12. Ιωνικός 18
  13. Ατρόμητος 10
  14. Απόλλων Σμύρνης 9

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

Αύριο Κυριακή

15:00 ΑΕΚ-Απόλλων

Διαιτητής: Ευαγγέλου

17:15 Ιωνικός-Ολυμπιακός

Διαιτητής: Μανούχος

19:30 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

Διαιτητής: Τρεϊμάνις

19:30 Λαμία-Αστέρας

Διαιτητής: Βάτσιος

Δευτέρα

19:30 Ατρόμητος-ΟΦΗ

Διαιτητής: Γκορτσίλας

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου