ΤΟΠΙΚΑ

Πρόστιμα στους παραγωγούς λαϊκών

πρόστιμα-στους-παραγωγούς-λαϊκών-769354

Πρόστιμα μέχρι 2000 ευρώ επιβάλλει η ΔΟΥ Βόλου σε όσους παραγωγούς – μικροπωλητές λαϊκών αγορών προσέρχονται στην Εφορία να κάνουν έναρξη επιτηδεύματος, προκειμένου να αποκτήσουν τη νέα άδεια.

Ο προϊστάμενος της ενιαίας ΔΟΥ Βόλου Χρ. Τσαμπρινός επιβεβαίωσε τη σχετική είδηση σημειώνοντας ότι τα πρόστιμα επιβάλλονται καθώς με βάση την κείμενη νομοθεσία οι παραγωγοί λαϊκών αγορών από το 2010 είχαν την υποχρέωση να κάνουν έναρξη επιτηδεύματος και να προμηθευτούν ταμειακή μηχανή.

Μολονότι, όπως είπε ο κ. Τσαμπρινός, σε άλλες πόλεις , όπως η Λαμία, το Ηράκλειο , η Αθήνα, οι παραγωγοί συμμορφώθηκαν, στο Βόλο οι παραγωγοί λαϊκών αγορών με οπωρολαχανικά πήγαν και παρέδωσαν τις άδειές τους , σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην πρώην Νομαρχία και από 1.1 2011 Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου και πρόεδρος των πωλητών – παραγωγών λαϊκών αγορών με οπωρολαχανικά κ. Απ. Τσακανίκας παραδέχεται ότι εδώ και τρία χρόνια τα μέλη του Συλλόγου του λειτουργούσαν χωρίς άδεια, όπως και οι δεκάδες που παρεισφρύουν παράνομα κάθε φορά στο χώρο της λαϊκής αγοράς.

Με δηλώσεις του ο Προϊστάμενος της ΔΟΥ Βόλου σημειώνει ότι διαμήνυσε στους παραγωγούς των λαϊκών αγορών ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάνει καμία παρέκκλιση από την επιβολή των προστίμων για τη μη έγκαιρη έναρξη επιτηδεύματος.

Εκτός των άλλων κάτι τέτοιο, όπως πρόσθεσε, θα συνιστούσε και διακριτική μεταχείριση σε βάρος εκείνων για τους οποίους βεβαιώθηκαν παραβάσεις από έλεγχο του ΣΔΟΕ που έγινε στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα. Σημειώνεται πως οι παραγωγοί μικροπωλητές λαϊκών αγορών με οπωρολαχανικά που κατείχαν νόμιμη άδεια το 2010 είναι 150 περίπου.

Οι πωλητές ειδών ένδυσης και υπόδησης

Εξάλλου συνεχίστηκαν και χθες οι αντιδράσεις, κυρίως από την πλευρά των μικροπωλητών ειδών ένδυσης και υπόδησης , οι οποίοι με απόφαση του Δήμου Βόλου την ερχόμενη Τετάρτη θα πρέπει να μετακινηθούν από την οδό Γ. Δήμου στην οδό Καραμπατζάκη.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανδρέας Αιβαζόγλου σε δηλώσεις του χθες το πρωί σε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι έχει επιλέξει την τακτική του « διαίρει και βασίλευε» αφού δεν αφήνει, όπως είπε, να εκπνεύσει και ο Ιούνιος όπου η λαϊκή με τα ρούχα είναι χωροθετημένη στη Γ. Δήμου ( για το δίμηνο Μάιος – Ιούνιος ) και σπεύδει άρον – άρον να τους μετακινήσει τη συγκεκριμένη μέρα στον παρόχθιο δρόμο της οδού Καραμπατζάκη.

Η συγκεκριμένη οδός θα συρρικνώσει ακόμη περισσότερο τον κύκλο εργασιών μας που έχει μειωθεί δραστικά , με τους περισσότερους μικροπωλητές να έχουν προβλήματα επιβίωσης , τόνισε ο κ. Αιβαζόγλου που εκτίμησε επίσης ότι η Καραμπατζάκη είναι δρόμος μικρότερου πλάτους με αποτέλεσμα, όπως πρόσθεσε, να εκφράζονται φόβοι ότι μπορούν να αυξηθούν τα κρούσματα κλοπών στις λαϊκές.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου Δημήτρης Δερβένης ζήτησε από τους πωλητές να σεβαστούν τις αποφάσεις , σημειώνοντας επίσης ότι οι όποιες ενέργειες για τη λειτουργία της λαϊκής της ερχόμενης Τετάρτης στην οδό Καραμπατζάκη και όχι στην οδό Γ. Δήμου, επαφίεται όπως είπε αποκλειστικά, στις υπηρεσίες του Δήμου Βόλου.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου