ΤΟΠΙΚΑ

Εκτακτη συνέλευση γιατρών στο Γ.Ν. Βόλου

εκτακτη-συνέλευση-γιατρών-στο-γ-ν-βόλο-769346

Η απορρύθμιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Βόλου εξαιτίας της απογύμνωσης από ειδικότητες γιατρών, καθώς κάθε μέρα φέρνει και μία αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης όταν την ίδια ώρα τα κενά παραμένουν χωρίς αναπλήρωση προς το παρόν, θα βρεθεί στο επίκεντρο της έκτακτης συνέλευσης που πραγματοποιούν σήμερα οι Νοσοκομειακοί γιατροί στο Αχιλλοπούλειο στη 1.30 μετά το μεσημέρι.

Χθες τον έντονο προβληματισμό και ανησυχία του εξέφρασε σε επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καλτσογιάννης προς τον Υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο με αφορμή τις πρόσφατες παραιτήσεις της μοναδικής γαστρεντερολόγου και της μοναδικής γιατρού αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου.

Στην επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης σημειώνει μεταξύ άλλων: «Καθημερινά γίνομαι δέκτης παραπόνων από πολίτες για το μείζον πρόβλημα της ανεπαρκούς στελέχωσης κλινικών και τμημάτων του Νοσοκομείου Βόλου και των Κέντρων Υγείας, ηπειρωτικών και νησιωτικών, της Μαγνησίας. Γιατροί και ειδικευόμενοι διαμαρτύρονται επίσης για τις ελλείψεις προσωπικού, γεγονός που τους αναγκάζει να ξεπερνούν καθημερινά τους εαυτούς τους, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος ακόμη και ιατρικών λαθών λόγω κόπωσής τους».

Ο κ. Καλτσογιάννης αφού επισημαίνει ότι το Νοσοκομείο Βόλου παρέχει τριτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε περίπου 200.000 μόνιμους κατοίκους και πολλαπλάσιο αριθμό επισκεπτών τουριστών κατά τη θερινή ιδιαίτερα περίοδο, τόσο στην ηπειρωτική Μαγνησία, όσο και στα νησιά των Βορείων Σποράδων, καταλήγει στην επιστολή του: «Κύριε Υπουργέ πιστεύω ότι σε περίοδο κρίσης, ο πολίτης θα πρέπει να βρίσκει ικανοποιητική υγειονομική κάλυψη, χωρίς περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση. Επισημαίνοντας ότι η εξάσκηση ασφαλούς ιατρικής και εφημέρευσης, είναι ανθρώπινα αδύνατη υπό τις παραπάνω δυσμενείς συνθήκες, είναι αναγκαία η άμεση κάλυψη του κενού με γιατρούς και λοιπό νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει πιο σωστά το Νοσοκομείο Βόλου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας».

Για το ίδιο θέμα από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου Φαρμακοποιών Μαγνησίας Κώστας Ματσιόλης εκφράζει την άποψη ότι θα πρέπει όλοι οι φορείς συντονισμένα να βρεθούν στο πλευρό των γιατρών και από κοινού να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις προκειμένου να πιεστεί η Πολιτεία να δώσει λύσεις.

«Οι όποιες ανθρώπινες προσπάθειες του προσωπικού του Νοσοκομείου Βόλου δεν καθιστούν δυνατή την ομαλή λειτουργία του. Οι πολίτες της περιοχής μας βιώνουν καθημερινά τις συνέπειες της πολιτικής του μνημονίου στο θέμα της υγείας, του πολυτιμότερο αγαθού για τον άνθρωπο, με χαρακτηρίσθηκα όπως {Φαρμακεία δίχως Φάρμακα και Νοσοκομεία δίχως γιατρούς και υλικά}.

Σε τούτη την χώρα που ζει με τις εντολές και την καθοδήγηση της τρόικας δεν υπάρχουν ευθύνες για τις κυβερνήσεις και τα πολιτικά κόμματα που τις κυβερνούν για τα όποια τραγικά λάθη γίνονται, αλλά μόνο για τους πολίτες της, οι οποίοι και πλήττονται καθημερινά από αυτήν την αδιέξοδη πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας που ακολουθείται. Δεν αρκούν οι όποιες δηλώσεις και οι όποιες συναντήσεις με τους αρμοδίους, όταν όλα έχουν φθάσει να λειτουργούν σε οριακό σημείο πριν την τελική κατάρρευση» αναφέρει ο κ. Ματσιόλης.

Τέλος υπογραμμίζει ότι «πολιτεία, κοινωνικοί φορείς και Εκκλησία, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να πιέσουμε τους αρμόδιους με κινητοποιήσεις όπως κάναμε όλοι μαζί στο πρόσφατο παρελθόν αυτού του τόπου, σε κορυφαία ζητήματα της περιοχής μας (π.χ. Πανεπιστήμιο) προκειμένου να ανατρέψουμε τέτοιου είδους πολιτικές και αποφάσεις» και καταλήγει λέγοντας ότι οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν σε τέτοιου είδους κινητοποιήσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου