ΤΟΠΙΚΑ

Κατηγορούμενος για μια απλή κλήση…

κατηγορούμενος-για-μια-απλή-κλήση-769418

Μία περιπέτεια μετά από κλήση της δημοτικής αστυνομίας για παράνομη στάθμευση, στην οποία είναι πολύ πιθανό να έχουν αντιμετωπίσει ή να αντιμετωπίσουν δεκάδες άλλοι κάτοχοι οχημάτων, ξεδιπλώθηκε από τον περιφερειακό σύμβουλο Μαγνησίας Κώστα Χαλέβα, σε χθεσινή δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ενώπιον του οποίου βρέθηκε κατηγορούμενος.

Ο κ. Χαλέβας κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για ψευδή δήλωση. Εν συντομία η ιστορία που τον οδήγησε υπόλογο έναντι της Δικαιοσύνης έχει ως εξής: ταξίδεψε με το αυτοκίνητό του στη Θεσσαλονίκη, όπου δημοτικοί αστυνόμοι του έκοψαν κλήση για παράνομη στάθμευση, επέβαλαν πρόστιμο 40 ευρώ και αφαίρεσαν τη μία από τις δύο πινακίδες του οχήματος. Ποτέ δεν βρήκε το απόκομμα της κλήσης στο όχημα, ενώ όταν διαπίστωσε την απουσία της μίας πινακίδας θεώρησε ότι κάπως έφυγε ή κάποιος την αφαίρεσε.

Επιστρέφοντας στο Βόλο μετέβη στο Μηχανολογικό για την έκδοση νέων πινακίδων, διαδικασία που κόστισε 140 ευρώ. Ουδείς δε τον ενημέρωσε για την παράβαση, την οποία αγνοούσε. Βρέθηκε κατηγορούμενος, όταν από τη δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης διαπίστωσαν ότι το όχημα κυκλοφορούσε με νέες πινακίδες, χωρίς να έχει πληρώσει το πρόστιμο και χωρίς να του έχει επιστραφεί η πινακίδα που του αφαιρέθηκε.

Το δικαστήριο δέχθηκε την αθωότητα του Κ. Χαλέβα, ο οποίος εξήγησε ότι αφενός εάν γνώριζε για το πρόστιμο θα ήταν προτιμότερο να καταβάλλει ποσό 40 ευρώ -ή 20 ευρώ εντός δεκαημέρου- από το πληρώσει 140 ευρώ στο Μηχανολογικό, αφετέρου δεν θα αποτελούσε πρόβλημα για τον ίδιο να αφήσει ακινητοποιημένο το όχημα για 20 ημέρες, από τη στιγμή που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για τις μετακινήσεις του τα υπόλοιπα τέσσερα, όπως ανέφερε στο δικαστήριο, που έχει στην ιδιοκτησία του.

Ο προβληματισμός που ανέπτυξε ήταν για τη θέση που μπορεί να βρεθεί οποιοσδήποτε πολίτης, ο οποίος εξαιτίας της ελλιπούς ενημέρωσης εκ μέρους της δημοτικής αστυνομίας για την παράβαση, θα έμπαινε σε ταλαιπωρία και έξοδα για να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας…

Ο Κ. Χαλέβας, μετά και την προτροπή των δικαστών ότι εφόσον είναι πολιτικό πρόσωπο καλό θα ήταν να αναδεικνύει παρόμοια ζητήματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες, ώστε να βρεθούν λύσεις, προτίθεται όπως δήλωσε στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» να συναντηθεί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βόλου. Θα προτείνει η δημοτική αστυνομία, σε περίπτωση αφαίρεσης πινακίδας από όχημα, να ακολουθεί τη διαδικασία της Τροχαίας, δηλαδή να ενημερώνει τον παραβάτη, ώστε να προσκομίσει στην υπηρεσία τη δεύτερη πινακίδα και την άδεια κυκλοφορίας, καθιστώντας τον γνώστη της παράβασης.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου