ΤΟΠΙΚΑ

«Ηθελε από εμένα & άλλα… πράγματα» υποστήριξε ο φονιάς του Αριστείδη Κολοβού

ηθελε-από-εμένα-άλλα-πράγματα-υπ-880311

Το σκηνικό της δολοφονίας του 64χρονου επιχειρηματία στον Αλμυρό Αριστείδη Κολοβού τον Δεκέμβριο του 2016, αναβίωσε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, με την απολογία του 36χρονου κατηγορούμενου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Ο 64χρονος βρήκε φριχτό θάνατο. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή έφερε συνολικά 46 μαχαιριές σε διάφορα σημεία του σώματός του. Τον Ιούνιο του 2018 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας καταδίκασε πρωτοδίκως τον κατηγορούμενο σε κάθειρξη 18 ετών για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Χθες, η δίκη στο ΜΟΕ Λάρισας συνεχίστηκε με την απολογία του κατηγορούμενου, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στα όσα διαδραματίστηκαν εκείνη την νύχτα της 28ης Δεκεμβρίου, το 2016.

Ο 36χρονος κατηγορούμενος επισήμανε ότι όταν ήταν παιδί είχε υποστεί κακοποίηση και αυτό τον είχε «σημαδέψει». Όταν ενηλικιώθηκε άρχισε να λαμβάνει ναρκωτικές ουσίες. Όπως ανέφερε, το 2014 επέστρεψε στον Πλάτανο Αλμυρού, μετά από αρκετά χρόνια που υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό, και διέμενε στην οικογένειά του. Έκτοτε ξεκίνησε να εργάζεται στην επιχείρηση του επιχειρηματία Αργύρη Κολοβού, με τον οποίο, όπως τόνισε, ήρθαν πολύ κοντά, έχοντας αναπτύξει πολύ στενή προσωπική σχέση.

Ο 36χρονος ισχυρίστηκε ότι είχαν συνάψει ερωτική σχέση και ότι μετά από προτροπή του 64χρονου αμείβονταν για αυτό.

Το 2015 ο κατηγορούμενος απολύθηκε από την επιχείρηση, διότι όπως απάντησε σε σχετική ερώτηση δεν «έκανα τα γούστα του».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι από τη στιγμή που απολύθηκε και μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016 δεν είχε καμία επαφή με το θύμα, μέχρι όταν ο επιχειρηματίας τον βρήκε στον Αλμυρό και του πρότεινε να ξανασυναντηθούνε. «Συμφώνησα να τον δω, διότι ήθελα να συζητήσουμε για οικονομικές εκκρεμότητες που είχε απέναντί μου. Μου όφειλε χρήματα και ήθελα να του ζητήσω να με ξεχρεώσει», ανέφερε στο δικαστήριο.

Το επίμαχο βράδυ της δολοφονίας

Περιγράφοντας το βράδυ της δολοφονίας, ο κατηγορούμενος είπε ότι πήγε στο σπίτι του επιχειρηματία και τον βρήκε με τις πυτζάμες να κάθεται στο κρεβάτι.

«Με πλησίασε από πίσω. Αντέδρασα και τραβήχτηκα. Το ξαναέκανε. Κατάλαβα ότι ήθελε και άλλα πράγματα από μένα. Ήταν σαν να έβγαλε την περόνη από τη χειροβομβίδα. Άρπαξα ένα μαχαίρι που ήταν μπροστά μου και τον μαχαίρωσα. Νόμιζα ότι βάραγα τον κακοποιητή μου, τον ίδιο, και τους δύο μαζί, δεν ξέρω…», ανέφερε.

Ο κατηγορούμενος μετά την άγρια δολοφονία αποχώρησε από το σπίτι του επιχειρηματία και μετέβη στον Πλάτανο, όπου διέμενε μαζί με την οικογένειά του. Μαζί του πήρε και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του θύματος.

Νωρίτερα, πριν την απολογία του κατηγορουμένου, κατέθεσε η οικογένεια του θύματος, ο αστυνομικός και ο ιατροδικαστής, ενώ δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο το αίτημα της υπεράσπισης του κατηγορουμένου να κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες, η γειτόνισσα του 64χρονου και ο οδηγός του φορτηγού που σταμάτησε στο σημείο που έγινε το τροχαίο του κατηγορούμενου τη βραδιά της δολοφονίας.

Με την ολοκλήρωση της απολογίας του κατηγορουμένου, η δίκη διεκόπη για την ερχόμενη Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου Αλέξη Κούγια.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου