ΤΟΠΙΚΑ

Αμεση κινητοποίηση της Εισαγγελίας για σπίτι τρώγλη στη Ν. Ιωνία

αμεση-κινητοποίηση-της-εισαγγελίας-γ-870314

Αμεση ήταν η παρέμβαση της Εισαγγελίας Βόλου μετά από διαμαρτυρίες πολιτών για εγκαταλειμμένο σπίτι στη Νέα Ιωνία που έχει μετατραπεί σε εστία ρύπανσης και κινδύνων για τη δημόσια υγεία.

Κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται πως στο ακατοίκητο σπίτι έχει βρει στέγη μεγάλος αριθμός αλλοδαπών, οι οποίοι δεν τηρούν τους όρους ατομικής υγιεινής, αφού το σπίτι δεν έχει νερό, με αποτέλεσμα στη γύρω περιοχή να υπάρχει δυσοσμία.

Οι διαμαρτυρίες μεταφέρθηκαν και στην Εισαγγελία Βόλου την περασμένη εβδομάδα, η οποία έδωσε εντολή για αυτοψία στον χώρο από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και καθαρισμό από συνεργείο του Δήμου Βόλου.

Παράλληλα, η Εισαγγελία ζήτησε συνδρομή της Αστυνομίας στην επιχείρηση καθαριότητας του κτιρίου για την αποφυγή τυχόν ενδεχόμενο κινδύνου για τους υπαλλήλους, αλλά και τον έλεγχο των αλλοδαπών.

Πράγματι έγινε ο καθαρισμός του ακινήτου από συνεργείο του Δήμου Βόλου, το οποίο μετέβη στην περιοχή και προέβη στις απαιτούμενες ενέργειες.

Εντούτοις, φαίνεται πως έφθασε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας για να μετατραπεί εκ νέου το ακίνητο σε εστία ρύπανσης και να υπάρχει και πάλι δυσοσμία στην περιοχή, με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται πως πρέπει να γίνει κάτι και να μπει τέλος στην ιστορία αυτή που βάζει σε κινδύνους τη δημόσια υγεία.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου