ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησε το 2ο Συνέδριο Ορθοδοξίας

ξεκίνησε-το-2ο-συνέδριο-ορθοδοξίας-865466

Ξεκίνησε σήμερα με περίπου 400 συνέδρους, επισκόπους και κληρικούς από κάθε γωνιά του κόσμου, όπου χτυπά η καρδιά της Ορθοδοξίας, το 2ο Συνέδριο της Ορθοδοξίας που γίνεται για πρώτη φορά στον Βόλο.

Μέχρι τη μακρινή χερσόνησο της Κορέας, τη Νότια και Βόρεια Κορέα, αλλά και στην Ιαπωνία φτάνει το αποτύπωμα της Ορθοδοξίας, μέσα από το ιεραποστολικό έργο που επιτελεί η Μητρόπολη Κορέας, που είναι μία από τις Ορθόδοξες Μητροπόλεις οι οποίες ανήκουν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους και μεταφέροντας τον παλμό της ορθοδοξίας, έτσι όπως λειτουργία στη μακρινή Κορέα ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος Ζωγράφος, επισήμανε το ενδιαφέρον που δείχνουν οι Ασιάτες για την Ορθοδοξία την οποία και έχουν ασπαστεί.

Οπως τόνισε οι Κορεάτες βαπτισμένοι Ορθόδοξοι είναι περίπου 4.000, ενώ μαζί με τους σλαβόφωνους και άλλους Ορθοδόξους που μένουν ή είναι διερχόμενοι από την Κορέα, ανέρχονται σε περίπου 10.000.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Κορέας δραστηριοποιείται σε διάφορες πόλεις, με κέντρο την πρωτεύουσα Σεούλ. Λειτουργούν δύο μοναστήρια και ένας εκδοτικός οίκος που εκδίδει πολλά βιβλία ορθοδόξου πνευματικότητας, κατασκηνώσεις για τα παιδιά και άλλες δραστηριότητες.

Ο Μητροπολίτης Κορέας μεταφέροντας μήνυμα ειρήνης, επισήμανε «είμαστε αντίθετοι με τον πόλεμο και τώρα με όσα διαδραματίζονται στον πόλεμο στην Ουκρανία, προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς που υπάρχουν στην Κορέα. Επίσης έχουμε αποστείλει στην Ουκρανία ανθρωπιστική βοήθεια αξίας 500.000 ευρώ».

«Στον Βόλο αυτές τις μέρες χτυπά η καρδιά της Ορθοδοξίας. Η πραγματοποίηση του Συνεδρίου στην πόλη του Βόλου αποτελεί αναγνώριση του έργου της Μητρόπολης Δημητριάδος και της σημαντικής θεολογικής μαρτυρίας της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου, ανέφερε με την σειρά του ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ Ιγνάτιος, ο οποίος ευλόγησε την έναρξη του συνεδρίου, παρουσία της υφυπουργού Ζέττας Μακρή που εκπροσώπησε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στις τέσσερις μέρες που θα διαρκέσουν οι εργασίες το Συνέδριο θα επικεντρωθεί στον ρόλο και τη σημασία της Ιεραποστολής, νοούμενης ως παρουσία και δράση της Ορθοδοξίας στον σύγχρονο κόσμο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου