ΤΟΠΙΚΑ

Αναπληρώσεις μαθημάτων λόγω καταλήψεων

αναπληρώσεις-μαθημάτων-λόγω-καταλήψ-550158

Σε δέκα σχολικές μονάδες που έχασαν κατά μέσο όρο δύο ημέρες μαθημάτων

Σε αναπληρώσεις των μαθημάτων που έχασαν λόγω των καταλήψεων της περασμένης περιόδου, προχωρούν αυτό το διάστημα, δέκα σχολικές μονάδες της περιοχής.

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, σύμφωνα με τον προϊστάμενο, Γιώργο Δοδοντσάκη, έγινε αναλυτική καταγραφή πόσα σχολεία, ποια και πόσες ώρες μαθημάτων έχουν χάσει.

Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων υπέβαλαν σχέδιο αναπλήρωσης των μαθημάτων στη Δ.Δ.Ε., η οποία με τη σειρά της πρόκειται να στείλει την εισήγησή της προς έγκριση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Οπως ανέφερε ο κ. Δοδοντσάκης φέτος είναι λιγοστά τα σχολεία που θα πρέπει να αναπληρώσουν το χαμένο έδαφος. Αλλωστε και οι καταλήψεις ήταν περιορισμένες.

Το σύνολο των σχολείων είτε έκοψε είτε θα «κόψει» έναν περίπατο και για την αναπλήρωση των υπολοίπων ωρών, γίνονται μαθήματα μέσα από αναμορφώσεις σχολικών προγραμμάτων, ακόμη και με επέκταση του σχολικού προγράμματος κατά μία ώρα.

Στη συνέχεια θα παρακολουθηθεί η πορεία της σχολικής ύλης, καθώς τα σχολεία έχουν πλέον μπει στην τελική ευθεία προς τη λήξη της χρονιάς.

Στην τελική ευθεία βρίσκονται όμως, μαθητές, εκπαιδευτικοί και οι διοικητικοί υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, που εμπλέκονται στις πανελλήνιες.

«Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας και πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά», ανέφερε ο Διευθυντής, Γ. Δοδοντσάκης.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου