ΤΟΠΙΚΑ

Εγγραφές στο Θερινό Ελεύθερο Πανεπιστήμιο

εγγραφές-στο-θερινό-ελεύθερο-πανεπισ-726663

Εως 15 Ιουνίου θα δέχεται αιτήσεις ο Φορέας Υλοποίησης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων «Πολίτες Εν Γνώσει».

Συνεχίζονται με μεγάλη έως τώρα συμμετοχή οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για τα Θερινά τμήματα του Ελεύθερου Πανεπιστημίου. Ο κύκλος των Σεμιναρίων θα περιλαμβάνει τη Διακόσμηση, τα Βιωματικά Σεμινάρια Ψυχολογίας καθώς και μαθήματα Αγγλικών που οδηγούν στην απόκτηση Πτυχίου “Toeic” για ενήλικες, πτυχίο αναγνωρισμένο και από το ΑΣΕΠ

Οι θεματικές ενότητες του τμήματος «Διακόσμησης» θα είναι δύο.

Η πρώτη θα αφορά την οικία «MyHome λύσεις για μη ειδικούς». Κατά τη διάρκεια τουσεμινάριου οι σπουδαστές θα ενημερωθούν για τη Διακόσμηση ενός χώρου και ιδιαίτερα ενός σπιτιού με πολλές επιλογές, που δεν είναι εύκολο να γίνουν από κάποιον μη ειδικό, έστω και αν αφορούν το δικό του σπίτι

Σκοπός του σεμιναρίου, είναι να μάθουν οι συμμετέχοντες να παρατηρούν, να σκέπτονται, να ξεκαθαρίζουν τις ιδέες και τις προτιμήσεις τους και να ακολουθούν βασικούς κανόνες εργονομίας και αισθητικής, ώστε να συμβάλλουν θετικά στην αναβάθμιση του χώρου τους.

Η δεύτερη θεματική ενότητα πραγματεύεται το «Styling Εκδηλώσεων» (πάρτι, γάμος, βάπτιση κ.λπ.)

Το σεμινάριο αποτελείται απευθύνεται σε όσους θέλουν να δώσουν έναν προσωπικό χαρακτήρα σε κάποια εκδήλωση που πρόκειται να διοργανώσουν, ενώ έχει κυρίως πρακτικό μέρος και ένα μικρό μέρος θεωρητικό. Ο συμμετέχων στο τελευταίο μάθημα θα παρουσιάσει την δική του ιδέα σε μια ολοκληρωμένη πρόταση στολισμού για κάποια εκδήλωση.

Στο τμήμα Διακόσμησης τον συντονισμό και τις εισηγήσεις έχει αναλάβει η Πρόεδρος της Ένωσης Διακοσμητών Κεντρικής Ελλάδας και Αντιπρόεδρος των «Πολιτών Εν Γνώσει» κα Μιμή Τσιφωντίδου.

Κύκλος Βιωματικών Σεμιναρίων Ψυχολογίας

Ο κύκλος των «Βιωματικών Σεμιναρίων Ψυχολογίας»χωρίζεται σε τρεις θεματικές ενότητες:

α) «Βελτιώνοντας την Επικοινωνία μας με τους άλλους». Πως μπορούμε δηλαδή να αναπτύξουμε αποτελεσματικότερες δεξιότητες επικοινωνίας. Πως μπορούμε να διαβάσουμε τα λεκτικά και εξωλεκτικά μηνύματα στις αλληλεπιδράσεις μας, στις στενές αλλά και στις πιο τυπικές μας σχέσεις. Τι μπορούμε να διορθώσουμε, να αλλάξουμε και αναπτύξουμε στο δικό μας κομμάτι επικοινωνίας;

β) «Δέκα βήματα για να κατανοήσουμε τον εαυτό μας, τους άλλους και τη μεταξύ μας σχέση». Σκοπός της συγκεκριμένης θεματικής ενότητας να κατανοήσουμε τον εαυτό μας και τη σχέση μας με τους άλλους, σημαντικούς για μας ανθρώπους.

γ) «Διαχείριση Αρνητικών Συναισθημάτων». Εδώ οι ενδιαφερόμενοι θα μάθουν να αναγνωρίζουνε τα αρνητικά συναισθήματα σε όποια ηλικία, σε όποια φάση του κύκλου ζωής κι αν βρισκόμαστε, αρκεί να το θέλουν. Η αναγνώριση και η αποδοχή αποτελούν τα δύο πρώτα σημαντικά στάδια. Ακολουθεί η αντιμετώπιση των δυσάρεστων συναισθημάτων.

Εισηγήτρια των Βιωματικών Σεμιναρίων Ψυχολογίας στο Βόλο θα είναι η κ. Μαρία Σκαρλάτου. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο τμήμα Ψυχολογίας Ρεθύμνου. Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος και μέλος του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου.

Σεμινάρια Αγγλικών ενηλίκων για αρχάριους και προχωρημένους:

Το TOEIC αναγνωρίζεται ως έγκυρο πιστοποιητικό γνώσης της αγγλικής γλώσσας από το ΑΣΕΠ, από Ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια καθώς και από πολλές μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τις εξετάσεις τις διενεργεί στο Βόλο (αφού συμπληρωθεί ένας επαρκής αριθμός συμμετεχόντων) η Ελληνοαμερικανική Ένωση (www.hau.gr) η οποία εκπροσωπεί και το Πανεπιστήμιο του Michigan.

Για τον συντονισμό και την υλοποίηση του προγράμματος υπεύθυνος είναι ο κ. Λάζαρος Γαβαλάς, πτυχιούχος Αγγλικής Λογοτεχνίας, μεταφραστής και συγγραφέας ξενόγλωσσων εκπαιδευτικών βιβλίων με δεκαπενταετή διδακτική εμπειρία

Για όλα τα παραπάνω προγράμματα οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να γίνουν από τους ενδιαφερομένους έως 15 Ιουνίου στο τηλέφωνο 6980218621 ή ηλεκτρονικά στην σελίδα των Πολιτών Εν Γνώσει στο διαδίκτυο : www.politesengnosei.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου