ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης

πρωτοβουλία-αλληλεγγύης-550115

Εκατό λίτρα λάδι συγκεντρώθηκαν για απόρους από παραγωγούς του Αη Γιώργη Νηλείας

Την έμπρακτη στήριξή τους σε κοινωνικές δομές που «αγκαλιάζουν» άπορες οικογένειες εξέφρασαν για μια ακόμη φορά τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου του Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Κένταυρος», τα οποία συγκέντρωσαν 100 λίτρα λάδι από παραγωγούς του Αγίου Γεωργίου Νηλείας. Τριάντα λίτρα λάδι διατέθηκαν στο Στέκι Αλληλεγγύης, προκειμένου να διανεμηθούν σε ισάριθμες άπορες οικογένειες, δεκαπέντε λίτρα προσφέρθηκαν στο Ορφανοτροφείο, δεκαπέντε λίτρα στο Γηροκομείο και δεκαπέντε ακόμη στο Σπίτι Γαλήνης του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Βόλου.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η οποία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των ημερών που διανύουμε, ήταν μια συμβολική κίνηση αλληλεγγύης, προκειμένου να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη. Ο δραστήριος Σύλλογος συνδράμει σε τακτά διαστήματα, σύμφωνα πάντα με τις δυνατότητές του, άπορες οικογένειες αλλά και μοναχικά άτομα που χρήζουν βοηθείας.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου, Δημήτρης Ραμματάς, υπογραμμίζει ότι «ήταν μια πρωτοβουλία του Συλλόγου στο πλαίσιο της μεγάλης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Συγκεκριμένα, επισημαίνει ο κ. Ραμματάς, συγκεντρώσαμε λάδι προκειμένου να διαφημίσουμε τα προϊόντα του Πηλίου στην Αθήνα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ αφήγησης που πραγματοποιήσαμε και οι μεγαλύτερες ποσότητες ελαιολάδου διατέθηκαν για κοινωνικό σκοπό».

Οι κοινωνικές δραστηριότητες, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη συγκέντρωση τροφίμων για άπορες οικογένειες, κατέχουν εξέχουσα θέση στον προγραμματισμό και ευρύτερο σχεδιασμό του Συλλόγου.

Οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης αλλά και διαφύλαξης του περιβάλλοντος, οι οποίες εξελίσσονται παράλληλα με το πεδίο του πολιτισμού, συνθέτουν το πολύπλευρο και πολυεπίπεδο έργο που αναπτύσσεται επί σειρά ετών.

Στις καθιερωμένες δράσεις του Συλλόγου καταγράφεται, σημειωτέον, ο καθαρισμός μονοπατιών στον Αγιο Γεώργιο και την ευρύτερη περιοχή του, που πραγματοποιείται με τη συμμετοχή μελών και φίλων του «Κενταύρου».

Σε μια εποχή που τα καλντερίμια χρησιμοποιούνται όλο και λιγότερο, ο Σύλλογος θεωρεί υποχρέωσή του να ευαισθητοποιήσει τα μέλη και τους φίλους του ώστε αυτά τα αριστουργήματα των περασμένων εποχών να παραμείνουν «ζωντανά» και προσβάσιμα στους φίλους του βουνού των Κενταύρων και των περιπατητικών δράσεων.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου