ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίζει η δίκη στις 11 Ιανουαρίου στο ΜΟΕ Λάρισας για τη δολοφονία τραπεζικού

συνεχίζει-η-δίκη-στις-11-ιανουαρίου-στο-888303

Στις 11 Ιανουαρίου 2023 θα συνεχιστεί η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λάρισας, για τη ληστεία μετά φόνου του 91χρονου πρώην τραπεζικού υπαλλήλου Αντώνη Ιωάννου στον Βόλο.

Στο εδώλιο κάθονται τρεις Ρομά 63, 57 και 39 ετών, καθώς επίσης δύο Βολιώτες, ένας ιδιωτικός υπάλληλος και ένας 41χρονος υπαξιωματικός της Αεροπορίας, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα.

Η δίκη διακόπηκε χθες μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων, καθώς ήταν προγραμματισμένη στάση εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων. Η συνέχεια προσδιορίστηκε για τις 11 Ιανουαρίου, όποτε θα κάνει την πρότασή του ο Εισαγγελέας, θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των δικηγόρων και η ετυμηγορία της έδρας.

Οι δύο από τους τρεις Ρομά και ο αξιωματικός, κατηγορούνται για απόπειρα ληστείας και θανατηφόρο σκοπούμενη βλάβη, ενώ οι άλλοι δύο κατηγορούνται για συνέργεια στην απόπειρα ληστείας, μετά τη μεταβολή της αρχικής κατηγορίας που αφορούσε σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Στις απολογίες τους υπογράμμισαν ότι δεν είχαν σκοπό να βλάψουν τον άτυχο συνταξιούχο και ότι έχουν μετανιώσει για την πράξη τους.

Η δολοφονία σημειώθηκε στις 12 Απριλίου 2016, στο πάρκο Μεφσούτ, όταν οι δράστες εισέβαλλαν στο σπίτι του 91χρονου πρώην τραπεζικού υπαλλήλου.

Οι τρεις Ρομά, φέρονται να είχαν προσπαθήσει να κλέψουν τον άτυχο 91χρονο και μερικές μέρες πριν τη ληστεία, όμως, δεν τα κατάφεραν. Ο μοναχικός ηλικιωμένος είχε ασφαλίσει καλά το σπίτι με κάγκελα και περίφραξη επειδή φοβόταν για τη ζωή του. Επέστρεψαν στο σπίτι – στόχο, καθώς γνώριζαν ότι ο πρώην συνταξιούχος είχε χρήματα μαζί, αυτή τη φορά με τους δύο Βολιώτες.

Ο ένας Ρομά, από κοινού με τους δύο Βολιώτες μπήκαν στο σπίτι του 91χρονου, ο οποίος λίγες ώρες αργότερα βρέθηκε σε αποθήκη, δίπλα από το σπίτι του, με τα χέρια του δεμένα με σύρμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου