ΤΟΠΙΚΑ

Οι Επιθεωρητές Υγείας στο Νοσοκομείο

οι-επιθεωρητές-υγείας-στο-νοσοκομείο-726673

Την ώρα που την Παρασκευή το πρωί εκατοντάδες Βολιώτες ήταν στο προαύλιο του Νοσοκομείου Βόλου και διαδήλωναν κατά της συρρίκνωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της Μαγνησίας, περνούσε σχεδόν απαρατήρητο το γεγονός ότι κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας ήταν στο νοσοκομείο και ζητούσε στοιχεία για τα πεπραγμένα του Ιδρύματος τα τελευταία χρόνια.

Ρεπορτάζ : ΑΝΤ.ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες το κλιμάκιο ήλθε στο Βόλο την Πέμπτη, οπότε και άρχισε ο έλεγχος και η λήψη των στοιχείων για να συνεχιστεί και την επόμενη μέρα. Είχε προηγηθεί, το προηγούμενο 48ωρο, ανάλογος έλεγχος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές τα στοιχεία που ζητήθηκαν από τους Επιθεωρητές Υγείας αφορούσαν τη διενέργεια ελέγχου στα πεπραγμένα της διοίκησης Ζαχαρόπουλου και αφορούσαν υποθέσεις που είχαν καταγγελθεί στο Σώμα επί των ημερών του πρώην διοικητή του Νοσοκομείου.

Εγγραφο του ΣΔΟΕ

Δεν είναι ωστόσο μόνον οι έλεγχοι που έκανε το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν γνωστές από πηγές του ΣΔΟΕ Θεσσαλίας στην εβδομάδα που μας πέρασε απεστάλη στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου έγγραφο με το οποίο υπενθυμίζεται ότι έχει παρέλθει από πολλού η ολιγοήμερη προθεσμία που ζητήθηκε από το Αχιλλοπούλειο για την αποστολή στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Θεσσαλίας , ενός αναλυτικού report για τα πεπραγμένα που αφορούσαν την οικονομική διαχείριση του Νοσοκομείου πριν το 2010 .

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η ίδια πηγή του ΣΔΟΕ ήδη από τις αρχές Μαρτίου το Σώμα Δίωξης ζητούσε από τη διοίκηση του Αχιλλοπούλειου μια σειρά από αναλυτικά στοιχεία που αφορούσαν τις προμήθειες νοσοκομειακού υλικού, φαρμάκων και λοιπών λειτουργικών εξόδων.

Ήταν το διάστημα που είχε απομακρυνθεί ο κ. Ζαχαρόπουλος και που τα ηνία του Ιδρύματος τα είχε αναλάβει ο αναπληρωτής Διοικητής κ. Γ. Ντόκος, ο οποίος επικαλούμενος ότι μόλις είχε αναλάβει τη συνολική ευθύνη λειτουργίας του Ιδρύματος, ζήτησε λίγες μέρες προθεσμία προκειμένου να απαντήσει. Το διάστημα ωστόσο που μεσολάβησε, περίπου τρεις μήνες, παρήλθε άκαρπο, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει νέα επιστολή του ΣΔΟΕ το οποίο επισημαίνει ότι σε περίπτωση που δεν δοθούν τα στοιχεία, θα επιληφθούν τα ίδια τα στελέχη του Σώματος προκειμένου να αντλήσουν τα στοιχεία που έχουν ζητήσει.

Η ίδια πηγή σημείωνε ότι το ΣΔΟΕ ζήτησε από το Νοσοκομείο Βόλου αναλυτικό ραπόρτο προκειμένου να διερευνήσει τη βασιμότητα που έχουν καταγγελίες που είχαν γίνει επί των ημερών που ήταν Διοικητής ο κ. Αρ. Ζαχαρόπουλος, αλλά αφορούσαν τα πεπραγμένα πριν την έλευση του τελευταίου στο τιμόνι του Νοσοκομείου.

Αφορούσαν δηλαδή τα πεπραγμένα των προηγούμενων διοικήσεων. Παραμένει άγνωστο αν το ΣΔΟΕ κινήθηκε για την έρευνα του και από δημοσιεύματα του βολιώτικου τύπου με πλέον χαρακτηριστικό αυτό που δημοσίευσε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ τον Οκτώβριο του 2012, όπου γίνονταν συγκεκριμένες αναφορές σε υπερτιμολογήσεις νοσοκομειακού υλικού και φαρμάκων, που μετά το 2010, έφτασαν να τα προμηθεύεται το Αχιλλοπούλειο ακόμη και με μείωση της τάξεως του 92 %.

Στο δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, τον Οκτώβριο του 2012, σημειώνονταν χαρακτηριστικά, ότι από τα επίσημα στοιχεία καταγράφονταν μείωση 47,24% (από 5.911.000 το 2009 μειώθηκε στα 3.118.692 το 2011), στα φάρμακα η μείωση ανέρχονταν, σε σύγκριση με το 2009 , στα 45,21% (από 9.231,685 το 2009 σε 5,492.575 το 2011), στο ορθοπαιδικό υλικό η μείωση ήταν 61,55% (από 2.094.935 το 2009 σε 805.000 το 2011) και 26,75% στα χημικά αντιδραστήρια (3.033.297 το 2009 σε 2.413.000 το 2011).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου