ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης

συγκέντρωση-αλληλεγγύης-769385

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους τέσσερις συλληφθέντες με την κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς που δικάζονται σήμερα στο Βόλο προγραμματίζει το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά δικαιώματα. Τη στήριξή της στους συλληφθέντες εξέφρασε χθες και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.

Όπως αναφέρει το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, πριν από 1 χρόνο περίπου δεκάδες νέοι και νέες της πόλης μας, μετά από συνέλευση, αποφάσισαν να δώσουν ζωή και να μετατρέψουν ένα επί 27 χρόνια εγκαταλελειμμένο δημοτικό κινηματογράφο στην Ν. Ιωνία σε ελεύθερο χώρο, ανοικτό για όλη την κοινωνία και ότι αυτό ενόχλησε το Δήμο Βόλου που ζήτησε την συνδρομή της αστυνομίας που παρενέβη και αφού εντοπίστηκαν 4 νεολαίοι συνελήφθησαν και σήμερα δικάζονται.

«Σε μια περίοδο άγριας επιθετικής αντιλαϊκής πολιτικής, η οποιαδήποτε πρωτοβουλία κοινωνικής αντίστασης επιχειρείται να ποινικοποιηθεί και να κατασταλεί άμεσα. Οι ελεύθεροι κοινωνικοί χώροι όχι μόνο δεν είναι χώροι ανομίας όπως προσπαθούν να μας πείσουν τα πρόθυμα ΜΜΕ, αλλά αντίθετα, είναι χώροι αναγκαίοι στους οποίους υλοποιούνται δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και αντίστασης, δράσεις εξαιρετικά απαραίτητες στις κοινωνικές συνθήκες εξαθλίωσης και αυταρχικότητας που επιβάλλονται ιδιαίτερα έντονα τα τελευταία χρόνια» σημειώνει το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του.

«Αυτό το συμβάν -υπογραμμίζει η νεολαία του ΣΥΝ στο Βόλο- έρχεται να αποτελέσει μια εικόνα από το μέλλον που η τρικομματική κυβέρνηση ετοίμαζε, με τη βίαιη εκκένωση χώρων-κοινωνικών αντιστάσεων, επιστρατεύσεις απεργιών, στρατόπεδα συγκέντρωσης και επιχειρήσεις τύπου «Ξένιος Δίας», συλλήψεις – απαγωγές αγωνιστών (βλέπε συλληφθέντες Σκουριές). Πριν ακόμα το δόγμα μηδενικής ανοχής, όψη του «κράτους έκτακτης ανάγκης», εκφραστεί κυβερνητικά, ο δήμαρχος Σκοτεινιώτης (εκλεγμένος με ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) το εγκαινιάζει στην πόλη μας, αποδεικνύοντας ότι το καθεστώς τρομοκρατίας των από πάνω δεν είναι απλά ένας δεξιός παροξυσμός της ΝΔ και του κ. Δένδια αλλά συνολική πολιτική επιλογή της τρικομματικής κυβέρνησης, αναγκαία για την απρόσκοπτη εφαρμογή των μνημονίων.

Μέσα σε ένα κοινωνικό καθεστώς που επιβάλλει τον κοινωνικό κανιβαλισμό και διευρύνει την μεροληψία υπέρ του πλούτου (εγκαταλελειμμένα δημόσια κτήρια – άστεγοι, απουσία σχολείων στην επαρχία – άνεργοι δάσκαλοι), κινήσεις διεκδίκησης και επανοικειοποίησης του δημόσιου χώρου σαν κι αυτή, κινήσεις στέγασης της αυτοοργάνωσης, της αλληλεγγύης και του πολιτισμικού αντιπροτάγματος, αποτελούν εικόνα από το μέλλον που παλεύουμε να κάνουμε παρόν για τη νεολαία».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου